Zobacz wątek - Debile
NAS Analytics TAG

Debile

O wszystkim
_________

Postprzez Seba_ER5 » 16/10/2011, 23:32

Jeeezu :/// NIE CHCE MI się :p tego CZYTAĆ ...

Żal d.. sciska ze to w moim rodzimm miescie.
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Invi » 17/10/2011, 15:46

fz6 napisał(a):Invicible,jezeli zarzucasz komus,ze nie potrafi czytac ze zrozumieniem to najpierw sam ogarniaj temat.przeczytaj wszystkie swoje wpisy.napisalem,ze lamiesz prawo min.50 razy dziennie, na co ty odpisales ironicznie,ze pewnie 1000 razy i ,ze bredze.dla mnie jest to ewidentne nie zgodzenie sie z tym,ze lamiesz tak czesto przepisy.popraw mnie jesli sie myle.

Nie zgodzenie się na pewno. Stwierdzenie że nie jeżdżę przepisowo na pewno nie. Więc - mylisz się, poprawiam cię.

Jak już się tak grafomańsko rozpisujesz to dowiedz się chociaż gdzie stawia się duże litery, i jak używa się znaków interpunkcyjnych, bo ledwie da się to przeczytać.
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Przemo_rene » 17/10/2011, 16:06

Ja powiem tylko tak. Uciekałem raz przed policją - nie zatrzymałem się do kontroli bo miałem wydechy wyprute a widziałem, że każdego na moto zatrzymują.... 2008 rok.

Problem był taki, że niby im uciekłem... niby bo po 20 minutach mojego zapieprzania (jak się powiedziało A to trzeba i B,,,) ja tylko wróciłem do centrum to nie zdążyłem nawet silnika zgasić się zatrzymując a już przede mną były 3 radiowozy i zostałem skopnięty z bike (zdażyłem wystawić stopke to się na niej bike oparł). Dostałem wetedy 800zł i 9 pkt czy jakoś tak.

Co się okazało - szukali dealera na motocyklu i mieli mnie za niego jak się do kontroli nie zatrzymałem. Cały monitoring miejski Poznania był na to nastawiony więc po prostu przestali mnie gonić i śledzili na monitoringu. Aż zobaczyli, że nie zapieprzam już to dostali cynk gdzie i mnie zgarnęli...

Po tym zdarzeniu (odpokutowałem już...) wiem jedno - nie ma co uciekać. Poszli mi na rękę i nie zabrali prawka bo walnąłem dużą skruchę. Wrzucili mi tylko za czerwone i prędkość (nie zmierzyli ale wiadomo... nie miałem co się licytować... jak mogli dowalić mi Sąd, prawko, zakaz prowadzenia, grzywnę parę koła...)

Ogólnie od tamtego czasu o dziwo miałem tylko 1 kontrolę policji i aż się ucieszyłem, że mogę spokojnie się zatrzymać i dać dokumenty do sprawdzenia. na przelotach mam homologację zrobioną (91Db z db-killerami), kierunki i reszta legal...papiery ok. To czego się srać ? :)

Co do filmika - koleś na motocyklu pajac...panowie w lodówce - też pajace bez wyobraźni. Jedni warci drugich. Dobrze, że tak się stało jak isę stało i że nikt nie zginął. Tyle.

A co do objeżdzania puszkami moto - wierzcie mi lub nie ale na prawdę ciężko jest zgubić w mieście pełnym kamer. Oni mogę mieć jedyne 200koni w kombi...ale mają zero srania o cokolwiek - jadą na pałę i tak, że "najwyżej całe zawieszenie do remontu będzie po pościgu" - mają najlepsze zawieszenia - służbowe...

Tyle na teraz bo kończe robote i jade do chaty.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Ścigacz.pl

Postprzez fz6 » 17/10/2011, 16:15

Invicible przed ŻE stawiamy przecinek,ZAWSZE! jak chcesz kogos pouczac to najpierw sam sie doucz.
fz6
Świeżak

Postprzez Czester » 17/10/2011, 16:35

Wiewiór, pierdolnij im wykład z języka polskiego :lol:
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez Atlantis » 17/10/2011, 17:37

Koniec kłótni. Wypowiedź Przema wnosi najwięcej do dyskusji, bo jest oparta na faktach, a nie "potwierdzonym info z onetu". Podzielam jego zdanie. Uciekać nie ma sensu, bo i tak prędzej czy później znajdą Cię po blachach, a przy okazji przy swojej szaleńczej próbie ucieczki można kogoś lub coś "zdewastować".
Atlantis
Świeżak

Postprzez Invi » 17/10/2011, 18:39

Moje też jest oparte na faktach tak się składa. Nigdzie nie pisałem że opłaca się uciekać. Uciekać mógłbym, gdybym miał litra pod tyłkiem, dobre opony, nie charakterystyczne malowanie i wywaloną tablicę. Uciekając też raczej gdzieś ma się to czy sprzęt dostanie po dupie. Łapiąc się z inny moto jak najbardziej jest to ważny czynnik.

fz6 napisał(a):Invicible przed ŻE stawiamy przecinek,ZAWSZE! jak chcesz kogos pouczac to najpierw sam sie doucz.

A po znakach interpunkcyjnych stawiamy spację. A zdania zaczynamy z wielkiej litery. Także zanim weźmiesz się za poziom podstawówki/gimnazjum, to może opanuj najpierw materiał z przedszkola.

Przecinki stawiam na wyczucie, czyli tam gdzie mi pasuje, nie będą jakieś głupie reguły wymyślone przez humanistów mnie ograniczać :twisted:
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez grunder » 17/10/2011, 18:51

Invinciblee napisał(a):Przecinki stawiam na wyczucie, czyli tam gdzie mi pasuje, nie będą jakieś głupie reguły wymyślone przez humanistów mnie ograniczać

Aczkolwiek iż uważam że trzeba by byłoby się ograniczać do :,,,,,,,,,,,.

:D.
grunder
Mieszkaniec forum

Postprzez Czester » 17/10/2011, 19:29

Aczkolwiek iż ponieważ azaliż uważam, że pie*** głupoty i temat stracił sens 2 strony temu. Niechaj zatem moderacja czcigodna oręż swój siermiężny wzniesie i wieszczów jazgot uciszy, a temat ów w czeluście wszechświata pośle. Amen.
Czester
Administrator

Postprzez sepo » 17/10/2011, 19:46

fz6 dobrze prawi. Ivni nie obraź się ale bredzisz troszkę..
Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
sepo
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Invi » 17/10/2011, 19:51

Nie obrażam się, aczkolwiek uparcie trwam przy swoim.

A moderator faktycznie mógłby to dawno wywalić w piśdziec. Tylko niech warnami nie dzieli przy okazji, albowiem nie.

pan_wiewiorka napisał(a):
Invinciblee napisał(a):Przecinki stawiam na wyczucie, czyli tam gdzie mi pasuje, nie będą jakieś głupie reguły wymyślone przez humanistów mnie ograniczać :twisted:

Źle czynisz, powiadam, źle czynisz. Jeden przecinek, jedna kropka i mamy "lub czasopisma" ;)

A ja od razu załapałem o co mu tu chodzi! :twisted:
Ostatnio edytowano 17/10/2011, 19:53 przez Invi, łącznie edytowano 1 raz
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez grunder » 17/10/2011, 19:53

grunder
Mieszkaniec forum

Postprzez Invi » 17/10/2011, 20:09

Sorry, miałem odpisać i zapomniałem ;)
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Czester » 17/10/2011, 20:09

Tak swoją drogą to tytuł tematu dopiero na ostatnich stronach nabrał właściwego sensu.
Czester
Administrator

Postprzez grunder » 17/10/2011, 20:17

To teraz Czester dołożyłeś do PIECA :D
grunder
Mieszkaniec forum

Postprzez Czester » 17/10/2011, 20:28

Jak zwykł był mawiać słynny wróżbita Maciej - "dziękuję za uznanie" :cool:
Czester
Administrator

Postprzez el_loco_crooliko » 18/10/2011, 12:09

fz6 napisał(a):Invicible przed ŻE stawiamy przecinek,ZAWSZE! jak chcesz kogos pouczac to najpierw sam sie doucz.

Zabawna sprawa, ta gramatyka, szczególnie że przed "że" NIE zawsze stawiamy przecinek :lol:
el_loco_crooliko
Świeżak

Postprzez fz6 » 18/10/2011, 12:29

ok, sa 3 wyjatki, masz tu zasady kiedy stawiamy przecinki:

•Używaj znaków interpunkcyjnych, a zwłaszcza przecinków! Jeśli nie będziesz ich używać, tekst który napiszesz, może okazać się zupełnie niezrozumiały dla czytającego. Przypominam, że przecinki stawiamy pomiędzy zdaniami prostymi, wchodzącym w skład dłuższego zdania złożonego (zdanie złożone zawiera kilka czasowników, czyli słów odpowiadających na pytanie: "co robi?"). Stawia się je prawie zawsze przed: "że", "iż" (wyjątki: "..., chyba że...", "..., dlatego że...", "..., (po)mimo że/iż..."), a najczęścsiej również przed: "a", "ale", "lecz", "aby", "żeby", "ponieważ", "bo", jak również przed wyrażeniami zawierającymi "który" (np.: "z którym", "w którym", "po którym", "wewnątrz którego" itd.). Nie stawiamy przecinków przed ani za spójnikami: "i", "oraz", "lub", "albo", "bądź", "ani", "czy" (jeśli pełni rolę spójnika
fz6
Świeżak

Postprzez fz6 » 18/10/2011, 12:39

temat sie zrobil z d.py bo jak zwykle jakis madrala jak juz nie mial co powiedziec, to sie do pisowni przypie.....
jakby nie mogl sobie tej polskiej czcionki i duzych liter dostukac. jeszcze bym sie nie produkowal gdyby sam pisal z sensem i zgodnie z zasadami pisowni jezyka polskiego.
napisze po raz enty - nie uzywam polskiej czcionki i duzych liter bo mi sie nie chce. a jak komus stwarza to problem zeby zrozumiec tekst to chyba sam jest na poziomie max.gimnazjum. ponadto, na tym forum co chwile ktos wali byka badz literowke i nie jest to powod zeby sie zaraz czepiac.widocznie ktos ma kompleksy.
koniec tematu.
fz6
Świeżak

Postprzez madcap » 18/10/2011, 13:24

o stosowaniu spacji nie wspominając
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark