WiFi XP->Vista
• Strona 1 z 1
WiFi XP->Vista
Czesc.
Chcieliśmy z kumplami zrobić sobie siec przez WiFi na 3 lapki. Problem polega na tym, że ja mam xp a kumple viste. Oni sie na wzajem widzą, ale ani ja ich ani oni mnie nie, mimo pomyslnego połaczenia z siecią. Mamy ustawioną tą samą grupe roboczą. Firewall wyłączony.
Ktoś wie jak to skonfigurować?
Chcieliśmy z kumplami zrobić sobie siec przez WiFi na 3 lapki. Problem polega na tym, że ja mam xp a kumple viste. Oni sie na wzajem widzą, ale ani ja ich ani oni mnie nie, mimo pomyslnego połaczenia z siecią. Mamy ustawioną tą samą grupe roboczą. Firewall wyłączony.
Ktoś wie jak to skonfigurować?

-
Bunny - VIP Ścigacz.pl
kodowanie
w routerze ustawić najgorsze zabezpieczenie albo w ogóle bez zabezpieczenia. Czy tam jak się łączycie bezpośrednio na kartach.
jak jest WEP to powinny się widzieć, jak jest WPA to mogą się widzieć, a jak jest WPA2 to napewno nie bedą się widzieć. Najlepiej ustawić bez zabezpieczeń i blokade na adresy MAC.
(jak masz jakąś kijową karte wifi wsadzoną to można się posikać a i tak żadnego zabezpieczenia nie strawi, wtedy tylko bez zabezpieczenia)

jak jest WEP to powinny się widzieć, jak jest WPA to mogą się widzieć, a jak jest WPA2 to napewno nie bedą się widzieć. Najlepiej ustawić bez zabezpieczeń i blokade na adresy MAC.
(jak masz jakąś kijową karte wifi wsadzoną to można się posikać a i tak żadnego zabezpieczenia nie strawi, wtedy tylko bez zabezpieczenia)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
sorry za offtopa ale tez mam problem z wifi. Kupiłem takie małe dziadostwo które wtyka się do usb i wtedy mam wlan na chacie. urządzenie działa dobrze bo mogę przeglądać dysk twardy na innym kompie ale nie mogę już przeglądać internetu. Mam neostrade i windowsa Xp
Ktoś pomoże?
Ktoś pomoże?
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
A masz jakiś router? Jeśli nie, to na kompie który ma net musisz ustawić udostępnianie połączenia internetowego... jakbyś miał problemy, wal na GG.
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
ustawiłem tak ja piszesz ale dalej nie działa
http://allegro.pl/item449404265_tp_link ... ys24h.html
mam coś takiego
http://allegro.pl/item449404265_tp_link ... ys24h.html
mam coś takiego
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl