Zobacz wątek - Podstawowe narzędzia do warsztatu
NAS Analytics TAG

Podstawowe narzędzia do warsztatu

O wszystkim
_________

Postprzez Walenty » 15/2/2017, 15:25

henio12323 napisał(a):co do tego podgrzewacza - wystarczą grube przewody miedziane koncówki i stary ale sprawny akumulator :D tez ładnie grzeje :D i koszt znikomy.

Słyszałem o podobnym patencie ze spawarką, ale nie wiem dokładnie na czym to polegało :0

Jak wam siÄ™ podoba?
https://www.youtube.com/watch?v=dZKBYPRmX1o

Ostatnio widziałem coś takiego w serialu BreakingBad, gdy koleś odkręcał pokrywę na ogromnych kurwa nakrętkach na cysternie kolejowej - jak mi się wtedy wydawało - wkrętarką xD

A tak działa udar, ja nie wiedziałem :S
https://www.youtube.com/watch?v=f0gSJa3L_7c
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez henio12323 » 15/2/2017, 15:53

miałem cos takiego ;D niezła sprawa. czy koła w aucie odkręci to nie wiem. ale i tak jak na wage i wielkosc daje rade na prawde. przy moto to praktycznie wszystko da rade.

aczkolwiek dobra kosztuje majątek ;/ ja uzywałem snapona to firma sama w sobie.. miałem potem jakas uzywaną starszą, i zamazane napisy, też udar ładny ( lepiej niz chinski udarowy klucz z małą sprezarką )

ja teraz sprzedaje włąsnie klucz pneumatyczny na rzecz udarowego elektryka, widze ,ze to ma porządnego kopa i nawet stare sruby w kołach autka da rade odkręcic. no i cena niezła
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Walenty » 15/2/2017, 16:37

henio12323 napisał(a):ja teraz sprzedaje włąsnie klucz pneumatyczny na rzecz udarowego elektryka, widze ,ze to ma porządnego kopa i nawet stare sruby w kołach autka da rade odkręcic. no i cena niezła

Jakiego elektryka masz na oku?
Dzisiaj zacząłem trochę przeglądać, bo mam pneumata ale dość słabego, a do jakiegoś dzika to już trzeba mieć przyzwoity kompresor a nie tylko 230v :cry:
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez henio12323 » 15/2/2017, 17:01

tzn do pneumata liczy sie gruby przewód, i duze cisnienie i pojemny baniak :D sam silnik ma troche mniejsze znaczenie, bo prawie kazdy i tak do tych 6-7 barów dobija.

nie mam jeszcze zadnego na oku, ale znajomy ma taki klucz z juli z 350 zł kosztuje, i działa jak należy. ja nie uzywam tego na codzien, w moto mało kiedy trzeba taka srubke zerwac - ( sprzegło/wał/ośki ) plus obsłuzyc auto 2X w roku przy wymianie kół. i do tego sie takie cos spoko nada. no i cena - za 350 zł to sie nawet pneumatyka dobrego nbie kupi - plus spręzarka :D a tutaj sprzet w pełni sprawny.

co do narzędzi to nie wiem czy był o otym mowa ale polecam taki pobijak który sam odkreca srubki - jonneswaya np. nie raz mi pomógł w sytuacji gdzie normalnie skonczyło by sie wierceniem srub :D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Czester » 19/2/2017, 08:54

Jeśli chodzi o 230V i kompresor, który poradzi sobie z "dzikami" to jest rozwiązanie (aczkolwiek nie tanie):
http://stanley-polska.pl/index.php?p284 ... a504stn016
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Re: Podstawowe narzędzia do warsztatu

Postprzez Balley » 22/1/2020, 09:54

Sam przez długi czas zastanawiałem się jakie narzędzia kupić do swojego warsztatu i postanowiłem zacząć od podstawowego zestawu kluczy. Znajomy polecił mi sklep https://narzedziowy24.eu/ i pomógł wybrać potrzebny sprzęt. Myślę, że często będę odwiedzał tą stronę, bo mają naprawdę ogromny wybór rożnego rodzaju narzędzi.
Balley
Świeżak

Re: Podstawowe narzędzia do warsztatu

Postprzez Marekmarko90 » 26/1/2020, 12:17

ja mam u siebie klucz udarowy Ryobi i jestem bardzo z niego zadowolony. Sprzęt jest z dobrej półki i nie kosztował majątku a wymiana kół czy dokręcenie czegokolwiek nie stanowi najmniejszego problemu.
Marekmarko90
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê