Uzywany komplet opon?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Wszystko fajnie ale gdzieś tu nie ma logiki. Komplet opon za połowę ceny, jednak dostajemy tylko połowę bieżnika co sprawia że przejedziemy połowę mniej kilometrów, a jazda na starych gumach nie daje takiego wyczucia motocykla jak na nowych, więc ta oszczędność moim zdaniem jest tylko pozorna.
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
jaroaro napisał(a):Wszystko fajnie ale gdzieś tu nie ma logiki. Komplet opon za połowę ceny, jednak dostajemy tylko połowę bieżnika co sprawia że przejedziemy połowę mniej kilometrów, a jazda na starych gumach nie daje takiego wyczucia motocykla jak na nowych, więc ta oszczędność moim zdaniem jest tylko pozorna.
Na poczatku opona schodzi wolniej a pozniej szybciej. Pol bieznika trzeba liczyc do ogranicznika a i tak czesto zmienia sie zanim do niego dojdzie wiec tem milimetr moze dwa odejmij i zostaje przeplavony smiec.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
mati22252 napisał(a):To jeszcze powiedz że nie masz prawka i dopiero kurs zaczynasz.
PrzemilczÄ™ to

A tak poza tym to cóż powiedzieć, teraz będę mądrzejszy. Jakby padły jakieś szybsze odpowiedzi to bym nie pojechał i nie kupił.

Następny komplet kupię nowy.
Yamaha FZR 1000
- vardana
- Świeżak
Jasne, najlepiej zwalić na nas bo jesteś napalony jak bezzębny na suchary.
Następnym razem pomyśli i zapytaj o to odpowiednio wcześniej a nie zostawiasz to na ostatnią chwilę.
Następnym razem pomyśli i zapytaj o to odpowiednio wcześniej a nie zostawiasz to na ostatnią chwilę.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
zawsze sie zastanwialem kto kupuje uzywki xD
potorowki po jednym trenningu moze bym wzial w naprawde dobrej cenie, chociaz niew eim, ale wlasnie takie gumy kilku letnie zjechane cale albo glownie srodek, czy wulkanizowane myslalem ze to ludzie laduja do starych gsow, gpzow za 3tys etc, a nie do litrowego moto, no ale, jak kto woli.
swoja droga vardana, nie zycze ci zle, ale jesli przestaniesz sie odzywac nagle, to twoj podpis bedzie mocno paradoksalny.
potorowki po jednym trenningu moze bym wzial w naprawde dobrej cenie, chociaz niew eim, ale wlasnie takie gumy kilku letnie zjechane cale albo glownie srodek, czy wulkanizowane myslalem ze to ludzie laduja do starych gsow, gpzow za 3tys etc, a nie do litrowego moto, no ale, jak kto woli.
swoja droga vardana, nie zycze ci zle, ale jesli przestaniesz sie odzywac nagle, to twoj podpis bedzie mocno paradoksalny.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Facet u którego zmieniałem opony, powiedział że szkoda pieniedzy na wymianę, żeby tego w ogóle nie zakładać, itd. Powiedziałem że ok, ale nie wyrzucę opon które wczoraj kupiłem bo po prostu żal, pojeżdzę, przypale, przekonam się że śliskie to za dwa tygodnie wymienię. Na razie z resztą nie widzę różnicy między tymi a poprzednimi. W winkle wchodzę raczej ostrożnie, głównie dlatego, że ewentualna stłuczka będzie mnie sporo kosztować, więc z tym chce jeszcze poczekać. W duże zakręty na trasach szybkiego ruchu nie wchodzę więcej jak 140, w małe ciaśniejszych drogach wchodzę tak, żeby nie było czuć specjalnej siły odśrodkowej, na prostej lece ile fabryka daje, hamowanie też jest dobre. Więc nie ma tragedii z tymi oponami. Przymierzam się powoli do jakiegoś nowszego modelu za 12-17k+. W tego starego szrota - choć będzie miłością mojego życia - nie będę ładował takie kasy. Rozebrałem go w prawdzie i złożyłem już kilka razy i jakby zrobić rozrząd i zawory to było by spoko na następne kilka lat. Stąd taka oszczędność na tych oponach. Ja też się z resztą zastanawiałem kto sprzedaje (KU%#$ jego mać) takie używki i po co, bo rynek jest, wcale nie mały) ale na razie nie daje się ponosić rozrzutności, bo liczę na to, że po lepszym slizgu moto pójdzie na złom. A taki czas pewnie przyjdzie. Bez względu na opony... 

Yamaha FZR 1000
- vardana
- Świeżak
No sprzedać używane gumy też jest nie łatwo. Mam takie z dotem 1213 i 1013 i nie mogę ich sprzedać a bieżnik jest prawie nie ruszony. Ale właśnie takie opinie chodzą i nikt ich nie chce.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
Taka mała rada, naucz się dobrze jeździć tym bo na nowszym sprzęcie będzie jeszcze bardziej szkoda jak wyglebisz. Tak w ogolę to sporą krowę kupiłeś jak na pierwsze moto i bez doświadczenia to Ty dwa lata będziesz uczył się jeździć(nie, nie chodzi mi o dawanie w palnik na prostej i ostre hamowanie, które jak widzę spodobało Ci się). Pozdrawiam
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości