Kask, a stacja. Zdejmujesz?
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kask, a stacja. Zdejmujesz?
Jakie macie kaski? I czy na stacji, po nalaniu wachy, zdejmujecie kask żeby zapłacić? Kolejna sprawa - czy w kasku zamkniętym (tzn, że poza szybką, nic więcej się nie uchyla), sprzedawca słyszy nas na tyle dobrze, by nie musieć ściągać kasku?
- newbie_rider
- Świeżak
Re: Kask, a stacja. Zdejmujesz?
newbie_rider napisał(a):Jakie macie kaski? I czy na stacji, po nalaniu wachy, zdejmujecie kask żeby zapłacić? Kolejna sprawa - czy w kasku zamkniętym (tzn, że poza szybką, nic więcej się nie uchyla), sprzedawca słyszy nas na tyle dobrze, by nie musieć ściągać kasku?
Suomy Defender Mega Pro Racing Ninja Limited Version. Nie ściągam garnka, bo nie ma sensu - przez kask wszystko słychać jak mówisz.
Dobre, bo czarne ~ ZR-7
-
peterwhite - Świeżak
CzesterTX napisał(a):Ściągam kask, nie wiem czemu ale ściągam, w końcu to tylko chwila i zdjęty. Ale zostaję w kominiarce więc i tak jestem jak ninia
Tak samo xD
Raz w sklepie babka myslala, ze napad i krzyczala do kolezanki zeby dzwonila po policje

-
rossavu - Stały bywalec
rossavu napisał(a):CzesterTX napisał(a):Ściągam kask, nie wiem czemu ale ściągam, w końcu to tylko chwila i zdjęty. Ale zostaję w kominiarce więc i tak jestem jak ninia
Tak samo xD
Raz w sklepie babka myslala, ze napad i krzyczala do kolezanki zeby dzwonila po policje
to niezłe przygody, dobrze, że "złodziej", a nie terrorysta z al-kaidy, bo dzwoniłaby po CBŚ, GROM, albo atyterrorkę

W necie też trochę się naczytałem i ponoć w jednym mieście, niektórzy czasem blokowali dystrybutor motocyklistom, specjalnie, bo myśleli, że zatankuje i odjedzie bez płacenia. Szczególnie laski narzekały, bo mają długie włosy i nie chce im się kasku milion razy zdejmował, zakładać i układać włosów, by wlazł ładnie. Albo też ktoś w okularach narzekał, że musi je 100 lat układać tak, by kask założyć i było wygodnie.
Raz nawet niby ktoś akcję zorganizował - wpadli motocykliści na stację, zajęli wszystkie dystrybutory, tankowali za około 10 groszy, płacili, wracali, znowu nalewali i tak kilka razy, żeby nauczyć sprzedawców, że nie każdy motocyklista to złodziej i żeby szopek nie odwalali.
- newbie_rider
- Świeżak
nie no, kolejny temat typu: "czym myć opony"
Dla mnie kask jest do jazdy na motocyklu a nie do chodzenia w nim.
Po drugie dla mnie choćby krótkotrwałe zdjęcie kasku pozwala odpocząć troszkę głowie. W końcu to dodatkowy ciężar na głowie.
Po trzecie - głównie jeździ się jak jest ciepło. Jak zdejmuje kask to mi się łepetyna nie gotuje non stop
Po czwarte - motocyklista w kasku a bez motocykla obok: dla mnie wyglÄ…da komicznie
Dla mnie kask jest do jazdy na motocyklu a nie do chodzenia w nim.
Po drugie dla mnie choćby krótkotrwałe zdjęcie kasku pozwala odpocząć troszkę głowie. W końcu to dodatkowy ciężar na głowie.
Po trzecie - głównie jeździ się jak jest ciepło. Jak zdejmuje kask to mi się łepetyna nie gotuje non stop
Po czwarte - motocyklista w kasku a bez motocykla obok: dla mnie wyglÄ…da komicznie
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Ściągam kask, rozwierwam włosy, czochram dżordza i nie płace. Bo faceci nie płacą
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
Ja ściągam zawsze jak ide zapłacić chyba że tankuje na małej stacji gdzie sami nalewają i kasuj przy dystrybutorze.
Kolega kiedyś pojechał zatankować moto za 1,58zł i było mu głupio iść zapłacić to poszedł w kasku z opuszczoną szybką
Kolega kiedyś pojechał zatankować moto za 1,58zł i było mu głupio iść zapłacić to poszedł w kasku z opuszczoną szybką

SUZUKI RF 900 96'
-
marynarz1 - Świeżak
Ja tam zawsze w kasku na stacje wlaze,do sklepu na szybkie zakupy tak samo,zero problema,w integralu smigam.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
HJC CS-R1 Charakter czarny, zdejmuję bo jakoś tak głupio w kasku, po za tym i tak zawsze ide na parking obok jarać więc muszę, może załóżmy temat - Jak jaracie szluga to zdejmujecie kask czy nie? 

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
marynarz1 napisał(a):Bo zapomniał portfela a miał prawie sucho w baku i musiał jakoś dojechać do domu. W kieszeni tyle jeszcze wygrzebał
Za taką kasę za długo pewnie się nie najechał, czyli miał ze 100 metrów do domu. Wniosek taki, że mógł przepchać moto

Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
cycu_rsko napisał(a):Nie sciagam kasku...
Nawet jak wchodze po cos do sklepu zwyklego.
HJC CS-R1
Tak samo

HJC FG-15 ENTRAP
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości