Zobacz wątek - "Okropni puszkarze" i "Jak dziękować?"
NAS Analytics TAG

"Okropni puszkarze" i "Jak dziękować?"

O wszystkim
_________

Postprzez AnyaR6 » 8/9/2008, 22:02

motoman napisał(a):akurat z tym że faceci/frajerz wciskają sie przed kobiety to jeszcze ani nie słyszałem, ani nie widziałem, a to że gonią to raczej wiadomo dlaczego;)

Fakt, mogłeś nie słyszeć o tym, ani tego nie widzieć, bo generalnie widok kobiety na motocyklu nie jest u nas powszechny, a już na pewno nie- kobiety przefruwającej obok puszki. A dla niektórych PANÓW, to już zniewaga i chcą pokazać "kto tu rządzi".
Ale owszem, niektórzy gonią z innych powodów... :D
Ride as You'll Live Forever.. Live as You'll Die Today
AnyaR6
Świeżak

Postprzez turboponczek » 8/9/2008, 22:07

no raczej, świeci Ci pupencjom przed kastą to trudno takiej suni nie gonić, kazdy by sie skusił - nawet moj stary
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez SzpiceR » 9/9/2008, 06:06

jak ma fajne siodło to gonią :P
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez motoman » 9/9/2008, 07:59

hehe, właśnie, ale o nieprzyjemnościach nie słyszałem, a moto-kobiet troche jednak mamy;)
lubie sobie zjechać z gixera^^.
motoman
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gray wolf » 9/9/2008, 08:12

AnyaR6 - Jako facet powim Ci, że jeżeli delikwent zobaczy kobietę na ścigaczu to rzeczywiście za wszelką cenę próbuje dogonić, ale to nie ma nic wspólnego z "urażoną męską dumą"... naprawdę ;-)

turboponczek - wiem o czym piszesz, jeżeli chodzi o jazdę lewym pasem. Ale nie zawsze odbieraj to jako chamstwo. Ja czasami jadę lewym zostawiając prawy wolny. Powód jest prosty - w Polsce w niektórych miejscach prawy pas jest strasznie zryty i ma ogromne koleiny a prawy jest w lepszym stanie. Niewiele lepszym, ale lepszym ;-) Np. na drodze nr. 1 na prawym pasie pomiędzy Katowicami a Częstochową koleiny są wysokości krawężników :shock:
Oczywiście zjeżdżam, gdy widzę, że coś mnie ściga, ale gdy już przejedzie to wracam na lewy pas. No i oczywiście nie walę lewym, gdy prawy jest w dobrym stanie ;-)
"Człowiek bez pasji jest martwy"
gray wolf
Świeżak

Postprzez Flow » 9/9/2008, 11:01

tez ost zauwazylem ze jakos czesciej kierowcy puszkuf sa milsi...ale tak jakos od polowy tego sezonu,jakby raptownie wiekszosci cos sie w glowach poprzestawialo,albo widza wieksza ilosc motocykli latem dlatego tez bardzie zwracaja uwage,zdarzaja sie oczywiscie perełki ale i tak sadze ze nalezy im sie pochwała,ja za kazdym razem dziekuje i jestem na tyle glupi ze kiedys w cos walne,bo ile razy dziekowalem np lewa łapa gdzie samochod kolejny byl przedmna z 5m i zaczal hamowac,to szybko łapa w doł i po heblach,ja sie lepiej czuje jak komus podziekuje,bardzo lubie kulture na ulicy.chyba pozostalo mi po rocznym pobycie w Spain gdzie kazdy naprawde jest do bólu uprzejmy.jak sie witam z motocyklistami to zawsze łapa mi na max w góre strzela nawet jak oni tylko od niechcenia oderwą palce od manetki.
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
Flow
Stały bywalec

Postprzez Kiju » 9/9/2008, 12:41

Flow600RR napisał(a):tez ost zauwazylem ze jakos czesciej kierowcy puszkuf sa milsi...ale tak jakos od polowy tego sezonu,jakby raptownie wiekszosci cos sie w glowach poprzestawialo,albo widza wieksza ilosc motocykli latem dlatego tez bardzie zwracaja uwage,zdarzaja sie oczywiscie perełki ale i tak sadze ze nalezy im sie pochwała,ja za kazdym razem dziekuje i jestem na tyle glupi ze kiedys w cos walne,bo ile razy dziekowalem np lewa łapa gdzie samochod kolejny byl przedmna z 5m i zaczal hamowac,to szybko łapa w doł i po heblach,ja sie lepiej czuje jak komus podziekuje,bardzo lubie kulture na ulicy.chyba pozostalo mi po rocznym pobycie w Spain gdzie kazdy naprawde jest do bólu uprzejmy.jak sie witam z motocyklistami to zawsze łapa mi na max w góre strzela nawet jak oni tylko od niechcenia oderwą palce od manetki.

dlatego jak wyprzedzam rząd samochodów to kierunkami na przemian albo juz odpuszczam bo wiadomo bezpieczeństwo najważniejsze....
Czerwone wino jest dobre dla zdrowia, a zdrowie jest potrzebne, żeby pić wódkę.

Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl -> MAPA
Kiju
Świeżak

Postprzez Abonic » 18/9/2008, 13:58

Do ustepujacych samochodow juz sie przyzwyczailem, nawet pare razy duza ciezarowka mi zjezdzali z drogi, ale to co mi sie dzis przytrafilo przeszlo moje najsmielsze oczekiwania. Korek stojacy, 3 pasy w jednym kierunku, jade sobie, nagle widze miejski autobus przegubowy ktory chce sie przebic z lewego pasa na srodkowy, wyjechal juz jednym kolem na linie, obok ciasno ustawione puszki. Nie mam mozliwosci przebicia sie na sasiedni miedzypas, wiec tak se podjechalem za ten autobus i czekam... wyobrazcie sobie ze autobusiarz zobaczyl mnie i natychmiast zrezygnowal ze zmieniania pasow, odbil w lewo i posunal sie pare metrow do przodu zebym spokojnie mogl sobie przejechac. No normalnie rura mi zmiekla, podjechalem do niego, ladnie podziekowalem, kierowca sie usmiechnal i cyknal glowka, no normalnie szok!
CBR 600 F4i sport
Abonic
Świeżak

Postprzez falconiforme » 18/9/2008, 14:12

Dziękować się opłaca. Raz podziękujesz zawsze będzie zjeżdżał każdemu innemu motocyklowi.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Flow » 18/9/2008, 14:19

ost przepuscilem czarna calibre i ziomek nie podziekowal ani nic,jeszcze mine zrobil jakby focha strzelil,dres w czapce nike :) a tego samego dnia moj ziomkek na zx6r mowil ze czarna calibra z naklejka alpine chciala go z pasów zepchnac.a to byla ta sama;] no coz tacy tez sie trafiaja,widocznie chlopak ma jakis kompleks ;]
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
Flow
Stały bywalec

Postprzez C-bool » 18/9/2008, 14:37

Ja ostatnio jadę sobie po mieście spokojnie za osobówką środkiem swojego pasa, a tu nagle mnie zdziwienie bierze jak powoli metr w prawo ode mnie zaczyna mnie wyprzedzać w ślimaczym tempie puszka... (jakaś młoda laska, ale to nie ma nic do rzeczy ;P) No to musiałem przyhamować, bo by wjechała na mnie... I się lekko zdenerwowałem, jak wyjechałem za zakręt to but! Trochę się zagalopowałem i od razu jeszcze 2 inne osobówki łyknęłem... ;)

Jak kogoś wpuszczę przed siebie, a jestem na moto to nie odpowie nic, przynajmniej jeszcze się nie zdarzyło, żeby podziękował... A gdy jadę z bratem samochodem i ktoś chcę wyjechać z podporządkowanej, a że kolejka do świateł to jak brat kogoś wpuści to ładnie podziękuje... a motocyklowi nie... Czyżby ludzie myśleli, że pierwszeństwo przed motocyklem im się należy?... ;/

(Jeśli coś nie logicznie napisałem to proszę wybaczyć, ale muszę szybko wyjść i nie mam czasu przeczytać)
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości

na górê