>PRACA<
• Strona 1 z 2 • 1, 2
>PRACA<
Witam, nie wiem czy juz istnieje taki temat, jeśli tak to prosze moderatorów o usunięcie...
czyli tak... wiem że wielu szuka pracy, ale są też tacy urzytkownicy forum, którzy potrzebują pracowników, lub kompletują grupe do wyjazdu za granice, prosze zainteresowanych o wypowiedzi w tym temacie, moim zdaniem temat może sie przydać
podobne tematy istniejÄ… na innych forach motocyklowych
czyli zaczne może ja...
czyli tak... wiem że wielu szuka pracy, ale są też tacy urzytkownicy forum, którzy potrzebują pracowników, lub kompletują grupe do wyjazdu za granice, prosze zainteresowanych o wypowiedzi w tym temacie, moim zdaniem temat może sie przydać

Ostatnio edytowano 27/1/2008, 13:20 przez dawid 89, łącznie edytowano 1 raz
-
dawid 89 - Moderator
witam, mam 18 lat, poszukuje pracy na wakacje, najchętniej pracy za granicą, posiadam podstawową znajomość języka niemieckiego i angielskiego, ucze sie jako elektronik, mam zezwolene sepu na wykonywanie prac elektrycznych i obsługe urządzeń do 1kV, prawojazdy kat a b, wykonuje prace ogólnobudowlane czyli murowanie ocieplanie itp, jestem wszechstronny, wiele potrafie sie nauczyć, pozdr 

-
dawid 89 - Moderator
Labiss napisał(a):DObrze zrozumiałem ? Jeżeli taki temat nie istnieje to prosisz o usunięcie ? Nie rozumiem.
heh, dobre, już poprawiam, pozdr
-
dawid 89 - Moderator
ja tak dorzuce, nie wiem czy to pomoze, jednak jesli by ktos chcial jechac za granice do roboty to: niedaleko mnie mieszka koles, jest sparalizowany jednak dorabia sobie tak, ze jedziesz do niego, placisz mu 200 zl, a on ci mota robote za granica. nie ejst to zadne oszustwo, wswzystko jest ok, pracujesz legalnie, na wszsytko sa papiery, wszystko jest zalatwione cacy itd. sam mialem jechac w tamtym roku, jednak za pozno sie do niego zglosilem, jak ktos by chcial jechac np w wakacje to powinien sie zglosic do niego w marcu/kwietniu. aha, jesli cos nie wypali z wyjazdem, tak jak w moim przypadku, to koles oddaje kase. dzieki temu kolesiowi wyjechalo dosc sporo osob, kazdy jest zadowolony, jak np moj kuzyn.
Na kolana chamy !
-
Leitho - VIP Åšcigacz.pl
hmm powiem tak, nie wiem dokladnie jak dziala, bo mnie to zbytnio nie inteesowalo, chcialem prosta prace na wakacje w stylu zbieranie truskawek, powiedzial ze ok, ale np moj kuzyn pojechal pracowac na budowe, wiec podejrzewam ze mota rozna robote
Na kolana chamy !
-
Leitho - VIP Åšcigacz.pl
Witam nie wiem czy nie piszemy o tym samym gościu ale w mojej okolicy tez jest gościu sparaliżowany i załatwia robotę do Niemiec ale jak chcecie robic za 3,4 euro i tez bierze 200zł za załatwienie byłem raz od niego i podziękowałem mu
-
jarek20 - Świeżak
3 albo 4 euro to niech sobie włoży w d........ wogóle trzeba być żałosnym żeby pojechać i robić jak murzyn za takie pieniądze, wiecie dlaczego nie szanują polaków za granicą? Bo polacy sami sie nie szanują, 7 eur na godzine jeszcze na czarno w realiach niemiec czy holandii to wyzysk a za 3 to już trzeba być kretytnem żeby jechać.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
za 7 euro bym sie skusił
co do niemiec to mineły tam już dobre czasy, teraz trzeba jechać gdzieś dalej, do francji, na wyspy, albo tak jak icid do holandi, pozdr

-
dawid 89 - Moderator
Icid czytasz w moich myślach, zgadzam sie z Tobą w 100% Ludzie szanujcie się, przeciez pracowanie za granica za 3 czy tam 5 euro to żadna rewelacja
Ja jestem dumny ze jestem Polakiem i za hu... nie robiłbym za granica u jakiegos obcokrajowca
Zdrówka
Ja jestem dumny ze jestem Polakiem i za hu... nie robiłbym za granica u jakiegos obcokrajowca
Zdrówka
<zx12r> / <Suzuki dr 650>
"Moja ulica murem podzielona
Åšwieci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
"Moja ulica murem podzielona
Åšwieci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
-
Cezarjusz - VIP Åšcigacz.pl
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Cezarjusz napisał(a):Icid czytasz w moich myślach, zgadzam sie z Tobą w 100% Ludzie szanujcie się, przeciez pracowanie za granica za 3 czy tam 5 euro to żadna rewelacja
Zdrówka
z calym szacunkiem, ale jezdzisz zx12r wiec do biednych raczej nie nalezysz. dla niektorych 4 euro, czyli 15 zl/h to kupa szmalu... popracujÄ… 10 godzin i majÄ… tyle, na ile w polsce by musieli pracowac prawie tydzien.
Ostatnio edytowano 29/1/2008, 15:52 przez harry89, łącznie edytowano 1 raz
-
harry89 - Bywalec
Pierwsi do umoralniania sa ci, ktorzy nie musza wiecznie martwic sie, za co przezyc do nastepnego miesiaca...
"Ludzie, szanujcie sie..." - powiem tak: wedlug mnie na pewno czlowiek, ktory jedzie za granice ciezko pracowac na 6 euro szanuje sie bardziej niz ten, kto w wieku 25lat bierze jeszcze kase od rodzicow, zyje jak paczek w masle i wozi sie nowymi samochodami badz motocyklami.
Poza tym nie my decydujemy o tym, w jakiej rodzinie sie urodzilismy. Niektorzy maja zapewniona swietna prace u wujka/kuzyna/siostry, nigdy niczego im nie brakuje. A sa tacy, ktorzy walcza o kazdy zlamany grosz by spelnic swoje marzenia.
Wiec zanim ktos z Was napisze o tym, ze te 6 czy 7 euro to malo i zeby Polacy sie szanowali, to niech najpierw sobie to przeliczy i zastanowi sie, jak wiele pieniedzy moze to byc dla przecieztnego mlodego studenta z biednej rodziny, utrzymujacego siebie i probujacego uskladac na wymarzona maszyne.
"Ludzie, szanujcie sie..." - powiem tak: wedlug mnie na pewno czlowiek, ktory jedzie za granice ciezko pracowac na 6 euro szanuje sie bardziej niz ten, kto w wieku 25lat bierze jeszcze kase od rodzicow, zyje jak paczek w masle i wozi sie nowymi samochodami badz motocyklami.
Poza tym nie my decydujemy o tym, w jakiej rodzinie sie urodzilismy. Niektorzy maja zapewniona swietna prace u wujka/kuzyna/siostry, nigdy niczego im nie brakuje. A sa tacy, ktorzy walcza o kazdy zlamany grosz by spelnic swoje marzenia.
Wiec zanim ktos z Was napisze o tym, ze te 6 czy 7 euro to malo i zeby Polacy sie szanowali, to niech najpierw sobie to przeliczy i zastanowi sie, jak wiele pieniedzy moze to byc dla przecieztnego mlodego studenta z biednej rodziny, utrzymujacego siebie i probujacego uskladac na wymarzona maszyne.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
tylko jedno:
patty ma racje.
na prawde dla niektorych 5-6 zloty zarobione to juz sporo, pomyslcie o tym i nie piszcie "to niech nie jezdzi na motocyklu"... owszem, w polsce moze byc lepiej, ale nie jest.
Jesli majac powiedzmy 600 musisz zaplacic mieszkanie (stancje), jesc cos, kupic rzeczy na zajecia... na prawde w tym momencie te 15zl a nie 5 daja kolosalna roznice.
w gruncie rzeczy jestesmy takimi samymi ludzmi, szanujmy sie po prostu bez wzgledu na stan materialny.
patty ma racje.
na prawde dla niektorych 5-6 zloty zarobione to juz sporo, pomyslcie o tym i nie piszcie "to niech nie jezdzi na motocyklu"... owszem, w polsce moze byc lepiej, ale nie jest.
Jesli majac powiedzmy 600 musisz zaplacic mieszkanie (stancje), jesc cos, kupic rzeczy na zajecia... na prawde w tym momencie te 15zl a nie 5 daja kolosalna roznice.
w gruncie rzeczy jestesmy takimi samymi ludzmi, szanujmy sie po prostu bez wzgledu na stan materialny.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Powiem tyle pracować trzeba, a kto nie pracuje bo mówi, że za mało płacą to albo nigdy nie zaznał biedy i nie wie jak to jest nie mieć kasy na podstawowe potrzeby nie mówiąc o przyjemnościach albo nie chce mu się pracować i woli gnić cały dzień przed tv jak ferdek kiepski. Bo ja wolę zarabiać np 400 zł i mieć świadomość, że coś robie niż leżeć w domu brać zasiłek i być społecznym chwastem.
-
sepo - VIP Åšcigacz.pl
Weź tylko pod uwagę fakt, że na zarobki poniżej pewnego poziomu nie powinniśmy się godzić. Rozumiem, że np. 600 zł to lepiej niż 0 zł... ale tylko w przypadku, gdy ktoś mieszka np. u rodziców. Wtedy nawet taka kwota będzie ok, ale jeżeli ktoś musi mieszkać w wynajmowanym mieszkaniu etc. trzeba przecież kupić żarcie, opłacić czesne itp. Ja wychodzę z założenia stricte ekonomicznego
. Jeśli nie dokładam do interesu to jest to dobry interes
.

-
gelo007 - Administrator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 46 gości