Chłopak chce kupić R6 wasze opinie
mar111cin napisał(a): wiesz to słowo akurat nie trzeba sprawdzać w słowniku i jakby nie patrzeć można je tłumaczyć w wolnym tłumaczneniu jako instruktor nauki jazdy,
Marcin nie bede sie z Toba na ten temat sprzecal, W zaleznosci kto i jak znal jezyk z ktorego tlumaczyl
fahr - Lehrer jest wiecej niz jednoznaczne i o zadnym wolnym tlumaczeniu nie ma tu mowy. ( to, ze takiegomslowa nie ma w j. polskim, nieznaczy, ze niema go gdzieindziej ).
mar111cin napisał(a):
jednak większośc mądralińskich uczy tylko jednej części. Czesto nawet sami mają motocykle i o tej drugiej części nie mają zbytnio pojęcia. (zumbeispiel hamowanie tylnym, przeciwskręt stosują w szopce, biegi działające tylko w góre, o składaniu się wiedzą tyle co z puzzli.)
po czesci sie z Toba zgodze, mnie samego nikt tez przeciwskretu nie uczyl, hamowania tylem, tez nie,
Zarowno tu i tam sa jeszcze kudzie starej daty, ktorzy sie tego nie uczyli wiec i dalej przekazac tez nie umieja. Bezprzeczny fakt. Tylko, ze nawet ci ludzie objezdzaja innych specjalistow na torze, nie stosujac techniki hang of.
Helmut Dähne jest rekordzista przelotu torem Nürburgring a hang of nigdy nie stosowal - nikt go nie nauczyl, on po proszu sie kladzie

http://de.wikipedia.org/wiki/Helmut_Dähne
Ghost rider z tego co pamietam potrzebowal 8 min 10 sek ( pi razy oko )
Pozatym, nigdzie nie szkoli sie idealnie wyszkolonych kierowcow. Ile mialaby ta nauka kosztowac ? Zwroc uwage jaki jest placz gdy trzeba zrobic PJ kat. A majac A1.
gelo007 napisał(a):A w Hamburgu wiedzą co to znaczy Fahrlehrerin?
wiedza, wiedza, dzisiaj z jedna taka nawet jezdzilem, ma Horneta ( Paula to nie aluzja )

Ostatnio edytowano 16/9/2008, 17:31 przez andy7, łącznie edytowano 1 raz
- andy7
- Moderator
andy7 napisał(a):
Pozatym, nigdzie nie szkoli sie idealnie wyszkolonych kierowcow. Ile mialaby ta nauka kosztowac ? Zwroc uwage jaki jest placz gdy trzeba zrobic PJ kat. A majac A1.
Jak to nie!! Przecież w Niemczech wszystko jest idealne, tam nawet zakręty są proste

Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Åšcigacz.pl
Ty nie masz pojęcia o języku ojczystym, zanim zaczniesz pouczać innych, naucz się pisać.andy7 napisał(a):Piszesz o zeczach o ktorych naprawde nie masz pojecia
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
icid napisał(a): Ty nie masz pojęcia o języku ojczystym, zanim zaczniesz pouczać innych, naucz się pisać.
Zrozumiales mnie ?
Skad wiesz, ze polski jest moim ojczystym jezykiem ? Wywrozyles z fusow ?
Wiesz dylemat w tym, ze pewne rzeczy sie zapomina, a i przeoczyc i przeliterowac sie mozna, jak pomieszkasz 28 lat poza granicami nie majac wiekszego kontaktu z jezykiem, to pogadamy jakie Ty bledy bedziesz robil,

- andy7
- Moderator
Ja też jestem poza granicami, nie czuje jakoś że zwalnia mnie to ze znajomości języka ojczystego. Mimo że na co dzień nie posługuje się językiem polskim. Przychodzisz, pouczasz i drażnisz wszystkich a sam nie potrafisz nawet pisać. Gratuluje.andy7 napisał(a):icid napisał(a): Ty nie masz pojęcia o języku ojczystym, zanim zaczniesz pouczać innych, naucz się pisać.
Skad wiesz, ze polski jest moim ojczystym jezykiem ? Wywrozyles z fusow ?
Wiesz dylemat w tym, ze pewne rzeczy sie zapomina, a i przeoczyc i przeliterowac sie mozna, jak pomieszkasz 28 lat poza granicami nie majac wiekszego kontaktu z jezykiem, to pogadamy, co do ortografi to masz racje,

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
icid... uczepiles sie jednej glupiej literki i teraz znowu wielce wielka walka w obronie poprawnej polszczyzny, darujcie se chopy
moderator powinien wyciac ostatnich kilka postow
moderator powinien wyciac ostatnich kilka postow
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Ja też jestem poza granicami, nie czuje jakoś że zwalnia mnie to ze znajomości języka ojczystego. Mimo że na co dzień nie posługuje się językiem polskim.icid napisał(a):
[/quote]
Ile lat juz jestes w NL ? Pytam ponownie skad wiesz, ze polski jest moim jezykiem ojczystym ?
icid napisał(a):
Przychodzisz, pouczasz i drażnisz wszystkich a sam nie potrafisz nawet pisać. Gratuluje.![]()
Kazdy kiedys przyszedl i mial swoje wejscie, coz choroba zawodowa

Wiesz wydawalo mi sie, ze jestesmy na forum motocyklowym a nie na forum poliglotow czy narodowych wieszczy, kazdy pisze jak umie. Z drogiej strony wydaje mi sie, ze inni ktorzy tu dyskutowali potrafili odczytac to co tu przelalem, wiec moze najpierw rozgranicz jaka jes roznica miedzy nie umiec pisac, a zrobic blad.

- andy7
- Moderator
Odnoszę ostatnio wrażenie, że to forum schodzi na psy.
...jakoś trzeba ten licznik postów nabijać, nie.. ?
Poważnie. Już mi się tych Waszych zgryźliwych wypocin nie chce czytać.
3/4 wątku (nie tylko tego) to spam i kłutnie na tematy typu kto ma jakiego koloru ptaka i od czego
No dajcie żyć bo jakbym chciał posłuchać takich rzeczy to poszedłbym do piaskownicy a nie logował na forum

Poważnie. Już mi się tych Waszych zgryźliwych wypocin nie chce czytać.
3/4 wątku (nie tylko tego) to spam i kłutnie na tematy typu kto ma jakiego koloru ptaka i od czego

No dajcie żyć bo jakbym chciał posłuchać takich rzeczy to poszedłbym do piaskownicy a nie logował na forum

http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości