Studia? a jednak
Ja szczerze mowiac Politechniki ani nie polecam ani nie mowie, ze jest tutaj fajnie. Ktos decydujac sie na takie studia musi sobie zdac sprawe, ze jest to ciezki kawalek chleba i musi byc swiadom swojej decyzji - bo to bedzie dluga droga przez meke. To nie jest kraina wiecznych imprez i spelnionych marzen. Z semestru na semestr podchodze do tej szkoly coraz bardziej sceptycznie. Musze przyznac, ze nie tak sobie wyobrazalem te studia. Jak tutaj czesc osob pisze nazwy kierunkow nie odzwierciedlaja prawdy w pelni. Studiuje ZiIP ale podobnie jak inne kierunki wydzialu mechanicznego (Transport, AiR, Mechanika i budowa maszyn) mam albo mialem do zrealizowania kilka edycji wytrzymalosci materialow, mechaniki klasycznej, materialoznastwa i innych typowo mechanicznych przedmiotow. Nie mam nikomu tego za zle, bo sa to bardzo wazne przedmioty, ale nie rozumiem dlaczego przewazaja one nad przedmiotami kierunkowymi. Z zarzadzaniem z prawdziwego zdarzenia jak na razie te studia wiele wspolnego nie maja.
A czy to bedzie mechanika i budowa maszyn, czy budownictwo, transport - izynierow brakuje w kazdej dziedzinie, zarowno tej bardziej popularnej jak i mniej. W jednej profesji bedzie latwiej w drugiej nieco trudniej.
Idzcie za glosem serca, byle z tego byla duza kasa, bo ona jest najwazniejsza.
A czy to bedzie mechanika i budowa maszyn, czy budownictwo, transport - izynierow brakuje w kazdej dziedzinie, zarowno tej bardziej popularnej jak i mniej. W jednej profesji bedzie latwiej w drugiej nieco trudniej.
Idzcie za glosem serca, byle z tego byla duza kasa, bo ona jest najwazniejsza.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
hmm Elcomendate znowu dobrze pisze, a powiedzcie zauważyliście takie coś:
bardzo rozpoznać kto na którym roku jest.
im wyższy rok, tym człowiek spokojniejszy.
Jak tylko zaczyna się wrzesień/październik, to korytarze są przepełnione, wszędzie pełno tekstów "no wiesz, byłem dzisiaj w dziekanacie, no wiesz, musze do dziekanatu, no wiesz" - to zazwyczaj mówią pierwszoroczniacy. Dopiero pod koniec semestru pierwszego robi się taki luz na korytarzach że wtedy normalnie można sobie chodzić. W bibliotece też można wtedy normalnie książke wypożyczyć a nie stojąc w kilometrowej kolejce i patrząc jak ludzie książki taczkami wywożą.
bardzo rozpoznać kto na którym roku jest.
im wyższy rok, tym człowiek spokojniejszy.
Jak tylko zaczyna się wrzesień/październik, to korytarze są przepełnione, wszędzie pełno tekstów "no wiesz, byłem dzisiaj w dziekanacie, no wiesz, musze do dziekanatu, no wiesz" - to zazwyczaj mówią pierwszoroczniacy. Dopiero pod koniec semestru pierwszego robi się taki luz na korytarzach że wtedy normalnie można sobie chodzić. W bibliotece też można wtedy normalnie książke wypożyczyć a nie stojąc w kilometrowej kolejce i patrząc jak ludzie książki taczkami wywożą.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
elcommendante napisał(a): Ktos decydujac sie na takie studia musi sobie zdac sprawe, ze jest to ciezki kawalek chleba i musi byc swiadom swojej decyzji - bo to bedzie dluga droga przez meke. To nie jest kraina wiecznych imprez i spelnionych marzen.
(...) Studiuje ZiIP ale podobnie jak inne kierunki wydzialu mechanicznego (Transport, AiR, Mechanika i budowa maszyn) mam albo mialem do zrealizowania kilka edycji wytrzymalosci materialow, mechaniki klasycznej, materialoznastwa i innych typowo mechanicznych przedmiotow.
Widzę że takie same przedmioty mamy, ja jestem na budowie maszyn. Na razie sesja do przodu i 30/30 punktów ECTS czy jak to się tam zwie, więc nie jest źle.
Studia, fakt, ciężkie ale jak się chce to można zdać. Dużo zależy od podejścia studenta i od wykładowcy. Po pierwszym półroczu odpadła połowa, ale co się dziwić jak zamiast zakuwać do sesji, woleli siedzieć na necie i ustawiać statusy gg z wierszykami o tym "jaka ta sesja niesprawiedliwa" albo wymyślali jakieś debilne skróty tylu "System Eliminacji Studentów Jest Aktywny itp". Przynajmniej teraz mamy spokój i nie widuję już na wykładach kółek wzajemnej adoracji oglądających anime lub grających na kompie

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
Powiem wam tylko jedno: jeśli macie możliwość iść na studia i nie będziecie musieli się w międzyczasie martwić o dach nad głową, kasę na szkołę (wiadomo, ksero kosztuje
) i takie tam inne egzystencjalne sprawy, to idźcie. Nawet jeśli miałby to być KUL czy zaawansowany kurs cerowania w Kółku Gospodyń Wiejskich. Ja niestety wiem, jak brak studiów potrafi ugasić zapał na coś więcej (mam na myśli ofkorz pracę). A jestem w sytuacji, że na studia już niestety nie mogę sobie pozwolić, historia przydługa i nudna.
Więc młodzieży, pókiście młodzi, uczcie się.

Etsy (otwórz link)
-
Krejzi.Mery - Bywalec
-
adam_89 - Stały bywalec
Adamusie... przecież ludzie uczą się dla własnej satysfakcji a nie dla pieniędzy Ty Ty materialisto je*any 

-
turboponczek - MEGA TROLL
Na Polibudzie Poznańskiej przy rekrutacji patrzą na oceny końcowe z danych przedmiotów czy tylko na wyniki z matury ? Jeśli tak to czy odgrywają one dużą rolę ?

Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
Krejzi.Mery napisał(a):Powiem wam tylko jedno: jeśli macie możliwość iść na studia i nie będziecie musieli się w międzyczasie martwić o dach nad głową, kasę na szkołę (wiadomo, ksero kosztuje) i takie tam inne egzystencjalne sprawy, to idźcie. Nawet jeśli miałby to być KUL czy zaawansowany kurs cerowania w Kółku Gospodyń Wiejskich. Ja niestety wiem, jak brak studiów potrafi ugasić zapał na coś więcej (mam na myśli ofkorz pracę). A jestem w sytuacji, że na studia już niestety nie mogę sobie pozwolić, historia przydługa i nudna.
no nie mów, że KUL jest zły, codziennie rano na kolanach dookoła stołówki a później d ospowiedzi

ps
nie studiuje tam, żeby nie bylo...
-
karolr - Bywalec
Szafa napisał(a):Na Polibudzie Poznańskiej przy rekrutacji patrzą na oceny końcowe z danych przedmiotów czy tylko na wyniki z matury ? Jeśli tak to czy odgrywają one dużą rolę ?
tylko matury
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
gelo007 napisał(a):Panie inżynierze jeżeli Cię to interesuje to idź Pan tam. Zobacz jakie obie polibudy mają wyposażenie i wybierz tą z lepszym. Amen.
Rzecz jasna chodzi o stu"dętki"

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
To już twój wybór . Nikt Ci nie pomoże
Ważna życiowa decyzja . Ciężko ją podjąć , wiem po sobie 

CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
Z Kielc masz do krk ładną drogę ;D Zaje**** zakręty tam są . A studiował lub studiuje ktoś z was prawo ? I czy mógł by powiedzieć jak tam naprawdę jest ?
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 

- carma
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości