wypadki
I nawet na WSK idzie rozj**ać
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
-
Proxa - Świeżak
Jakby uderzyly z tą "ogromną prędkoscia,to babka by napewno nie miała tylko odrapanej twarzy,a kolo nie był by w stanie wstać i uciec.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Koval135 napisał(a):Jakby uderzyly z tą "ogromną prędkoscia,to babka by napewno nie miała tylko odrapanej twarzy,a kolo nie był by w stanie wstać i uciec.
Mnie rozwalił ten komentarz :
- Kod: Zaznacz cały
Masakry motocyklowe- rajdowcy zabójcy , na start !!!
31.07.2008 09:40
~Obywatel R.P. J.P.
Wyjeżdżająca z parkingu ,nawet jesli wykonałaby wszelkie zalecenia i zasady ostrożności ,to nie miała szans zauważyć rozpędzonych do 240-260 km/h otumanionych adrenaliną prędkości zabójców ,których w zmiennych warunakach oświetlenia i przy prędkości ok. 80-90 m/s - jeszcze nie widać ,w zakresie widoczności ,pod kątem z wyjazdu z parkingu ,do tego biorąc pod rozwagę czas reakcji ,conajmniej 1 sekunda ,od spostrzeżenia impulsu ,to mamy conajmniej czynnik 160-200 metrów odleglości ,bardzo wąskiego i bardzo małego do postrzegania obiektu ,który do tego ma energię większą ,jak auto 1,5-tonowe o prędkości 90 km/h . Wszystkie motory ,motocykle -powinny obowiązkowo mieć przed dopuszczeniem do ruchu ,montowane blokady układu paliwowego : elektroniczno-mechaniczne ,uniemożliwiające rozwinięcie prędkości ,powyżej 80 km/h -bo to jest dla nich prędkość wystarczająca ,przy której - zagrożenie dla innych uczestników ruchu drogowego ,jak również dla samych kaskaderow -zabójców jest akceptowalnie i zdroworozsądkowo dopuszczalne .
Kurde. przewalone. Już nie jeździmy 200 przez miasto. Teraz musi być co najmniej 260! Ehh. Będę musiał sprzęt zmienić, aby dostosować się do aktualnych standardów ... Dlaczemu nikt mi o tym nie powiedział

Ciekawi mnie tylko to, czy ten koleś kiedykolwiek widział co zostaje z:samochodu,pasażerów,motocykla i motocyklisty, jak przy tych 260 motocykl wbije sie od boku w samochód ... Kiedyś były robione jakieś testy, i wyszło, że przy uderzeniu z boku wystarczy 30km/h aby tego nie przeżyć.
- froger
- Świeżak
Wczoraj ok.godz.21ej poważnemu wypadkowi motocyklowemu uległ Torowiec-jest on dla mnie bardzo bliską osobą więc czuje się zobowiązana poinformować o tym użytkowników forum.Wielu z Was znam z opowieści Sebastiana i ze wspólnego przeglądania stron Ścigacza.Stan lekarze określają jako ciężki,nadal jest nieprzytomny.Proszę bądźcie z Nim....
- aga71
- Świeżak
Kurde nie czaje ludzi piszących takie komentarze. Założyć ograniczniki na 80 bo niby jest bezpiecznie??? Bzdura. Nawet jak będziesz jechał na moto 50 to jakiś pajac w puszce może cie rozjechać i potem i tak wyjdzie że to twoja wina bo jesteś na moto a moto zawsze winne. A tak swoją drogą to ciekaw jestem czy ten "obywatel" zawsze jeździ przepisowo?? Wątpie. Ciekaw jestem czy jak zapindala te 120-130 puszką to myśli jakie zagrożenie stwarza. A najbardziej denerwujące jest to że ludzie nie potrafią realnie określić prędkości i potem wychodzi że motocyklista zapindala czysta. Oczywiście nie mówię że zawsze jeździmy przepisowo ale bez przesady....
- pawel_k_888
- Świeżak
-
Krejzi.Mery - Bywalec
-
turboponczek - MEGA TROLL
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
Sądzę że Aga wie, ale oczywiste jest że niezbyt chciałaby teraz o tym mówić.
Teraz trzeba czekać i trzymać kciuki ale na pewno wszystko będzie dobrze.

"...cztery kola poruszają ciało, dwa poruszają dusze..."
- kreska
- Świeżak
Powinni wprowadzic nowe przepisy. Przed zrobieniem prawka na samochód każdy ubiegający się o nie powinien zrobić prawko na motor. Jeździć motorkiem przez 6 miesięcy, ponownie zdać testy i dopiero wtedy myśleć o kierowaniu samochodem.
Look Out The Sky Is Falling Down!
Look Out The Sun Is Going Black, Black!
Look Out The Sun Is Going Black, Black!
- OzO
- Świeżak
Nie znam chlopa za dobrze ale trzymam kciuki, na bank sobie jeszcze pośmiga!
PS ac do tego komentarza to odnośnie wypadku, to sie zdeczka wkurzylem i chcialem tam coś jemu napisać ale to itak nic nie zmieni są ludzie i taborety
PS ac do tego komentarza to odnośnie wypadku, to sie zdeczka wkurzylem i chcialem tam coś jemu napisać ale to itak nic nie zmieni są ludzie i taborety
In progres...
- czeslej
- Świeżak
-
Dominik_YZF - Bywalec
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości