Zobacz wątek - Takie rzeczy tylko w Polsce.
NAS Analytics TAG

Takie rzeczy tylko w Polsce.

O wszystkim
_________

Postprzez mar111cin » 23/1/2011, 00:07

chwila chwila, bo teraz niestety ale miano inżyniera mogą nadawać takie uczelnie, do których idą wszyscy którzy się nigdzie indziej nie dostali. (defacto na politechnice też tak jest, ale za to sesja skutecznie czyści :lol:) Są potem inżynierowie, którzy kończą "kształtowanie terenów zielonych" i różne inne podobne kierunki i potem się kończy jak się kończy. (jeden ze znanych mi przypadków to taki, że student kończąc taką uczelnie i piszcząc prace dyplomową, pojechał do rolnika i się zapytał "ile sieje się ziemniaków na hektar" :lol: bo pisał prace z hodowli ziemniaka)

i jeszcze o polsce:
http://demotywatory.pl/2602677/Polska
jak usłyszałem o tym w radiu, to już sam chciałem zacząć pisać skarge do trybunałujawne jaja sobie robią
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez madcap » 23/1/2011, 12:17

dziwisz się? (pytanie retoryczne)
wszak ile razy można pisać pracę inżynierską nt:
"budowa dachu karmnika dla ptaków jako osłony przed zachodnim deszczem" lub
"wpływ zorzy polarnej na wzwód u białego misia"

cieszy mnie tylko to, że jak przychodzi do targów pracy, to nikt nie szuka mgr inż. po Wyzszej Szkole Tańca we Włoszczowej lub tym podobnie

innym problemem jest to, że aby dziś szkoły prywatne średnie utrzymały się na rynku to obniża się poziom punktowy przyjęcia
potem są efekty takie, że ludzie po szkołach średnich w których są właściwe wymogi mają dużo mniej punktów na świadectwie końcowym niż absolwenci czynszówek (wiem, że generalizuję, ale 8x % tak ma) i to właśnie oni wybierają się na studia
nadto jeśli jest za cienki na normalne studia to idzie na taką przykładową ww uczelnię wyższą
w efekcie np majster poprawia plany budowlane domu pana architekta, bo budowa domu wg planu grozi zawaleniem
czy kiedyś organizowane kursy wyrównawcze dla ludków, co dostali się na studia? (pytanie retoryczne) :lol:
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Invi » 23/1/2011, 12:40

Do do odszkodowań dla rodzin ofiar katastrofy w Smoleńsku, gdyby był to normalny lot to rodziny również otrzymałyby podobne (albo i wyższe) odszkodowanie, lot organizowała RP więc też jest zobowiązana wypłacić odszkodowanie. A to że rodziny te i tak są bogate nie ma tu najmniejszego znaczenia.
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez madcap » 23/1/2011, 13:06

Invinciblee napisał(a):Do do odszkodowań dla rodzin ofiar katastrofy w Smoleńsku, gdyby był to normalny lot to rodziny również otrzymałyby podobne (albo i wyższe) odszkodowanie, lot organizowała RP więc też jest zobowiązana wypłacić odszkodowanie. A to że rodziny te i tak są bogate nie ma tu najmniejszego znaczenia.

nie byłbym tak kategoryczny
lot RP organizowała dla pary eksprezydenckiej
pozostali zostali zaproszeni na pokład samolotu, a to już jest zupełnie inne podejście do problemu odszkodowania
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez MaŁy_Bandzior » 23/1/2011, 14:02

madcap napisał(a):innym problemem jest to, że aby dziś szkoły prywatne średnie utrzymały się na rynku to obniża się poziom punktowy przyjęcia
potem są efekty takie, że ludzie po szkołach średnich w których są właściwe wymogi mają dużo mniej punktów na świadectwie końcowym niż absolwenci czynszówek (wiem, że generalizuję, ale 8x % tak ma) i to właśnie oni wybierają się na studia

Teraz jedynym kryterium przyjęcia na studia jest matura, czyli bez znaczenia jakie kto ma oceny na świadectwie ukonczenia szkoły. Nie mówię tu o ASP i tym podobnych rzeczach ;p
Mów co myślisz , rób co mówisz .

Suzuki Bandit gsf 400
MaŁy_Bandzior
Świeżak

Postprzez mar111cin » 23/1/2011, 16:43

kradną w Anglii ?;)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez turboponczek » 23/1/2011, 17:02

hahaha, polaczky-biedaczky tak narzekają na polske a potem jadą tyrać jak jakieś nygerstwo na wyspy. No bo własnie tak a nie inaczej jesteśmy tam traktowani.

Przecież na zachodzie mówi się że Polska to Meksyk Europy.
No chyba sami sobie tej opini nie stworzyliśmy ?
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez Daga » 23/1/2011, 18:09

Rownie dobrze mozna by sie zastanawiac,jak to jest,ze polowa forum to ludzie kolo 20 lat i mniej,a stac ich na motocykl?I to nie jakiegos tam starego GSa z 93 roku...?No nie? :D Artykul ogolnie ladnie ujal moje spostrzezenia od jakiegos czasu.Moze troche idealizujemy"zachod",ale widze po znajomych,ktorzy wyjechali,ze nie wiedzie im sie najgorzej...Przynajmniej na kase nie narzekaja.Ja szczerze mowiac caly czas dopuszczam mysl,ze jesli skoncze to,co chce skonczyc,bede w tym dobra,a bede musiala liczyc od pierwszego do pierwszego,to taki interes piernicze i szukam lepszych warunkow gdzie indziej.Zawsze myslalam,ze nie jestem materialistka,ale dzisiaj i tutaj chyba nie da sie inaczej...Chce troche posmakowac zycia,a nie skonczyc jako przepracowana emerytka,ktorej nawet nie bedzie stac na leki...Bo to niestety jest powszechne?Swoja droga-Eneasz,to prawda,ze jak sie przepracuje w Anglii min.4 lata,to dostaje sie angielska emeryture?
DO YOU KNOW,THAT BAD GIRLS GO TO HELL?!
Daga
Świeżak

Postprzez mar111cin » 23/1/2011, 21:29

Dodałbym jeszcze do tego jedną rzecz:
patrzysz się na jakąś rodzinke, a najlepiej jakąś młodą parke i patrzysz jak żyją.
O zazdrościsz jak widzisz ich wracających z zakupów, z rzeczami na które Ty sobie nie możesz pozwolić, ale szkoda Ci pieniędzy. Do tego zawsze odwalonych w najlepsze ciuchy itp. Sprawiających wrażenie bogatych, dostojnych, żyjących w dobrobycie i szczęśliwych.

A jak jest na prawdę? już pomijając fakt, że pewnie ich relacje międzyludzkie nie są takie słodkie jak je pokazują to.... po pewnym czasie okazuje się że oni żyli na kredyt, to wszystko co było do tej pory to zwyczajne pozerstwo, potem nadchodzi czas gdzie ludzie toną w kredytach i żyją na krawędzi ubóstwa bo wcześniej żyli ponad stan. Okazuje się że zarabiali tysiąc, a wydawali dwa tysiące, reszta to kredyt, który trzeba wreszcie zacząć spłacać.
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez RUTRA.RD » 24/1/2011, 09:24

a co się w piątek stało?

przecież chodzicie na weybory i glosujecie to czego oczekujecie :)
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Ścigacz.pl

Postprzez gelo007 » 24/1/2011, 10:07

Kiedy ty miałeś na to czas... jak na forum non stop :D. Ale no gratuluję! Pępkowe cie nie ominie ;D
gelo007
Administrator

Postprzez RUTRA.RD » 24/1/2011, 11:36

żonie nie ufasz !! masakra :)
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Czester » 24/1/2011, 12:00

gelo007 napisał(a):Kiedy ty miałeś na to czas... jak na forum non stop :D. Ale no gratuluję! Pępkowe cie nie ominie ;D

W międzyczasie :P

Obrazek
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez Daga » 24/1/2011, 12:35

xD
Wieworka,gratulacje!!!
Edit:
Czester...Panna Pana Wiewiorki chyba nie jest blondynka xD
Daga
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 24/1/2011, 12:47

no właśnie na zdjęciu chyba miała błąd włosy :)
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Daga » 24/1/2011, 12:54

Oj,wiem,ze zona,ale panna Cie odmladza xD
Tzn jest naturalna blondynka?Mi sie wydawalo,ze szatynka dlugowlosa :)
Ostatnio edytowano 24/1/2011, 13:01 przez Daga, łącznie edytowano 1 raz
Daga
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 24/1/2011, 12:59

i ukryci się jazda na motorze :0 :)
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Daga » 24/1/2011, 13:03

Nie bede dyskutowac z facetami na temat koloru wlosow,bo Was jest wiekszosc :D Dla mnie to szatynka,no ale OK. :) Tak czy siak,dziecko bedziecie mieli ladne :)
Daga
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 24/1/2011, 14:26

a wiewiorki nie sa rude?! 0_o ktos tu kreci... ;)

gratuluje fasolki!
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Ścigacz.pl

Postprzez madcap » 24/1/2011, 15:14

pan_wiewiorka napisał(a):
gelo007 napisał(a):Kiedy ty miałeś na to czas... jak na forum non stop :D.

A coś sugierujesz? Zweryfikowałem, nie miałem delegacji ale strzeżonego... Badanie DNA już w planach :D

kontrola najwyższą formą zaufania :lol:

męskie postrzegasnie kolorów jest zdecydowanie prostsze

dla nas buroburaczkowosraczkowatopurpurowy to po prostu czerwony :lol:
madcap
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark