Zobacz wÄ…tek - Mandaty,kontrole i inne zdarzenia o ktorych warto napisac :)
NAS Analytics TAG

Mandaty,kontrole i inne zdarzenia o ktorych warto napisac :)

O wszystkim
_________

Postprzez ASR1927 » 18/9/2011, 18:42

Vergon napisał(a):
ASR1927 napisał(a):I posprzątalim cały psowóz

Cooooo? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

A wolałbyś się ciągać po pepickich sądach? Cholera wie co oni tam gaworzyli pod nosem :twisted:
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Vergon » 18/9/2011, 20:34

Proste, że nie, dostaliście wyrok 0,5h robót społecznych :)
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 20/9/2011, 19:40

Widzieliście nowy taryfikator mandatów?

http://i.wp.pl/a/i/moto/taryfikator_2011.pdf

A tu znowuż motocyklista jest winny... :twisted:
http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Fotor ... omosc.html
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez specificman » 21/9/2011, 12:05

ASR1927 napisał(a):Widzieliście nowy taryfikator mandatów?

Tak. A najlepszy jest dział z punktami "0".
ER-6n 2012
specificman
Świeżak

Postprzez kawa114 » 22/9/2011, 15:23

Ja miałem taką sytuację ze jechał przede mną passat w kombiaku myślałem że to jakiś dziadek albo kobieta się ciągnie wyprzedziłem go na podwójnej ciągłej i na pasach, patrze w lusterka a ten za mną jedzie jedno skrzyżowanie, drugie, trzecie na parking za mną pojechał zajechał mi drogę, wysiada i mach mi blachą przed nosem. Poprosił o dokumenty chwile pogadaliśmy o moturach oddał mi dokumenty i powiedział że mam szczęście że on też jest motocyklistą i żadnego mandatu nic :p a inna sytuacja podwoziłem kumpla pod garaż a on nie miał kasku i pod samym garażem psy za mną kierunkowskaz. Już wiedziałem ze pociągną po portfelu. Nie odpuścili dostałem 100zł i 1 pkt.

Ale i tak dobrze, że dostałem za drugim razem mandat a nie za 1 :p
kawa114
Świeżak

Postprzez adam_89 » 26/9/2011, 21:23

ja dzisiaj na mieście ch***o zaparkowałem autem, przychodze po 4 godzinach patrze jakieś reklamy za szybą, wyciągam jedną, patrze druga kartka, przyglądam się a tam straż wiejska jakąś karteczke mi wrzuciła, że mam sie na komende stawić paragraf taki a taki , że z monitoringu niesostowanie sie do znaku jakiegoś. No nic co tu robić? 2 telefony do znajomego znajomego i dostałem instrukcje żeby iść po pouczenie :)
adam_89
Stały bywalec

Postprzez Magdalena0208 » 27/9/2011, 14:14

pan_wiewiorka napisał(a):. Od marca latam na nieopłaconej (acz aktualnej, dzwoniłem i wyjaśniłem). Jakby się coś stało, to byłaby lipa, Fundusz Gwarancyjny i takie tam. Biorąc pod uwagę przypadki z Bieszczadów i Sudetów, to więcej szczęścia niż rozumu.

Słyszysz te oklaski?
**** Bystrzacha, nie ma co... :roll:

pisz nickiem na przyszły raz
nawet uproszczonym np: wiewiór, p_w, ale zawsze nickiem
madcap
Kto ma charakter, żyje jak chce.
Magdalena0208
Świeżak

Postprzez krakn » 27/9/2011, 17:41

Przeczytałem ten wątek i kurde wiecie co?
Ja do polski chyba jednak nie pojade :>
Marauder, CBR600RR, FAZER FZ1000GT.
krakn
Świeżak

Postprzez Magdalena0208 » 27/9/2011, 18:57

madcap... lubię jak mnie rugasz na czerwono :)
Magdalena0208
Świeżak

Postprzez madcap » 27/9/2011, 19:38

cóż,
jak rzekł J Stuhr w King Size
"na pieszczotę to trzeba zasłuzyć" ;)

żeby nie było, że tylko oftopuję
było zbyt dużo tego, ale sytuacja z sierpnia
zjeżdżam na bazę zestawem, już szarzało, więc z nagięciem (wiem, że krokodyli i miśki nie stoją) ciągnę nieco ponad 70
więcej nie próbuję, bo znam to miejsce - dlaczego - opis za moment
na koniu cirka 20 t ładunku
droga poza obszarem zabudowanym, lekki łuk, pod górę, na szczycie łuku po prawej stronie wlot/wylot drogi podporządkowanej, po obu stronach drogi rowy melioracyjne
przede mną lekko po lewj pas do lewoskrętu - dla jadących z naprzeciwka oraz dalej na lewo droga na wprost
na pasie do lewoskrętu stoi stare a80
dalej za nim widzę ciągnie gość gruchą, bez kierunku, znaczy się będzie jechał na wprost - i jechał faktycznie
widzę stoi, więc już bardziej nie redukuję prędkości, tylko bieg, żeby miało co ciągnąć
nagle gość ni z gruszki ni z pieruszki tą starą a80 rusza
walę w tym momencie po heblach (mózg zadzaiłał jak 4gHz o 8 rdzeniach procesor i wyszło, że podciągnięcie prędkości nic nie da)
jak przywaliłem po heblach (dzięki wcześniejszej przezorności hamuje jeszcze silnik) czuję i widzę w lustrze jak w moje lewo zaczyna lekko odbijać tył naczepy
tym czasem z naprzeciwka ciągnie ten gość gruchą
końce końców nic się nie zdarzyło, bo gość gruchą zdąrzył przyhamować a tamten baran wyskoczyć do przodu na tyle, że mogłem dołożyć gazu i zacząć ciągnąć tył naczepy
tył naczepy przeleciał kilkanaście centymetrów od wystającego zlewu gruchy
potem tylko na radiu usłyszałem jak gość z gruchy wrzeszczy: dorwij kiedyś skur******syna
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez hugo2003 » 27/9/2011, 21:12

Madcap Zwykla rzeczywistosc!!!
Dzis wjezdzam na rondo (pod hetmanska w srone lubonia) i bedac juz na rondzie koles rusza z prawej na pas ktory chce zajac wiec mu po klaksonie on z fochami....
Tak sie zdarzylo ze jechalismy do tego samego Lidla i tak ze stanelizmy naprzeciwko siebie zderzak w zderzak wiec potem mu grzecznie zworcilem uwage ze musi przypomniec sobie zachowanie na rondzie a on mi ze wszyscy bysmy sie zmiesili (bzdura) wiec cos mu powiedzialem per TY a on mi na to ze nie ty a ja mu ze tak ja!!!! :D i myslal ze spasuje ale walilem mu na "ty" w samym sklepie az on odpuscil :D:D:D zdraznil mnie!!!
Co innego gdyby mimo wymuszenia kiwna reka w gescie "przeprosin" ale darcie ryja na mnie przez szybe bez racji dziala na mnie jak plachta na byka!!!!!!!
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez Atlantis » 27/9/2011, 21:28

hugo2003 napisał(a):Madcap Zwykla rzeczywistosc!!!
Dzis wjezdzam na rondo (pod hetmanska w srone lubonia) i bedac juz na rondzie koles rusza z prawej na pas ktory chce zajac wiec mu po klaksonie on z fochami....
Tak sie zdarzylo ze jechalismy do tego samego Lidla i tak ze stanelizmy naprzeciwko siebie zderzak w zderzak wiec potem mu grzecznie zworcilem uwage ze musi przypomniec sobie zachowanie na rondzie a on mi ze wszyscy bysmy sie zmiesili (bzdura) wiec cos mu powiedzialem per TY a on mi na to ze nie ty a ja mu ze tak ja!!!! :D i myslal ze spasuje ale walilem mu na "ty" w samym sklepie az on odpuscil :D:D:D zdraznil mnie!!!
Co innego gdyby mimo wymuszenia kiwna reka w gescie "przeprosin" ale darcie ryja na mnie przez szybe bez racji dziala na mnie jak plachta na byka!!!!!!!

Słynna już poznańska kulturka drogowa :D
Ale popieram, większość ma motocyklistów w D. Ja też nie mogę często powstrzymać się od komentarza.
Atlantis
Świeżak

Postprzez Magdalena0208 » 27/9/2011, 21:35

hugo2003 napisał(a):Madcap Zwykla rzeczywistosc!!!

Hugo, to i tak jesteś łaskawy.

W ogóle łaskawość rządzi.

Mój brat (gsx1400) wyznaje genialną zasadę: "pukam w szybę, ale tylko raz". Byłam świadkiem (plecakowałam z nim jeszcze wtedy). Kierowca puszki złośliwie blokował nam przejazd. Chcieliśmy go wziąć z prawej - zajeżdżał, z lewej - to samo i tak przez dłuży moment. Na światłach udało się podjechać do niego na grubość lakieru, brat zapukał (rękawicą z metalową wstawką) i poprosił o opuszczenie szyby. Pełna klasa. Zwyczajnie chciał pana uświadomićć, że stworza zagrożenie oraz że jest niemądrą i złośliwą kupą.

Brat akurat jest dość rosły i wygląda tak, że instynkt samozachowawczy psychicznie zdrowych jednostek podpowiada: "przypadkiem nie pyskować", więc kiedy pan z autka otwierał szybkę, to rece mu się trzęsły jak na delirce. O bladości nie wspomnę.

Ale wyobraźcie sobie, że zrozumiał swój błąd, bo grzecznie przeprosił i obiecał poprawę :) Głęboko mu zaufaliśmy :)
Magdalena0208
Świeżak

Postprzez madcap » 27/9/2011, 22:03

wiem, że zwykła rzeczywistość
w innym temacie napisałem, czego najbardziej nie lubię
rację miał Einstaein mówiąć, że są dwie nieskończone rzeczy: wszechświat i ludzka głupota

i tak jak napisałem
dużo jeżdżę, dużo widziałem, czasem po prostu szkoda słów
ale jak powiedział jakiś chińczyk (bodaj Konfucjusz): wk***nie się na czyjąś głupotę, to wyżywanie się na swoim organizmie
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez adam_89 » 28/9/2011, 20:52

tak z innej beczki :) w tamtym tygodniu będąc na rozwózkach na śląsku dokładnie w piekarach śląskich stoje na swiatłach i jak to zwykle nudy patrze w prawo w lewo czy nie ma żadnej laski, żeby sprawdzić działanie klaksonu :D i nagle mój pomocnik wyskakuje: o mietek koło nas stoi na swiatłach ( plakietka w aucie"mieczysław" ) a ja szybe w dół i dre się - MIETEK - spojrzenie mietka - BEZCENNE
adam_89
Stały bywalec

Postprzez kawa114 » 29/9/2011, 19:13

Dzisiaj spotkał mnie najdroższy dojazd do szkoły w mojej historii. Jechałem sobie dwu pasmówką nie zauważając że jadą za mną tajniaki. Na 60 mialem 130 a na 100 160. Policjant nie był łaskawy pomimo wspominania że jestem uczniem i jadę do szkoły dostałem 500 zl i 10 pkt dzisiejszy dzień jest bardzo do d..y.
kawa114
Świeżak

Postprzez Invi » 29/9/2011, 19:58

HAHAHA :P Bo na 2 pasach powinieneś chociaż 200km/h mieć, a jak preclowałeś to masz za swoje.

Swoją drogą to za takie przekroczenia nie musieli walić góry widełek, ptaszki.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maciejka69 » 29/9/2011, 20:20

Ciekawe. Jak mnie już złapią nie udaję, że to nie ja, że wolno przecież, że pierdolą. Próbuję minimalizować straty i zwykle zwalam wszystko na kobietę. Że znowu mnie wkurzyła, że jej teściowa to biurwa itd. Zwykle funkcjonuje. Musiałeś ich ostro wkurzyć skoro dali ci górne widły
GSX1400
maciejka69
Stały bywalec

Postprzez Konio » 30/9/2011, 09:46

Wczoraj latalem z 2 ziomeczkami i sialilismy terror. Efekt wszystkiego:
Ja- 500zl i zabrany dowod
Ziomek KTM EXC 250- 500zl zabrany dowod
Ziomek 2 Z750- 250zl :evil:

Komicznie sie rozgrywalo zatrzymanie na maxa... wyprzedzili mnie i ziomka na Kacie i dojechali tego od ztki kawalek dalej to ja sobie spokojnie stanalem na podjedzie na pewna hale zgasilem moto, postawilem na nozce i widze jak pies do mnie biegnie :P Jak dolecial to wyjal kluczyki i kazal mi moto dopchac do radiowozu ze 100m dalej to go wysmialem... ojjj ogolnie jaja panowie :D
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez ferro » 30/9/2011, 14:07

Konio za co zabrali dowody?
ferro
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości

na górê