Automatyczne Chowanie Tablicy
• Strona 1 z 1
Automatyczne Chowanie Tablicy
Witam jakoże buduje motor do stuntu który bede sie poruszał a także świrował publicznie i nie mam błtonika z tyłu oraz mocowania tablicy rejestracyjnej nie wspominając o prawku itp itd. Chciałbym skonstruować sobie automatyczne chowanie tablicy rejestracyjnej pod siedzenie, (chowana tyłem do kierunku jazdy )
Dręczą mnie policjanci i ich pościgi a nie chciał bym żeby po udanej ucieczce panowie stali mi pod domem czekajac na mnie z mandatem, stertą wykroczeń, i błyskiem w oku awansu na wyższy stopień po zatrzymaniu jak to w artykułach z policja.pl zbrodniaża dróg, terrorysty i wogóle mordercy siejącego, krew ścierć, strach i spustoszenie... Ponadto chciałbym uniknąć suszarek i innych sposobów kontroli wtedy kiedy tablica nie powinna być widoczna.
Generalnie miało by to się chować po naciśnieciu przycisku przy ramie a najlepiej było by zrobione na silniczku krokowym który by się otwierał i zamykał... Wprawdzie mam silniczki krokowe od Hondy NSR 125 te od zaworu wydechowego...
Da się podłączyć jakoś taki silniczek żeby chował tablice po wciśnieciu guzika? Są tu jacyś elektrycy którzy by pomogli coś takiego podłączyć?
A moze da sie kupić gdzieś taki silniczek z łatwym podłączeniem bo w NSR jescze jest moduł sterujący i to chyba w nim tkwi cały sekret...
Moze macie jakieś pomysły jak właśnie zrobić ten mechanizm chowania??
Moze jakoÅ› na elektromagnes czy coÅ› ?
Wszystkie porady będą mile widziane.
Dręczą mnie policjanci i ich pościgi a nie chciał bym żeby po udanej ucieczce panowie stali mi pod domem czekajac na mnie z mandatem, stertą wykroczeń, i błyskiem w oku awansu na wyższy stopień po zatrzymaniu jak to w artykułach z policja.pl zbrodniaża dróg, terrorysty i wogóle mordercy siejącego, krew ścierć, strach i spustoszenie... Ponadto chciałbym uniknąć suszarek i innych sposobów kontroli wtedy kiedy tablica nie powinna być widoczna.
Generalnie miało by to się chować po naciśnieciu przycisku przy ramie a najlepiej było by zrobione na silniczku krokowym który by się otwierał i zamykał... Wprawdzie mam silniczki krokowe od Hondy NSR 125 te od zaworu wydechowego...
Da się podłączyć jakoś taki silniczek żeby chował tablice po wciśnieciu guzika? Są tu jacyś elektrycy którzy by pomogli coś takiego podłączyć?
A moze da sie kupić gdzieś taki silniczek z łatwym podłączeniem bo w NSR jescze jest moduł sterujący i to chyba w nim tkwi cały sekret...
Moze macie jakieś pomysły jak właśnie zrobić ten mechanizm chowania??
Moze jakoÅ› na elektromagnes czy coÅ› ?
Wszystkie porady będą mile widziane.
cztery w rzędzie wjedzie wszędzie
- HWC
- Świeżak
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
HWC mozesz uzyc podobnego rozwiazania jakie zastosowano w elektrogumonapawrce z przezutka na kapuste w CZ 175. Urzadzenie to kupisz na kazdym bazarze, gdzie sprzedaja urzywane helikoptery, ktore braly udzial w misjach w Iraq.
Albo np mozesz uzy tego samego pomyslu jaki jest w R1 czyli zmienna dlugosc gardzieli ssacych,dolotowych, czy jak to sie tam zwie(niejestem mechanikiem), moglo by to odginac tabilce kiedy jechalbys np: powyzej 120 .
Albo np mozesz uzy tego samego pomyslu jaki jest w R1 czyli zmienna dlugosc gardzieli ssacych,dolotowych, czy jak to sie tam zwie(niejestem mechanikiem), moglo by to odginac tabilce kiedy jechalbys np: powyzej 120 .
- kondzior1410
- Świeżak
Czy chodzi może o coś takiego?
http://filmy.scigacz.pl/chowana_rejestracja

-
gelo007 - Administrator
A pamiętacie ten filmik na Youtubie "Policja Cie k**** ściga!"
EDIT: Znalazłem. W komentarzach gość chyba opisał jak to zrobić.
http://www.youtube.com/watch?v=KkpY5x6tSxk

EDIT: Znalazłem. W komentarzach gość chyba opisał jak to zrobić.
http://www.youtube.com/watch?v=KkpY5x6tSxk
moje największe hobby to alkohol i masturbacja
-
Wilku111 - VIP Åšcigacz.pl
no i chlopa pojechali i nie bedzie nocnego fightera z chowana blacha 

w niczym kobieta nie wyglÄ…da tak dobrze, jak w niczym!
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««

C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
-
zzzubek - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości