Trudne sprawy [18+]
Krmtzzz napisał(a):Ubezpieczenie macie tam cholernie drogie, co nie ?
Tak to mniej wiecej wyglada jak dobijasz 10 lat
https://www.facebook.com/14323316582463 ... 058004744/
Oplacanie auta przestaje miec sens przy jego wartosci, wiec albo je sam zlomujesz albo ci pomagaja
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
-
Walenty - Moderator
Polecam też sobie obejrzec o "spisku żarówkowym" https://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU czyli dlaczego wszystko psuję się po gwarancji
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
co do spisku żarówkowego to jest żenada... kiedyś ojcu w już około 15 letnim samochodzie przepaliła się żarówka - były pozakładane jeszcze fabryczne Potem jak się drugi raz przepaliła, to znowu ta sama, a nie druga.
U siebie w samochodzie też miałem tak, że żarówki do wymiany co max 3 miesiące. Potem samo z siebie przeszło - trafiłem taki komplet co się nie chcial przepalić)
Ostatnio przepaliła mi się żarówka od stopu z tyłu - ta sama co dwa lata temu. Założe się, że cała reszta żarówek w tylnych lampach jest oryginalna...
U siebie w samochodzie też miałem tak, że żarówki do wymiany co max 3 miesiące. Potem samo z siebie przeszło - trafiłem taki komplet co się nie chcial przepalić)
Ostatnio przepaliła mi się żarówka od stopu z tyłu - ta sama co dwa lata temu. Założe się, że cała reszta żarówek w tylnych lampach jest oryginalna...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
W nowszych samochodach przepalające się żarówki, to nie problem samych żarówek ale i reflektorów, które mają problemy ze skutecznym odprowadzaniem ciepła z żarówki. Druga sprawa, że na potęgę palą się żarówki "premium" typu nightbreaker, jakieś extreme visiony i wszelakie takie cuda, powód jest taki sam jak wcześniej, takie żarówki mocniej się grzeją, jakbyście sprawdzili sobie pobierany prąd, to wyjdzie, że faktycznie mają one też trochę więcej niż deklarowane 55W . Nie doszukiwał bym się tutaj żadnego spisku, bo jeżdżąc na nightbreakerach osrama, nie dojeździłem więcej niż pół roku na komplecie, ale świeciły pięknym, mocnym, białym światłem, ostatnimi czasy, z racji że same odbłyśniki w soczewkach też już mam do dupy, jeżdżę na osramach, ale standard, świecą bardziej na żółto, wyraźnie słabiej, ale żarówki wymieniam raz w roku i to nie dlatego, że się palą, tylko po czasie zaczynają gorzej świecić, to tak bardziej profilaktyczny zabieg.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Zmierzam do tego, że może się wydawać, że teraz nagle częściej się przepalają, ale kiedyś używało się ich tylko w nocy, nie cały czas.
Swoją drogą, dobry jest ten przepis patrząc przez pryzmat motocykli. Motocykle z reguły są trudno dostrzegalne, ale bez świateł mijania byłyby lepsze od technologii stealth.
Swoją drogą, dobry jest ten przepis patrząc przez pryzmat motocykli. Motocykle z reguły są trudno dostrzegalne, ale bez świateł mijania byłyby lepsze od technologii stealth.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Kaai napisał(a):czester, nie wiem kiedy to kiedys, ale w moto tez musisz miec wlaczone swiatla przez caly rok
Czytaj więcej niż ostatnie 3 posty...chodzi o jazdę na światłach PRZED wprowadzeniem przepisów w 2007 roku.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator