Zobacz wÄ…tek - Chyba idzie nowe.
NAS Analytics TAG

Chyba idzie nowe.

O wszystkim
_________

Postprzez Piankowy Marynarzyk » 24/8/2008, 19:18

Dla przelamania stereotypow dzikiego zachodu ,bede jezdzil nago.
Piankowy Marynarzyk
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez turboponczek » 24/8/2008, 19:24

No to chyba dobrze ?
Piszesz o tym jakbyśmy czekali na zagłade :- P
Ja widze w tym same plusy, a nie znam sie na gospodarce, ekonomii.

- rozluźnią się korki w miescie
- mniejsze zużycie paliw
- redukcja zanieczyszczeń
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez gray wolf » 24/8/2008, 19:26

Mam nadzieję, że Twoje obserwacje się sprawdzają. Ja w Poznaniu nie zauważam tego typu tendencji. Rzeczywiście, jest motocykli coraz więcej i dużo jest "motocyklistów" w podkoszulkach, ale nie widuję ich "fal" w czasie szczytu komunikacyjnego. A tym bardziej nie widziałem jeszcze w Polsce faceta w garniturz na jakimkolwiek jednośladzie (co innego na zachodzie).
Poza tym ja sam codziennie dojezdżam do pracy motocyklem od kiedy go mam 8)

Nie rozumiem też Twojej emotikony. Czyżby wzrost ilości jednośladów Cię martwił? Jak dla mnie jest to pozytywne zjawisko z wielu powodów. W tej chwili przychodzą mi do głowy trzy:
1. Im więcej osób przesiądzie się z puszek na jednoślady, tym mniejsze będa korki.
2. Im więcej osób będzie jeździło na motocyklach tym większe będzie zrozumienie dla nas w społeczeństwie.
3. Im więcej osób przesiądzie się z puszek na jednoślady, tym mniejsze będzie zużycie paliwa. (przyjmuję, że część nie przesiądzie się na "litry" czy wachożerne "sześćsetki" a na coś mniejszego)

Więc co Cię martwi?

Edit: Zacząłem pisać zanim turbopączek wysłał swojego posta ;-)
"Człowiek bez pasji jest martwy"
gray wolf
Świeżak

Postprzez kagiva » 24/8/2008, 19:32

A ja się cieszę że jest nas coraz więcej. A do dalekiego wschodu nie ma co nas porównywać bo oni jeżdżą na swoich pierdzikółkach i innych podobnych wynalazkach.
only god can judge me
kagiva
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 24/8/2008, 19:34

turboponczek napisał(a):No to chyba dobrze ?
Piszesz o tym jakbyśmy czekali na zagłade :- P
Ja widze w tym same plusy, a nie znam sie na gospodarce, ekonomii.

- rozluźnią się korki w miescie
- mniejsze zużycie paliw
- redukcja zanieczyszczeń

no nie calkiem bym sie zgodzil...
mniejsze zuzycie paliwa??? moze... ale moja kawa pali cos kolo 10l/100kmwiec jak duze auto.....
co do redukcji zanieczuszczen to takze nie koniecznie bo np ja mam przelotowke wiec zapomnij sie o takim dobrodziejstwie dla przyrody jak katalizator!!!
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez Dominik_YZF » 24/8/2008, 19:39

A ja sie wcale nie cieszę z przyrostu ilości skuteraśkow na naszych drogach. Kierowcy tych wynalazkow w wielu przypadkach nie znają nawet przepisów i tylko zagrożenie powoduja...
Dominik_YZF
Bywalec

Postprzez Flow » 24/8/2008, 19:50

hugo2003 napisał(a):[ale moja kawa pali cos kolo 10l/100kmwiec jak duze auto.....

ale zauwaz ze gray wolf mowil o pojemnosciach mniejszych niz litr czy 600setki,a masz zx9.chodzi o to ze napewno wiele osob bedzie traktowalo motocykl jako TYPOWY srodek transportu czyli kupowane bede cbf 250 i motocykle tego pokroju,poprostu z wygody a nie np zamiłowania do motocykli,jedna sprawa jaka mnie martwi to taka ze jezeli liczba takich hmm pseudo (nie wiem czy to dobre słowo) motocyklistów sie zwiekszy to przestaniemy byc taka elitarna grupa ktora wita i pozdrawia sie na drogach a staniemy sie tak jak kierowcy puszek jednymi z wielu...ale mysle ze nam to nie grozi przez pare najblizszych lat
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
Flow
Stały bywalec

Postprzez wikples » 24/8/2008, 19:53

Dominik_YZF napisał(a):A ja sie wcale nie cieszę z przyrostu ilości skuteraśkow na naszych drogach. Kierowcy tych wynalazkow w wielu przypadkach nie znają nawet przepisów i tylko zagrożenie powoduja...

w wielu przyadkach to ja widzę palantów na motocyklach, którzy nie mają pojęcia o jeździe, wsiadają na 1000 i psują opinie motocyklistą ;]
także nie gadajmy o wielu przyadkach ;], bo np. każdy którego znam co śmiga na skuterze, zna przepisy i jeździ dobrze :)

pozdro
wikples
Bywalec

Postprzez Kedar-88 » 24/8/2008, 20:01

Osobiście podzielam obawy senka z tego względu że "kiedyś" motocykle były awangardą i dosiadali je tylko ludzie którzy lubili ten sport.... Obecie trend się zmienia i motocykle stają się tylko szybkim środkiem transportu, a ludzie którzy ich dosiadają naprawdę gdzieś mają ten sport.... Wraz ze wzrostem motocykli dosiadanych przez amatorów zaczną albo nawet już znacząco zaczęły przestawać wzbudzać podziw....

Sięgając do niedalekiej przeszłości... pamiętam jak przejeżdżała maszyna przez moją miejscowość, nie było osoby która nie oglądnęła by się za nią, a teraz jest tego tyle że nikogo to nawet nie rusza...
Bandit 1200
Kedar-88
Stały bywalec

Postprzez Wilku111 » 24/8/2008, 20:01

Jak dla mnie to w większości miast w europie połowa pojazdów to jednoślady :roll:

Może wkońcu gonimy cywilizacje? :roll:
moje największe hobby to alkohol i masturbacja
Wilku111
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez House MD » 24/8/2008, 20:15

może i tak ,u mnie w dalszym ciągu moto to taka 'ciekawostka' ,jeśli chodzi o lud jeżdżący na skuterach to rzeczywiście przepisy są im mało znane albo w ogóle obce (przynajmniej u mnie widzę co niektóre osoby to głowa mała), nie podzielam jednak obaw senka, niedaleko mnie w małym miasteczku widziałem tylu 'motórzysów' ,że na prawdę zdałem sobie wtedy sprawę o wzrastającej popularności dwóch kółek. Moto to wciąż wydatek i myślę ,że ludziom nie będzie chciało się w to pakować ,przede wszystkim komfort jazdy za tym przemawia(puszki o wiele wygodniejsze) + kilka detali.
House MD
Świeżak

Postprzez olo113 » 24/8/2008, 20:27

Podzielam obawy senka, dawniej to byli prawdziwi fanatycy motocykli.
Obecnie coraz więcej pozerów, nie majacych pojęcia o jeżdzie, kupujących drogie ciuszki, zatrzymujacych się na rynku dla szpanu,
widze co się dzieje na drogach, głąby dosiadają litry bez wyobrazni.
Życie jest za krótkie żeby być małym.
yamaha R6
olo113
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Flow » 24/8/2008, 20:30

skutery sa tanie i nie trzeba wielkich umiejetnosci zeby na nie wsiasc jak i sa przystepne pod wzgledem prawa jazdy,ile razy widzialem dzieciaka ktoremu dałbym z 8-9 lat i smigał nawet z plecaczkiem na skuterze,albo dziadka ktory z plecakiem(materiałowym) jechał na zakupy,to ludzie ktorzy na drodze nie sa otrzaskani,chyba ze dziadek jezdzil autem ale refleks to juz napewno nie ten co za mlodych lat zwlaszcza tego ktorego wczoraj chcialem wyminac i za cholere dziadek nie chcial ustapic jadac srodkiem drogi.dlatego rowniez uwazam ze nowi uzytkownicy skuterów,a jest ich coraz wiecej moga byc potencjalnym zagrozeniem i trzeba zwrocic na nich szczegolna uwage.
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
Flow
Stały bywalec

Postprzez herbatkowy » 24/8/2008, 20:36

A u mnie w miescie przybylo 4 pierdopedow albo i nie. Moze w wiekszych miastach owszem, u mnie nie dostrzeglem duzej zmiany, ale musze przyznac ze jednak 5 motocykli duzych przybylo. Ale do tego co napisal senekkorzenna jeszcze daleko... A tak nawiasem, to co znaczy temat? Bo za cholere nie moge zrozumiec nazwy tematu..
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
herbatkowy
Bywalec

Postprzez olo113 » 24/8/2008, 20:42

nadchodzi nowa era.
herbatka za mlody pryszcz jesteÅ› :lol:

skutery to jedna wielka porażka, boże te 10 latki na nich, tragedia.
yamaha R6
olo113
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gelo007 » 24/8/2008, 20:46

No ale co to komu przeszkadza, że jest więcej jednośladów? Dla jednych to pasja dla innych tani środek transportu. Stać ludzi to niech sobie kupują. Widzę, że co niektórzy zaczną się przesiadać na snopowiązałki :P bo motocykl nie będzie już oznaką indywidualizmu :PP
gelo007
Administrator

Postprzez olo113 » 24/8/2008, 21:25

chodzi tylko o kulturę bycia gelo, więcej motocyklów oznacza więcej nieodpowiedzialnych głąbów. Widzicie jak jeżdzą po ulicach? Mistrzowie prostej albo pozerzy..
yamaha R6
olo113
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Piankowy Marynarzyk » 24/8/2008, 21:29

A pasjonaci musza siedziec na forum ,bo nie maja kasy na moto xD
Piankowy Marynarzyk
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez wikples » 24/8/2008, 21:31

olo113 napisał(a):nadchodzi nowa era.
herbatka za mlody pryszcz jesteÅ› :lol:

skutery to jedna wielka porażka, boże te 10 latki na nich, tragedia.

yhm to co masz do zaproponowania dla pasjonata, który ma 15 lat?
i grzebie przy swoim skuterze, żeby wyglądał i jeździł jak najlepiej?
no powiedz, bo sam jestem ciekawy.
najlepiej się gada jak się ma wsyzstko za sobą, szkoda, że wielu z tego dorum zaczynało od motorynek i byli "młodymi pryszczami" ale już tego nie pamiętają, bo przceiż mają swoje 600 czy 1000 a reszta ich nie obchodzi ;]
więdz myśle, że troche szacunku, dla młodyszch kolegów też się należy, bo później oni nie będą mieli do staruchów ;]
wikples
Bywalec

Postprzez Bercik_313 » 24/8/2008, 21:37

Heh co do tematu to u mnie we Wsi :) prawie kazdy chlopak po 12 roku zycia ma chinskiego skutera...prawda ze jezdza bardzo niebezpiecznie,,lecz moim zdaniem jest to Bum i kazdy chce miec pierdopeda, nie sa one drogie i rodzice kupuja je pociecha w nastepnym sezonie zaczna sie psuc zwieksza sie wydatki na to i wielu z nich z tego zrezygnuje.
postrafiam wszystkih polakóf | | YAMAHA DT50R | http://www.polskajazda.pl/Profil,Yamaha ... ,200/31925
Bercik_313
Świeżak

Następna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości

na górê