polskie drogi
• Strona 1 z 1
polskie drogi
Dobra chlopaki wlasnie wrocilem z Polski i czytam posty na temat wypadkow i mosze wam powiedziec ze nie dziwie sie wcale ile ludzi ginie. Tak jak w Polsce sie jezdzi to sie za glowe mozna zlapac, drogi sa tragiczne nie ma zadnej kultury u kierowcow tam nie mozna jezdzic poprostu z przepisami i dziwicie sie ze sa wypadki. Dzien przed moim wyjazdem byla piekna pogoda i widzialel np. jak dwoch gosci na jakis rupieciach w zakorkowanym Poznaniu zap...... miedzy autami naprawde smieszne podejscie ludzi do zycia ( nie wszystkich). Takze pierwsze poczekajmy na nowe drogi i zmienmy nasza kulture na drodze dopiero potem odkrecijmy troche wiecej gazu.
- gixxer
- Świeżak
No to taka mentalnosc Polakow , wieski tuning musi byc i wtedy jest jazda na maxa . Bierzesz laske , dajesz w dupe swojemu pojazdowi i przeciskasz sie na chama wszedzie , nie wazne jak , wazne ze laska jest wniebowzieta
. Co do polskich autostrat i drUg to jest poprostu rozpacz , zal jaja sciska i nic na to sie nie poradzi . Ostatnio sie wrylem autem w dziure w centrum Kalisza to myslalem ze cos w autku urwalem
wszystko dostaje po dupie a kasy co raz mniej .
Z kultura na drodze roznie bywa , sa ludzie i parapety . Jedni sa spoko drudzy uwazaja sie za mistrzow kierownicy . OStatnio mialem przypadek , ze stoje sobie wozem aby przepuscic goscia bo inaczej sie nie przecisne , patrze w lusterko a tu stary grzyb najnowszym mercem pedzi na mnie z 80 km/h , ja zaczynam myslec co to bedzie heh , gosciu daje po hantlach i z calym impetem wpada na chodnik i pare metrow na przelaj po gorach i dolinach
. Ja jade dalej i patrze on znowu za mna wpada w zakret az mu tyl zarzucilo . Nie pamietam rejestracji ale to byl Wroclaw albo Wawa i jakis stary gosciu co go ledwo bylo widac zza kiery
hehe

Z kultura na drodze roznie bywa , sa ludzie i parapety . Jedni sa spoko drudzy uwazaja sie za mistrzow kierownicy . OStatnio mialem przypadek , ze stoje sobie wozem aby przepuscic goscia bo inaczej sie nie przecisne , patrze w lusterko a tu stary grzyb najnowszym mercem pedzi na mnie z 80 km/h , ja zaczynam myslec co to bedzie heh , gosciu daje po hantlach i z calym impetem wpada na chodnik i pare metrow na przelaj po gorach i dolinach

-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
Gixxer to Ty jeszcze najlepszego nie widziałeś
Uwierz mi że naprawde w poznaniu jak do tej pory to widziałem naprawde bardzo wysoką kulture. Jak pomyliłem pasy to wpuścili na ten właściwy, na skrzyżowanich mało kto trąbi na drugiego na skrzyżowaniu jak są korki. Kierowcy w miare się rozumieją i nawet jak ktoś chce zrobić coś głupiego to inni nie utrudniają mu tego za wszelką cenę.
Ale jakbyś przyjechał w moje okolice to byś dopiero zobaczył co to jest kultura coponiektórych jednostek
. Tutaj (po poznańsku to będzie "tutej" heh;) ) aż czerwono od bmw serii 3, moherowych berecików. Najgorsza jest znikoma znajomość przepisów. Wpuścić tą bande na do jakiegoś większego miasta to by sie skończyło ich cwaniakowanie.
Jedyne co stwierdziłem to to że w poznaniu nieważne czy auto (ałto
)ma silnik 1,3 czy 3,0 i tak i tak gaz do dechy heh.
Co do dróg troche widziałem różnych dróg w polsce, nie powiem w samym poznaniu drogi są raczej średniej jakości, ale już pozamiastem w województwie to naprawde uwierz mi że nie ma na co narzekać i to jest super jak na polske.
(ps. to było chyba dwa lata temu , chyba gdzieś w okolicach polkowic, teraz dokładnie nie pamiętam. Kierowcy tirów tą droge nazywają "najdłuższe schody nowoczesnej europy" , jakbyś ją zobaczył to dopiero coś, płyty na których czuć każde łączenie, po przejechaniu drogi wydawało mi się że dalej podskakuję, i pierwszy raz tak doceniłem błogą cisze która nastała
)

Ale jakbyś przyjechał w moje okolice to byś dopiero zobaczył co to jest kultura coponiektórych jednostek

Jedyne co stwierdziłem to to że w poznaniu nieważne czy auto (ałto

Co do dróg troche widziałem różnych dróg w polsce, nie powiem w samym poznaniu drogi są raczej średniej jakości, ale już pozamiastem w województwie to naprawde uwierz mi że nie ma na co narzekać i to jest super jak na polske.
(ps. to było chyba dwa lata temu , chyba gdzieś w okolicach polkowic, teraz dokładnie nie pamiętam. Kierowcy tirów tą droge nazywają "najdłuższe schody nowoczesnej europy" , jakbyś ją zobaczył to dopiero coś, płyty na których czuć każde łączenie, po przejechaniu drogi wydawało mi się że dalej podskakuję, i pierwszy raz tak doceniłem błogą cisze która nastała

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Co do kultury to musze powiedziec ze osobówki to lipa ciężarowe a osobówki też lipa tych obu kategorji z motocyklami nie porównuje bo to już jest wioch totalna ale jak by tak było kulturalnie jak w przypadku ciężarowych z ciężarowymi zazwyczaj jak gdzies jest cięzko wyjechac to staną przepuszczą czasami jak wyjezdzają z jakiejs uliczki to się zatrzymają żeby ten za nim zdążył też wyjechac
Wśród nich (przynajmniej tam gdzie z wujkiem jezdziłem manem) jest jakas kultura może nie w stosunku do mniejszych osobników ale między sobą panuje u nich jakieś tan poszanowanie i dośc widoczna pomoc na drodze
Wśród nich (przynajmniej tam gdzie z wujkiem jezdziłem manem) jest jakas kultura może nie w stosunku do mniejszych osobników ale między sobą panuje u nich jakieś tan poszanowanie i dośc widoczna pomoc na drodze
-
maciejos - Świeżak
Zadna nowość .......
jest do dupy i będzie do dupy....... A zanim się to zmieni minie jescze durzo durzo czasu!!
PozDro!

PozDro!

http://www.photoblog.pl/krizzz zapraszam!
-
kris - VIP Ścigacz.pl
mar111cin napisał(a):(ps. to było chyba dwa lata temu , chyba gdzieś w okolicach polkowic, teraz dokładnie nie pamiętam. Kierowcy tirów tą droge nazywają "najdłuższe schody nowoczesnej europy" , jakbyś ją zobaczył to dopiero coś, płyty na których czuć każde łączenie, po przejechaniu drogi wydawało mi się że dalej podskakuję, i pierwszy raz tak doceniłem błogą cisze która nastała)
Witam.
Wiem coś o tej drodze bo mieszkam zaledwie 16 km od niej

Kultura, drogi, sprzęt....
Za wszystko podziękujmy naszemu drogiemu rządowi. Drogi nie powstają po przekraczamy czas na ich budowę ( łapówki), sprzęty mamy jakie mamy bo rząd nas okrada, po co jesteśmy w tej unii jak dalej płacimy akcyzę za auta sprowadzane z zachodniej granicy, jeśli by nie było akcyzy to byśmy kupowali samochody 2 razy droższe a co za tym idzie mocniejsze, bezpieczniejsze i bardziej ekonomiczne (ale naszym pawianom w rządzie za mało pieniędzy).
Kultura to inna sprawa bo w 90% zależy od nas, ale jeśli patrząc na przykłady jakie mamy w telewizji i na co dzień to też nie ma co się dziwić...
Pozdrawiam po długiej nieobecności Magik.
- Magik
- VIP Ścigacz.pl
Oj drogi drogi, wy mowicie o Poznaniu, ale pomyslcie o wschodzie Polski gdzie na krawedzi ulicy powstaja :gory" z asfaltu wysokosci 15 cm, to dopiero tragedia..
- SuzukiRG80
- Świeżak
Kris napisał(a):Zadna nowość .......jest do **** i będzie do ****....... A zanim się to zmieni minie jescze durzo durzo czasu!!
![]()
Chciała byś ale to się nigdy nie zmieni nie zależnie ile minie lat bo jak gdzieś indziej się naprawi to gdzie indziej się zjeb**** a nawet jak taki asfalt zarobią że nie bedzie pękac lub rozpływac się pod wpływem temperatór to zawsze możemy się pozapadac przecież całe południe żyje na tysiącach kilometrach chodników kopalnianych a gdy kopalnie się zamyka to pompy przestają odsączac wodę z tych że chodników i zaczyna się cykl chodzby u mnie mieszkam w wiosce na przedmiesciach 11km od starej kopalni a chodniki od mojego domu rozciągają sie jeszcze 10 km dalej
Nie pisałbym tego gdyby nie to że 3 lata temu po przejezdzie autobusu na nowo wyremontowanej drodze ziemia się zapadła na 20m i szerokośc 50m odrazu powiedzieli że to przez kopalnie niedawno bo tydzien temu u jednej babki na podwórku na 4m ziemia się zapadła tylko że on mieszka 5km od tej kopalni więc jeśli woda sięga tak wysoko to kiedys za jakiś czas wszystkie domy i drogi w mojej wiosce mogo się znalezśĆ te 20m niżej
-
maciejos - Świeżak
-
kris - VIP Ścigacz.pl
przez twoje zdjęcie pewnie
, może lepiej zmień bo Cie wszyscy będą mylić

http://www.bikepics.com/members/indus/ | http://www.tkkj.net/ | dt 80 kupię, chętni na gg
- indus
- VIP Ścigacz.pl
w mojej miejscowosci jest fajny asfalt
1 rok temu robiony
ale widząc ile tirów dziennie przejeżdża przez moją miejscowośc mysle ze niedługo bedzie znowu do remontu

ale widząc ile tirów dziennie przejeżdża przez moją miejscowośc mysle ze niedługo bedzie znowu do remontu

- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
Kilka kilometrów od mojej miejscowości budowana jest autostrada a1, tiry które dostarczają żwir niszczą drogi w moim miescie i okolicach.
W jezdni są ogromne koleiny.
Niszczą jadne aby budowac inne. Coś takiego możliwe jest tylko w Polsce

W jezdni są ogromne koleiny.

Niszczą jadne aby budowac inne. Coś takiego możliwe jest tylko w Polsce

-
czarek. - Świeżak
• Strona 1 z 1