Zobacz wątek - Dodawanie załączników
NAS Analytics TAG

Dodawanie załączników

O wszystkim
_________

Dodawanie załączników

Postprzez davidcie » 6/7/2014, 10:13

Jestem tu co prawda nowy (przywitałem się już w odpowiednim temacie), ale od razu trafiłem na problem z dodawaniem załączników. Zarówno w Chrome jak i Firefoxie przy próbie wysłania fotki do profilu oraz załącznika do nowego tematu (obrazek 300kB) dostaję komunikat "Błąd wysyłania". Czy jest to jakiś znany problem oprogramowania forum czy coś nie tak z moim komputerem?

Druga dość irytująca rzecz: dość dużo korzystam podczas surfowania ze środkowego przycisku myszki do otwarcia kilku tematów z danej strony, i dopiero wtedy przeglądania ich wszystkich jeden po drugim. Forum jest natomiast tak oprogramowane, że po naciśnięciu środkowego przycisku link co prawda otwiera się w nowej karcie, ale jednocześnie przechodzę do klikniętego tematu na bieżącej karcie. Czy da się to "ulepszenie" natywnej funkcjonalności przeglądarki wyłączyć?
davidcie
Świeżak

Postprzez kravec » 6/7/2014, 11:49

Kolego więc tak:
-z załącznikami jest tak już od paru lat- trzeba je dodawać przez darmowe serwery
-z otwieraniem na nowej karcie czy to środkowym przyciskiem myszy, czy z ctrl'em, czy dwoma palcami w asusach- będzie to samo z otwieraniem poszczególnych działów. W działach- otwierając tematy już tak nie jest. Jedyny sposób to klik prawym i wybranie "otwórz w nowej karcie"- wtedy nie otwiera się na bieżącej karcie

Niestety- obsługa nam szwankuje z tymi rzeczami za co muszę przeprosić.
kravec
Administrator

Postprzez ASR1927 » 6/7/2014, 16:06

kravec napisał(a): czy dwoma palcami w asusach-

Stary, dzięki! Właśnie uczyniłeś moje życie łatwiejszym :D
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez kravec » 6/7/2014, 17:17

Jaja se robisz nie?
kravec
Administrator

Postprzez melvin » 6/7/2014, 18:48

Jeśli chcesz wstawić na forum zdjęcie, to musisz je wrzucić na jakiś serwer, np https://imageshack.com/ (otwórz link) lub http://www.fotosik.pl/ (otwórz link)
później musisz skopiować sobie jego adres z zakończeniem .jpg, .pgn czy innym które obsługuje forum. Przykład linku który kopiujesz:

http://img.zszywka.pl/1/0116/w_9188/lud ... ki-lt3.jpg

Po tym wklejasz swój link w treść posta, musisz to zrobić w opcji odpowiedź (w szybkiej odpowiedzi nie ma tej funkcji) jak już wkleisz link to go zaznaczasz i klikasz w czerwony prostokącik z napisem Img (chodzi o te prostokąciki nad polem do wpisania odpowiedzi, a dokładnie o drugi od prawej ) Obrazek
, po tym klikasz wyślij i zdjęcie wstawione.

prawidłowy kod ma wyglądać tak

Obrazek

efekt:

Obrazek
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez ASR1927 » 6/7/2014, 19:31

kravec napisał(a):Jaja se robisz nie?

Nie ale właśnie przestało działać...
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez kravec » 6/7/2014, 20:02

:D

Kupiłem teraz innego asusa i nie mam tej opcji. Wszystko inne gra ale to nie. Zobacz czy synaptic touchpad nie zadziała.

I kończymy offtop :)
kravec
Administrator

Postprzez melvin » 6/7/2014, 21:01

u mnie nazywa się to Elan smart-pad i tam da się włączyć/wyłączyć opcję przewijania dwoma palcami, która wg mnie jest najlepszą na świecie pod względem wygody, stare lenovo z "łechtaczką" były też w miarę wygodne, ale te nowe są do bani pod względem przewijania strony.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez davidcie » 8/7/2014, 10:33

Z klikaniem pomyślałem, że fajnie byłoby coś zrobić, a ponieważ nie mam Mocy zmienić kodu źródłowego forum, napisałem mały skrypcik, który usuwa atrybuty onclick na komórkach listy forów odpowiedzialne za opisane zachowanie. Skrypcik jest dostępny tutaj (otwórz link) dla wszystkich korzystających z dodatków typu Greasemonkey (Firefox) czy Tampermonkey (Chrome).

melvin, dzięki za graficzny i jakże ładny poradnik ;) tak właśnie postąpiłem.

Dziękuję wszystkim za żywą dyskusję :)
davidcie
Świeżak

Postprzez kravec » 8/7/2014, 11:11

Za parę dni sprawa powinna być rozwiązana. Dział techniczny ma nad tym popracować.
kravec
Administrator

Postprzez Kaai » 8/7/2014, 12:50

napisałeś skrypcik, a nie potrafisz wrzucać urli?

obadam później kod jak jest dostępny:D
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez davidcie » 8/7/2014, 13:03

Kaai napisał(a):napisałeś skrypcik, a nie potrafisz wrzucać urli?

Hehe, potrafię, swój pierwszy post (otwórz link) z obrazkami napisałem zanim pożaliłem się na niedziałające załączniki ;)

Szkoda mi było po prostu, że niby jest formularz do dodawania załączników, niby można coś poklikać, ale i tak nie działa. Skoro nie działa by design to już IMHO lepiej byłoby go wyłączyć a w to miejsce pokazać komunikat „Sorry Winnetou, wrzuć swoje foty na Postimg a tu daj tylko linka”.
davidcie
Świeżak

Postprzez Kaai » 8/7/2014, 14:08

dobra "skrypt", myślałem, że pisałeś coś więcej. w takim razie, nie mam pytań:d

swoją drogą, myślałem, że jest więcej osób mojego pokroju, które mają gdzieś avatara, albo im się go nie chce zmieniać :D
Kaai
Mieszkaniec forum

Re: Dodawanie załączników

Postprzez Karol20 » 11/7/2014, 22:40

davidcie napisał(a):
Druga dość irytująca rzecz: dość dużo korzystam podczas surfowania ze środkowego przycisku myszki do otwarcia kilku tematów z danej strony

Zmien system.
Suzuki SV650s k7
Karol20
Bywalec

Postprzez rosiboj » 11/7/2014, 23:55

This website is under heavy load

We're sorry, too many people are accessing this website at the same time. We're working on this problem. Please try again later.

Fajna strona
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Powrót do Hydepark