Zobacz wÄ…tek - Studia? a jednak
NAS Analytics TAG

Studia? a jednak

O wszystkim
_________

Postprzez elco » 9/4/2009, 21:04

Ja szczerze mowiac Politechniki ani nie polecam ani nie mowie, ze jest tutaj fajnie. Ktos decydujac sie na takie studia musi sobie zdac sprawe, ze jest to ciezki kawalek chleba i musi byc swiadom swojej decyzji - bo to bedzie dluga droga przez meke. To nie jest kraina wiecznych imprez i spelnionych marzen. Z semestru na semestr podchodze do tej szkoly coraz bardziej sceptycznie. Musze przyznac, ze nie tak sobie wyobrazalem te studia. Jak tutaj czesc osob pisze nazwy kierunkow nie odzwierciedlaja prawdy w pelni. Studiuje ZiIP ale podobnie jak inne kierunki wydzialu mechanicznego (Transport, AiR, Mechanika i budowa maszyn) mam albo mialem do zrealizowania kilka edycji wytrzymalosci materialow, mechaniki klasycznej, materialoznastwa i innych typowo mechanicznych przedmiotow. Nie mam nikomu tego za zle, bo sa to bardzo wazne przedmioty, ale nie rozumiem dlaczego przewazaja one nad przedmiotami kierunkowymi. Z zarzadzaniem z prawdziwego zdarzenia jak na razie te studia wiele wspolnego nie maja.

A czy to bedzie mechanika i budowa maszyn, czy budownictwo, transport - izynierow brakuje w kazdej dziedzinie, zarowno tej bardziej popularnej jak i mniej. W jednej profesji bedzie latwiej w drugiej nieco trudniej.
Idzcie za glosem serca, byle z tego byla duza kasa, bo ona jest najwazniejsza.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez mar111cin » 9/4/2009, 22:07

hmm Elcomendate znowu dobrze pisze, a powiedzcie zauważyliście takie coś:
bardzo rozpoznać kto na którym roku jest.
im wyższy rok, tym człowiek spokojniejszy.
Jak tylko zaczyna się wrzesień/październik, to korytarze są przepełnione, wszędzie pełno tekstów "no wiesz, byłem dzisiaj w dziekanacie, no wiesz, musze do dziekanatu, no wiesz" - to zazwyczaj mówią pierwszoroczniacy. Dopiero pod koniec semestru pierwszego robi się taki luz na korytarzach że wtedy normalnie można sobie chodzić. W bibliotece też można wtedy normalnie książke wypożyczyć a nie stojąc w kilometrowej kolejce i patrząc jak ludzie książki taczkami wywożą.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez wiklad » 11/4/2009, 15:29

elcommendante napisał(a): Ktos decydujac sie na takie studia musi sobie zdac sprawe, ze jest to ciezki kawalek chleba i musi byc swiadom swojej decyzji - bo to bedzie dluga droga przez meke. To nie jest kraina wiecznych imprez i spelnionych marzen.

(...) Studiuje ZiIP ale podobnie jak inne kierunki wydzialu mechanicznego (Transport, AiR, Mechanika i budowa maszyn) mam albo mialem do zrealizowania kilka edycji wytrzymalosci materialow, mechaniki klasycznej, materialoznastwa i innych typowo mechanicznych przedmiotow.

Widzę że takie same przedmioty mamy, ja jestem na budowie maszyn. Na razie sesja do przodu i 30/30 punktów ECTS czy jak to się tam zwie, więc nie jest źle.
Studia, fakt, ciężkie ale jak się chce to można zdać. Dużo zależy od podejścia studenta i od wykładowcy. Po pierwszym półroczu odpadła połowa, ale co się dziwić jak zamiast zakuwać do sesji, woleli siedzieć na necie i ustawiać statusy gg z wierszykami o tym "jaka ta sesja niesprawiedliwa" albo wymyślali jakieś debilne skróty tylu "System Eliminacji Studentów Jest Aktywny itp". Przynajmniej teraz mamy spokój i nie widuję już na wykładach kółek wzajemnej adoracji oglądających anime lub grających na kompie :D
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Szafa » 11/4/2009, 17:14

Wychodzi na to, że jesli nie zmienię swojego podejścia do nauki to nie mam czego tam szukać :lol:
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Krejzi.Mery » 12/4/2009, 13:13

Powiem wam tylko jedno: jeśli macie możliwość iść na studia i nie będziecie musieli się w międzyczasie martwić o dach nad głową, kasę na szkołę (wiadomo, ksero kosztuje ;)) i takie tam inne egzystencjalne sprawy, to idźcie. Nawet jeśli miałby to być KUL czy zaawansowany kurs cerowania w Kółku Gospodyń Wiejskich. Ja niestety wiem, jak brak studiów potrafi ugasić zapał na coś więcej (mam na myśli ofkorz pracę). A jestem w sytuacji, że na studia już niestety nie mogę sobie pozwolić, historia przydługa i nudna.
Więc młodzieży, pókiście młodzi, uczcie się.
Krejzi.Mery
Bywalec

Postprzez adam_89 » 13/4/2009, 21:02

adam_89
Stały bywalec

Postprzez turboponczek » 13/4/2009, 21:31

Adamusie... przecież ludzie uczą się dla własnej satysfakcji a nie dla pieniędzy Ty Ty materialisto je*any :lol:
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez adam_89 » 13/4/2009, 21:37

Tak, masz racje pieniądze przesłoniły mi wszystko liczy się tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa :) :) :) więc mam zostać NINJA?
adam_89
Stały bywalec

Postprzez Szafa » 14/4/2009, 16:29

Na Polibudzie Poznańskiej przy rekrutacji patrzą na oceny końcowe z danych przedmiotów czy tylko na wyniki z matury ? Jeśli tak to czy odgrywają one dużą rolę ?

:wink:
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez karolr » 24/4/2009, 12:08

Krejzi.Mery napisał(a):Powiem wam tylko jedno: jeśli macie możliwość iść na studia i nie będziecie musieli się w międzyczasie martwić o dach nad głową, kasę na szkołę (wiadomo, ksero kosztuje ;)) i takie tam inne egzystencjalne sprawy, to idźcie. Nawet jeśli miałby to być KUL czy zaawansowany kurs cerowania w Kółku Gospodyń Wiejskich. Ja niestety wiem, jak brak studiów potrafi ugasić zapał na coś więcej (mam na myśli ofkorz pracę). A jestem w sytuacji, że na studia już niestety nie mogę sobie pozwolić, historia przydługa i nudna.
Więc młodzieży, pókiście młodzi, uczcie się.

no nie mów, że KUL jest zły, codziennie rano na kolanach dookoła stołówki a później d ospowiedzi ;)

ps
nie studiuje tam, żeby nie bylo...
karolr
Bywalec

Postprzez House MD » 25/4/2009, 15:50

na KULu jest dobre żarcie więc luzik, nie wiem jak z poziomem nauczania. :)
House MD
Świeżak

Postprzez mar111cin » 25/4/2009, 17:50

Szafa napisał(a):Na Polibudzie Poznańskiej przy rekrutacji patrzą na oceny końcowe z danych przedmiotów czy tylko na wyniki z matury ? Jeśli tak to czy odgrywają one dużą rolę ?

:wink:

tylko matury
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez carma » 27/4/2009, 15:15

Ej kul jest całkiem niezły... Gdyby nie te akademiki nie koedukacyjne to bym się wybrał ;D
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 ;)
carma
Świeżak

Postprzez inzynier » 30/4/2009, 16:52

a co myślicie o mechanice i budowie maszyn na Politechnice w Krk albo Rzeszowie? jest tutaj ktoś kto tam studiuje?
Życie jest po to by śmigać na moto!
Honda CM 400
HONDA VFR 750F (aktualnie)
RC24 & RC36
inzynier
Świeżak

Postprzez gelo007 » 30/4/2009, 19:03

Panie inżynierze jeżeli Cię to interesuje to idź Pan tam. Zobacz jakie obie polibudy mają wyposażenie i wybierz tą z lepszym :). Amen.
gelo007
Administrator

Postprzez elco » 30/4/2009, 22:24

gelo007 napisał(a):Panie inżynierze jeżeli Cię to interesuje to idź Pan tam. Zobacz jakie obie polibudy mają wyposażenie i wybierz tą z lepszym :). Amen.

Rzecz jasna chodzi o stu"dętki" :P
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez Konio » 1/5/2009, 07:38

Tez wlasnie myslie o polibudzie w Krk albo AGH ale kurna na co tu isc ? :O
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez jordan23 » 1/5/2009, 08:38

To już twój wybór . Nikt Ci nie pomoże ;) Ważna życiowa decyzja . Ciężko ją podjąć , wiem po sobie ;)
jordan23
Stały bywalec

Postprzez House MD » 1/5/2009, 08:43

Z Kielc do Krakowa masz blisko więc luzik , może jakieś informatory pomogą. :)
House MD
Świeżak

Postprzez carma » 1/5/2009, 13:18

Z Kielc masz do krk ładną drogę ;D Zaje**** zakręty tam są . A studiował lub studiuje ktoś z was prawo ? I czy mógł by powiedzieć jak tam naprawdę jest ?
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 ;)
carma
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości

na górê