Widziane, slyszane, wysmiane, podziwiane ;)
• Strona 1 z 1
Widziane, slyszane, wysmiane, podziwiane ;)
Nie znalalzem tematu o ciekawych/mniej ciekawych i nie bardzo skonkretyzowanych historiach/zajsciach widzianych naszymi wlasnymi galkami, wiec zakladam nowy.
Dzisiaj jechalem do pracy i pierwsze co widze to motocyklista. Czarna nowa r6.
Tak sie skladalo ze jechalem za nim. 1 swiatla: lekka guma i stoi na kole (oczywiscie daje po manetce bo go nie utrzyma bez dodawania mocy...)
Kolejne swiatla : zeby nie bylo bo staly jakeis malolaty obok: jazda na kole.
Trzecie swiatla: ku mojemu zdziwieniu: po prawej staja jaies kobietki, wiec start i dwie sekundy pozniej znow na kole (tym razem udalo mu sie utrzymac cala sekunde moto...)
Czwarte swiatla - skrecam w prawo i ciesze sie ze juz nie musze sie na to patrzec.
Takie osoby nie dosc ze robia mega wioche (w samym centrum miasta) to jeszcze psuja opinie o motocyklistach. Myslicie ze powinno sie ich powiesic za jaja, czy jakos inaczej im wytlumaczyc zeby sobie kupili Opla i wsadzili sprzet grajacy ?
Dzisiaj jechalem do pracy i pierwsze co widze to motocyklista. Czarna nowa r6.
Tak sie skladalo ze jechalem za nim. 1 swiatla: lekka guma i stoi na kole (oczywiscie daje po manetce bo go nie utrzyma bez dodawania mocy...)
Kolejne swiatla : zeby nie bylo bo staly jakeis malolaty obok: jazda na kole.
Trzecie swiatla: ku mojemu zdziwieniu: po prawej staja jaies kobietki, wiec start i dwie sekundy pozniej znow na kole (tym razem udalo mu sie utrzymac cala sekunde moto...)
Czwarte swiatla - skrecam w prawo i ciesze sie ze juz nie musze sie na to patrzec.
Takie osoby nie dosc ze robia mega wioche (w samym centrum miasta) to jeszcze psuja opinie o motocyklistach. Myslicie ze powinno sie ich powiesic za jaja, czy jakos inaczej im wytlumaczyc zeby sobie kupili Opla i wsadzili sprzet grajacy ?
Palenie zabija. A kiedy nie żyjesz, tracisz ważną część życia. - Brooke Shields
-
sober - Świeżak
Sugerujesz ,ze to byla kobieta
?
Szczerze to nie ma co sie martwic ,jedynie mozna sobie postawic pytanie "czy taki koles dlugo pojezdzi?". Motocykle nie sa pojazdami dla wybrancow - pasjonatow :] jak ktos ma kase to sie bedzie lansowal i tyle.
Jak to moj znajomy mowi "Jak sie ma kase i nie wie co z nia zrobic ,to sie kupuje motocykl"

Szczerze to nie ma co sie martwic ,jedynie mozna sobie postawic pytanie "czy taki koles dlugo pojezdzi?". Motocykle nie sa pojazdami dla wybrancow - pasjonatow :] jak ktos ma kase to sie bedzie lansowal i tyle.
Jak to moj znajomy mowi "Jak sie ma kase i nie wie co z nia zrobic ,to sie kupuje motocykl"

-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
Piankowy Marynarzyk napisał(a):
a ze spoleczenstwo coraz bogatsze, bedzie takich ludzi przybywac

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
- fandzoilisz
- Bywalec
Tu nie chodzi o bycie mlodym... tylko o sens takich akcji.
Jesli chodzi o jazde to lubie czasem dac po garach, ale dla samego siebie i adrenalinki a nie dla popisu.
Dlatego podpisuje sie pod takimi "reklamami":
http://moto.pl/MotoPL/1,88571,5184433.html
widac ze kolega tez ze swietokrzyskiego sie wywodzi ... "scyzoryki" moze tak juz maja
Jesli chodzi o jazde to lubie czasem dac po garach, ale dla samego siebie i adrenalinki a nie dla popisu.
Dlatego podpisuje sie pod takimi "reklamami":
http://moto.pl/MotoPL/1,88571,5184433.html
Jonyl napisał(a):Ja jestem jak kolegaPowiesic za jaja na płot
widac ze kolega tez ze swietokrzyskiego sie wywodzi ... "scyzoryki" moze tak juz maja
-
sober - Świeżak
Oj juz bez przesady. Z tego co piszesz to nie robil tego tylko przed dziewczynami, a spod kazdych swiatel - czyt. uczyl sie. Nie twierdze, ze nauka wheelie w ruchu ulicznym to najlepszy pomysl, ale tez nie jest to dla mnie powod do takich gadek.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Madboy: szczerze: to liczylem na to ze sie rozwinie temat z jakimis codziennymi historyjkami(taki pseudo pamietnik w formie przynajmniej czesciowo-humorystycznej) z zycia motocyklisty, a nie za i przeciw - tylko ze jakos nie chce zmierzac w tym kierunku 

-
sober - Świeżak
Re: Widziane, slyszane, wysmiane, podziwiane ;)
sober napisał(a):Myslicie ze powinno sie ich powiesic za jaja, czy jakos inaczej im wytlumaczyc zeby sobie kupili Opla i wsadzili sprzet grajacy ?
Wg. mnie nie ma rady na takich uczestników ruchu. Pozostaje przeczekać na to ,aż kiedyś zrozumie co tak naprawdę się liczy- tylko jak długo? Do najbliższego wypadku?
Nie wiem jak tak można być nieodpowiedzialnym - mam 16 lat i podążam innymi ścieżkami umysłowymi niż ludzie starsi z większym bagażem doświadczenia, no ale cóż

Może kiedyś ktoś coś wymyśli ,aby podczas kursu prawa jazdy wybitnie zniechęcano przyszłych kierowców do zbytniej brawury- tylko czy to coś zmieni?
Jeżeli chodzi o takie historie to sam byłem świadkiem kilku , przez ostatnich parę dni.
1) Gostek popisywał się przed dziewczynami (przed szkołą, dziewczyny o parę lat młodsze). Stawiał na koło, palił gumę no i pomykał ponad 100 km/h. Tylko czekam aż takich złapią bo większość ma 125/50 zarejestrowane.
2) Drugi przypadek może nie dotyczy stawiania na koło itp. , lecz powiązaniem jest głupota. Wczoraj w środku miasta zauważyłem cwaniaczka ,który zasuwał Aprilią RS 125 ponad 100 km/h w krótkich spodenkach, bez kasku, rękawiczek i w T-shircie.....

...
- witko2006
- Świeżak
elcommendante napisał(a):Piankowy Marynarzyk napisał(a):
a ze spoleczenstwo coraz bogatsze, bedzie takich ludzi przybywac
raczej $ tani..

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
wyjasnienie:
ma nowa 6, znaczy ze bogol , choc nie koniecznie. To oznacza ze musiał na nia ostro (.....) co pewnie robił/robi. Zachciało mu sie nauki jazdy na kole, próbuje pogodzic to z ciężką pracą i brakiem czasu, takze jechał do roboty i przy tym uczył sie latac na gumie.
2w1
Coz panie dzieju ... widze nabrales nawykow zza wschodniej granicy. W polsce tak ne piszemy - sa inne okreslenia na ta czynnosc. I na pewno lagodniejsze
simonw
ma nowa 6, znaczy ze bogol , choc nie koniecznie. To oznacza ze musiał na nia ostro (.....) co pewnie robił/robi. Zachciało mu sie nauki jazdy na kole, próbuje pogodzic to z ciężką pracą i brakiem czasu, takze jechał do roboty i przy tym uczył sie latac na gumie.

Coz panie dzieju ... widze nabrales nawykow zza wschodniej granicy. W polsce tak ne piszemy - sa inne okreslenia na ta czynnosc. I na pewno lagodniejsze
simonw
-
turboponczek - MEGA TROLL
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości