podatki VAT PKB propaganda
• Strona 1 z 2 • 1, 2
podatki VAT PKB propaganda
Moze jestem ułomnu ale skory kilka miesiecy temu POlska była tygrysem moze tygryskiem europy (jako jedyny kraj w EU mielismy dodatnie PKB na poziomie 3,5%)
wszystjkie media o tym trabiły,
wiele pochwał płyneło z kierownictwa EU i takie tam bzdury
tutaj link do bzdury
http://www.mojeopinie.pl/polska_jako_je ... 1257526578
a teraz po wyborach??? (czy to miała ojakis zwiazek z wyborami?) chca podniesc VAT???? Przeca my w dobrobycie zyjemy, mamy dodatnie PKB a tutaj podatki do góry? Np w czechach o ie sie nie myle jest 19 %vat
to kufa ale ja nie rozumiem, czy mi moze to ktos łopatologicznie wytłumaczyc?
czy mamy ksiegowych jak na wegrzech?
musiałem sie wyzalic...
wszystjkie media o tym trabiły,
wiele pochwał płyneło z kierownictwa EU i takie tam bzdury
tutaj link do bzdury
http://www.mojeopinie.pl/polska_jako_je ... 1257526578
a teraz po wyborach??? (czy to miała ojakis zwiazek z wyborami?) chca podniesc VAT???? Przeca my w dobrobycie zyjemy, mamy dodatnie PKB a tutaj podatki do góry? Np w czechach o ie sie nie myle jest 19 %vat
to kufa ale ja nie rozumiem, czy mi moze to ktos łopatologicznie wytłumaczyc?
czy mamy ksiegowych jak na wegrzech?
musiałem sie wyzalic...
- fandzoilisz
- Bywalec
I ten przymiotnik : "chwilowo".. ja już znam te ich chwilowo k*rwy lucyfera.
Biednym Polaczkom chcą jeszcze dorzucić pare procent.
Gdzie ja żyje ? Po ch*j nam banda tych idiotów ?
Zeby łatać dziurę budżetową podnoszeniem VAT ? Przecież to każdy kretyn potrafi.
Biednym Polaczkom chcą jeszcze dorzucić pare procent.
Gdzie ja żyje ? Po ch*j nam banda tych idiotów ?
Zeby łatać dziurę budżetową podnoszeniem VAT ? Przecież to każdy kretyn potrafi.
-
turboponczek - MEGA TROLL
Ajtam pieprzenie. Przecież każdy dobrze wie, że oni wszyscy, to banda skrwieli. Nie ważne kto będzie u władzy, bo i tak będzie ten sam syf. Jednakże jeśli ma być u władzy taki pis, to wszyscy... byle nie oni. Zresztą nie wiem każdy ma swoje zdanie. Ja miałem dosyć za ich rządów total policaj national. Miałem dosyć też tego małego zakompleksionego gościa z kotem, tego czarnego w okularkach, mistrza wu tsujang wu es i... można by tak wymieniać i wymieniać
Tutaj potrzebny jest jakiś zryw narodu, nie wiem... Prędzej czy później jakaś wojna być musi, byśmy znów działali razem i dla dobra ojczyzny. Wracając do tego co jest teraz... Jest gufno.

Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
zadzior, ale żeś napisał...mądrze. Na serio
tak, wojna i zrobi się porządek. By Polacy mogli się znów wykazać jacy są murem za narodem... bo na razie to jest... gufno
tak, wojna i zrobi się porządek. By Polacy mogli się znów wykazać jacy są murem za narodem... bo na razie to jest... gufno
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Zabieranie siÄ™ od dupy strony czyli za podatki.
Czym polak ma mniej pieniędzy tym mniej wydaje. To chyba oczywiste.
A dodatkowo mamy mniej kasy na rozwój.
Więc na moje nic się nie zmieni z budżetem a my jeszcze bardziej będziemy narzekać.
I nie dajcie się nabrać na "tymczasowe" podatki.
Oni nie chcą widzieć, że trzeba wypiep**yć połowę urzędników.
Każdy obstawia stołki swoimi ziomkami.
Oni tak naprawę są bezrobotni, którzy dostają kasę za granie pasjansa w pracy.
Czym polak ma mniej pieniędzy tym mniej wydaje. To chyba oczywiste.
A dodatkowo mamy mniej kasy na rozwój.
Więc na moje nic się nie zmieni z budżetem a my jeszcze bardziej będziemy narzekać.
I nie dajcie się nabrać na "tymczasowe" podatki.
Oni nie chcą widzieć, że trzeba wypiep**yć połowę urzędników.
Każdy obstawia stołki swoimi ziomkami.
Oni tak naprawę są bezrobotni, którzy dostają kasę za granie pasjansa w pracy.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
do wyborów i tak platforma nie zrobi jakichkolwiek reczywistych ruchów poza pozorowaniem, że coś robi
przecież tusk nie zaryzykuje poparcia jakie ma platforma
przecież tusk nie zaryzykuje poparcia jakie ma platforma
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Nie wiem czy to wejdzie czy nie, ale powiem tak: nie pierd*lcie bo sami żeście na nich głosowali. Niech wam teraz doj*bią vat ze 30% a w nast. wyborach które będą niebawem niezapomnijcie znowu na nich zagłosować.
Zdrówko ;->
Zdrówko ;->
-
lonewolf - Bywalec
- fandzoilisz
- Bywalec
niby nic ale nie bedzie moze 2 Grecji ... u nas bida ... państwo w sumie chyba rolnicze bo z przemysłem u nas kiepsko .. turystyka marna ... wiec trzeba płacić na tych darmozjadów rolników co płacą do KRUSU ... to powinni zlikwidować a nie ... VAT podnosic ...
Suzuki GSR 600 A 2007/2008
-
MaximusPL - Świeżak
Darmozjad to raczej stanowisko pracy które jest zbędne.
To tak jak pięciu pośredników między producentem a konsument.
Jak chcemy mieć wzrost gospodarczy to państwo nie może marnować czasu i pieniędzy ludzi którzy je zarabiają.
Prosty przykła:
Czemu muszę zasuwać 200km i zwalniać się z pracy by zarejestrować samochód czy motocykl bo mam za daleko do "właściwego" urzędu??
Czemu muszę płacić 70zł za tablice rejestracyjne które mogły być dożywotnio do samochodu tak jak w UK? Tylko zapychamy kieszeń darmozjadom.
Policzcie sobie skalÄ™ marnowania czasu i kasy.
Kolega jak stawiał dom to na sam prawie plecak formalności poszło kilkanaście tysięcy.
Takich przykładów jest mnóstwo. Więc jak rząd chce coś zrobić to niech przestanie przeszkadzać.
Zaglądanie w kieszeń np. nowej firmie o pustym koncie jest zwyczajnie śmieszne.
http://jrobiuro.com.pl/155,l1.html
To tak jak pięciu pośredników między producentem a konsument.
Jak chcemy mieć wzrost gospodarczy to państwo nie może marnować czasu i pieniędzy ludzi którzy je zarabiają.
Prosty przykła:
Czemu muszę zasuwać 200km i zwalniać się z pracy by zarejestrować samochód czy motocykl bo mam za daleko do "właściwego" urzędu??
Czemu muszę płacić 70zł za tablice rejestracyjne które mogły być dożywotnio do samochodu tak jak w UK? Tylko zapychamy kieszeń darmozjadom.
Policzcie sobie skalÄ™ marnowania czasu i kasy.
Kolega jak stawiał dom to na sam prawie plecak formalności poszło kilkanaście tysięcy.
Takich przykładów jest mnóstwo. Więc jak rząd chce coś zrobić to niech przestanie przeszkadzać.
Zaglądanie w kieszeń np. nowej firmie o pustym koncie jest zwyczajnie śmieszne.
http://jrobiuro.com.pl/155,l1.html
Ongoing Success
-
takich przepisów jest wiele
trzeba by zreformować - zredukować władze samorządowe, nasz radosny sejm i senat
posłużę się przykładem - miasto do 20 tyś mieszkańców i 15 radnych - każdy otrzymuje dietę radnego + dodatki, liczba radnych jest zdefiniowana w rozporządzeniu marszałka województwa ( zaznaczam, że nie wiem na jakiej podstawie prawnej), gdzie na logikę wystarczyłoby 5
o naszej stoycy nawet nie ma co pisać - więcej radnych niż posłów w sejmie
kolejna rzecz - o ile mogę zrozumieć parlament 2-izbowy, to jednak na co nam 100 senatorów?, przecież to nie pasuje do niczego
podejść do wydatków sejmowych jak w normalnym przedsiębiorstwie
od takich rzeczy zaczyna się oszczędności
odnośnie krus-u - to nie tylko rolnicy, to też często różni "artyści" i rzemieślnicy, którzy w ten sposób unikają składek do zus-u
trzeba by zreformować - zredukować władze samorządowe, nasz radosny sejm i senat
posłużę się przykładem - miasto do 20 tyś mieszkańców i 15 radnych - każdy otrzymuje dietę radnego + dodatki, liczba radnych jest zdefiniowana w rozporządzeniu marszałka województwa ( zaznaczam, że nie wiem na jakiej podstawie prawnej), gdzie na logikę wystarczyłoby 5
o naszej stoycy nawet nie ma co pisać - więcej radnych niż posłów w sejmie
kolejna rzecz - o ile mogę zrozumieć parlament 2-izbowy, to jednak na co nam 100 senatorów?, przecież to nie pasuje do niczego
podejść do wydatków sejmowych jak w normalnym przedsiębiorstwie
od takich rzeczy zaczyna się oszczędności
odnośnie krus-u - to nie tylko rolnicy, to też często różni "artyści" i rzemieślnicy, którzy w ten sposób unikają składek do zus-u
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
http://www.wykop.pl/ramka/426659/propon ... iem-tuska/
madcap, ja też zarabiam jak artysta ze względu na prawa autorskie.
Nawet jeśli płacę mniej to nie znaczy, że wcale.
To ile idzie na same podatki (kilkanaście tys rocznie) z mojej kieszeni vs to co mi oferuje ten kraj to jest żenada lub złodziejstwo.
Jestem przykładem pracownika którego pensja ma źródła w innych krajach a jest wydawana w Polsce.
Przecież nie chodzi o to by zabrać ludziom jak najwięcej.
Kasy w Polsce trochę mamy tylko zjada je armia urzędników w pierwszej kolejności.
madcap, ja też zarabiam jak artysta ze względu na prawa autorskie.
Nawet jeśli płacę mniej to nie znaczy, że wcale.
To ile idzie na same podatki (kilkanaście tys rocznie) z mojej kieszeni vs to co mi oferuje ten kraj to jest żenada lub złodziejstwo.
Jestem przykładem pracownika którego pensja ma źródła w innych krajach a jest wydawana w Polsce.
Przecież nie chodzi o to by zabrać ludziom jak najwięcej.
Kasy w Polsce trochę mamy tylko zjada je armia urzędników w pierwszej kolejności.
Ongoing Success
-
warto wspomniec, ze oprocz VAT z 22 do 23%, o czym teraz glosno, wzrasta podatek na produkty nieprzetworzone z 3 do 5% (zboze, ziemniaki, mleko,itp.), oraz produkty przetworzone z 7 do 8% (jogurty, sery itp.). O tym juz nikt nie mowi, a rolnicy jak zwykle najbardziej po tylkach dostana. Brawa dla glosujacych na Komuchowskiego.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
http://podatki.wp.pl/kat,6637,title,Jes ... caid=1aab5
Co myslicie o tym ?
Wiadomo że to nie przejdzie, ale myślę jednak że sam pomysł dobry.. zresztą od dłuższego czasu tak uważam.
Co myslicie o tym ?
Wiadomo że to nie przejdzie, ale myślę jednak że sam pomysł dobry.. zresztą od dłuższego czasu tak uważam.
-
turboponczek - MEGA TROLL
Turbo, każda firma która ponosi straty i chce oszczędzać w pierwszej kolejności zwalnia pracowników.
Przez ostatnie 5 lat przybyło nam 100 000 urzędników. Rocznie kosztują nas ponad 5 mld zł.
Ale żaden rząd nie chce myśleć najpierw o zwalnianiu swoich ziomali.
Teraz rząd Tuska chce ich wykarmić. Wszyscy co trzy miesiące dostają premie. Tylko ciekawe za co?
Pomysł z marihuaną uważam za bardzo dobry. Zniknie szara strefa, podupadną "gangi" czy mafie.
Przez ostatnie 5 lat przybyło nam 100 000 urzędników. Rocznie kosztują nas ponad 5 mld zł.
Ale żaden rząd nie chce myśleć najpierw o zwalnianiu swoich ziomali.
Teraz rząd Tuska chce ich wykarmić. Wszyscy co trzy miesiące dostają premie. Tylko ciekawe za co?
Pomysł z marihuaną uważam za bardzo dobry. Zniknie szara strefa, podupadną "gangi" czy mafie.
Ongoing Success
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości