Legalne Ukraińskie prawko za kase :)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
bast napisał(a):A i to raczej jest dla cwokow ktore nie potrafia zdac egzaminu niz dla tych co stracili za punkty albo alko. Bo nawet jak sie zglosisz na wymiane to i tak masz zakaz prowadzenia pojazdow.
Jak ci zabiorą za alko to nie masz zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych tylko zabrane prawko , chyba , że sytuacje się powtarza i jesteś recydywistą w tej kwestii wtedy sąd zakaże ci jazdy jakim kolwiej pojazdem mechanicznym. Podobnie jak zabiarą za punkty . Więc takie ukraińskie prawko jest dobrym wyjściem z takiej sytuacji .
bast napisał(a):wujuwawa napisał(a):zawsze jakies wyjscie dla tych co w PL mają dozywotnio zabrane prawko za np. alko
no zadne wyjscie wlasnie, bo jak ci za alko zabieraja prawko to nie chodzi o papierek, tylko o zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych, wiec i na paszport polsatu nie moglbys jezdzic. Zakaz nie jest przypozadkowany dokuemntowi tylko osobie.
Jak ci tylko zabiorą prawko to wystarczy zrobić drugie w innym kraju i jest git . Chyba , że nawywijasz i masz sądowny zakaz prowadzenie pojazdó mechanicznych . Wtedy robisz takie ukraińskie prawko i śmigasz wszędzie po europie i świecie , tylko w Polsce taksówkami jezdzisz .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
smiÄ™ watpic, kolezanka stracila prawko za jazde rowerem pod wplywem, byl to jej pierwszy raz i dostala sadowy zakaz prowadzenia wszelkich pojazdow mechanicznych, nawet na rower nie mogla przez rok wsiasc
-
bast - Bywalec
A ja mam sąsiada , który lubiał jezdzić po pijaku i mu lejce zabrali za spowodowanie wypadku . I tylko mu prawko zabrali no teraz jezdzi wyłącznie pierdopędami . Wszystko zależy od sądu . Przeważnie tylko zabierają prawko . Jeśli zabiąrą ci do roku czasu to póżniej ci oddadzą , a jak na rok i więcej to musisz póżniej od nowa robić cały kurs .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
ja tam uważam, że kierowcy którzy mieli zabrane prawko za jazde po pijaku a tym bardziej za spowodowanie wypadku powinni nigdy więcej nie móc jeździć, a recydywiści dodatkowo powinni mieć obcinane ręce. To tak samo jak po co kierowcom lusterka jak w nie nie patrzą tam samo takim osobom nie potrzebne sa rece bo chociarz jeździć by nie mogli. Myśle, że kilka takich sytuacji zmieniło by podejście społeczeństwa co do jazdy po pijaku
-
adam_89 - Stały bywalec
z tego co kojarze to jest różnica spora w tym w jakim przedziale się zmieścisz z alko we krwi, do 0,5 jest wykroczenie a powyżej przestępstwo.
Z tego co się orientuję to jak masz do 05 to zabierają na 12miesięcy
a jak masz powyżej 0,5 to na rok czasu
głupie? różnica taka że jak zabiorą Ci na 12miesięcy to oddają bez zdawania egzaminu, a jak na rok, to trzeba zdawać...
Z tego co się orientuję to jak masz do 05 to zabierają na 12miesięcy
a jak masz powyżej 0,5 to na rok czasu
głupie? różnica taka że jak zabiorą Ci na 12miesięcy to oddają bez zdawania egzaminu, a jak na rok, to trzeba zdawać...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Nie to żebym pochwalał jazde po pijaku , ale spory odsetek zatrzymanych to tacy co byli jeszcze "wczorajsi" a czuli się dobrze a tu pech i wykazało , albo tacy kolaże co wypił piwo i wsiadł na wsi na rower i miał pecha . A trzeba zauważyć , że u nas jest bardzo mała dopuszczalna norma bo 0.02 promila . Czyli wystarczy zjeść kilo jabłek i można stracić prawko . We Francji jest np. 0.05 promila . W Stanach to już nie mówie
A ta cała nagonka w mediach na pijanych kierowców to mit , jak to że każdy co ma moto to dawca co jezdzi trzysta po mieście .

YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Orzeczenie zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych zależy od okoliczności zatrzymania delikwenta, ilości alkoholu we krwi (lub odwrotnie) oraz zasobności portfela. To ostatnie uratowało dvpę mojemu bratu, bo gdyby nie wybulił parę tysi na papugę to za jego wyczyny dostałby zawiasy, zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych oraz sporo więcej do płacenia niż miał. A tak zapłacił tylko 1000 zeta na fundusz pomocy ofiarom wypadków i zabrane prawko na 2 lata. Nic więcej. Teraz w nagrodę śmiga sobie kiblem niezależnie od pory roku (chyba przypadkowo stał się "prawdziwym motocyklistą" dla którego sezon trwa cały rok
)
EDIT: Dopuszczalna ilość promili w Polsce to 0,2 promila (nie 0,02).
Najlepiej majÄ… na Malcie, w Irlandii i Wielkiej Brytani (0,8 promila).
Z kolei prawdziwy paradoks jest w Rosji - 0,00 promila

EDIT: Dopuszczalna ilość promili w Polsce to 0,2 promila (nie 0,02).
Najlepiej majÄ… na Malcie, w Irlandii i Wielkiej Brytani (0,8 promila).
Z kolei prawdziwy paradoks jest w Rosji - 0,00 promila

-
Czester - Administrator
adam_89 napisał(a):ja tam uważam, że kierowcy którzy mieli zabrane prawko za jazde po pijaku a tym bardziej za spowodowanie wypadku powinni nigdy więcej nie móc jeździć, a recydywiści dodatkowo powinni mieć obcinane ręce.
Tylko taki przygłup jeden z drugim będzie jeździł bez i dalej czuł się bezkarnie, za tego typu akcje powinny być surowe kary.
-
michas_s - Świeżak
ms407 napisał(a):Nie to żebym pochwalał jazde po pijaku , ale spory odsetek zatrzymanych to tacy co byli jeszcze "wczorajsi" a czuli się dobrze a tu pech i wykazało...
temat byl juz walkowany kiedys, ale mozesz mi wytlumaczyc jaka jest roznica miedzy gosciem, ktory dopiero co sie napier....lil, a takim, ktoremu we lbie szumi po wczorajszym, bo ja nie widze. Jak wczorajszy typ ma 1 promil to jest gorszy od tego co dopiero pil i ma 0,5. Nie wazne kiedy piles tylko jakie masz stezenie we krwi, wplyw na organizm jest taki sam.
Z rowerzystami jest dyskusyjna sytuacja bo stwarzaja zagrozenie bardzej dla siebie niz dla otoczenia, ale i przez nich moze ktos zginac
Wg mnie potracenie kogos pod wplywem powinno byc traktowane na rowni z usilowaniem zabojstwa, a tych cwaniakow z ukrainskim prawkiem od razu powinno sie zamykac, prewencyjnie
-
bast - Bywalec
ms407 napisał(a):Jak ci zabiorą za alko to nie masz zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych tylko zabrane prawko , chyba , że sytuacje się powtarza i jesteś recydywistą w tej kwestii wtedy sąd zakaże ci jazdy jakim kolwiej pojazdem mechanicznym. Podobnie jak zabiarą za punkty . Więc takie ukraińskie prawko jest dobrym wyjściem z takiej sytuacji .
zabrane prawko za alko = zakaz prowadzenia wszelkich pojazdow mechanicznych. SÄ…d automatycznie wydaje takÄ… decyzje na wniosek prokuratora i niewazne czy to jest 1 raz czy 3 (za 3 to juz pewnie idziesz siedziec) i mozesz jezdzic jedynie na koniu

-
wujuwawa - Świeżak
wujuwawa napisał(a):
zabrane prawko za alko = zakaz prowadzenia wszelkich pojazdow mechanicznych. Sąd automatycznie wydaje taką decyzje na wniosek prokuratora i niewazne czy to jest 1 raz czy 3 (za 3 to juz pewnie idziesz siedziec) i mozesz jezdzic jedynie na koniuChyba ze masz dobrego papuge który cie wybroni.
Skąd bierzesz te info . Ja podałem przykład sąsiada , mam jeszcze kolege którego drugi raz dorwali i dostał pół roku zatrzymania prawka bez zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych , Czester podał przykład swojego brata . A jak masz dobrą papuge to możesz ustawy kupować w sejmie jak Lew R.
I nie przesadzajmy , że za takie coś powinni ręce ucinać bo zaraz sie znajdzie paru nakręconych którzy gotowi nawoływać do tego samego za np. przekroczenie prędkości na moto .
Powinni też zabronić chodzenia pod wpływem , obowiązkowe TAXI powinno być

YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Konio napisał(a):maciek.046 napisał(a):rechaa napisał(a):chyba wybiore sie i zrobie sobie prawko na TIR-a... ale bedzie jazda, wiadomo kto wiekszy ten ma pierwszenstwo...
i pomyśleć że to mówi motocyklista...
jeszcze w tej polsce nie jest tak źle... na ukrainie lepsze wałki kręcą...
On nie jest motocyklista...
oa ja pier**** jakbys nie znał polskiej rzeczywistości...
nawet ostatnio jadac z kierunku Ostrody krajowa 7 mialem taka sytuacje ja wyprzedzam tira, z naprzeciwka tir wyprzedza osobowke i do teko drugi tir wyprzedza osobowke i tego tira co wyprzedza osobowke... wiec zasada kto wiekszy ten jedzie obowiazuje w przypadku tirowcow jak najbardziej... nie chodzi mi tu o zasade ogolna jazdy, tylko wskazanie ze wg kierowcow titow wiekszy wiec jade obowiazuje...
ale mozliwosc 'zdania' prawka takim sposobem jest załkiem bezstresowa i godna rozwazenia jezeli ktos oczywiscie umie jezdzic danym pojazdem, tak jak np ja potrzebuje kat. BE, bo wala mi te mandaty, jezdzic z przyczepa umiem, na kurs nie mam czasu, a tak łatwo i przyjemnie załatwiam sobie prawko i jeszcze mam wycieczke turystyczna w cenie...
co do tego motocyklisty to jak dobrze pamietam nie jestes Konio lepszym motocyklista ode mnie- tez nie masz sprzeta, ale po zimie u mnie nadejdzie zmiana co do tej materii, także wiesz...

-
rechaa - Świeżak
ms407 napisał(a):wujuwawa napisał(a):
zabrane prawko za alko = zakaz prowadzenia wszelkich pojazdow mechanicznych. Sąd automatycznie wydaje taką decyzje na wniosek prokuratora i niewazne czy to jest 1 raz czy 3 (za 3 to juz pewnie idziesz siedziec) i mozesz jezdzic jedynie na koniuChyba ze masz dobrego papuge który cie wybroni.
SkÄ…d bierzesz te info .
bo doświadczyłem tego na własnej skórze

-
wujuwawa - Świeżak
rechaa napisał(a):Konio napisał(a):maciek.046 napisał(a):rechaa napisał(a):chyba wybiore sie i zrobie sobie prawko na TIR-a... ale bedzie jazda, wiadomo kto wiekszy ten ma pierwszenstwo...
i pomyśleć że to mówi motocyklista...
jeszcze w tej polsce nie jest tak źle... na ukrainie lepsze wałki kręcą...
On nie jest motocyklista...
oa ja pier**** jakbys nie znał polskiej rzeczywistości...
nawet ostatnio jadac z kierunku Ostrody krajowa 7 mialem taka sytuacje ja wyprzedzam tira, z naprzeciwka tir wyprzedza osobowke i do teko drugi tir wyprzedza osobowke i tego tira co wyprzedza osobowke... wiec zasada kto wiekszy ten jedzie obowiazuje w przypadku tirowcow jak najbardziej... nie chodzi mi tu o zasade ogolna jazdy, tylko wskazanie ze wg kierowcow titow wiekszy wiec jade obowiazuje...
ale mozliwosc 'zdania' prawka takim sposobem jest załkiem bezstresowa i godna rozwazenia jezeli ktos oczywiscie umie jezdzic danym pojazdem, tak jak np ja potrzebuje kat. BE, bo wala mi te mandaty, jezdzic z przyczepa umiem, na kurs nie mam czasu, a tak łatwo i przyjemnie załatwiam sobie prawko i jeszcze mam wycieczke turystyczna w cenie...
co do tego motocyklisty to jak dobrze pamietam nie jestes Konio lepszym motocyklista ode mnie- tez nie masz sprzeta, ale po zimie u mnie nadejdzie zmiana co do tej materii, także wiesz...wtedy bede pelnoprawny...
no mylisz sie

A to ze nie jestes motocyklista napisalem tak dla jaj

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Przytocze pewną sytuacje : kuzyna pracownik kierowca kiedyś hm hm ze 3 lata temu został złapany za jazde po pijaku zabrali mu prawko i w ostatnim czasie zrobił prawko jazdy na ukrainie, jak nie wiem, ale zrobił. W poniedziałek bd pod wpływem alkoholu ( słyszałem plotki co do ilości promili we krwi i rozbierzność jest od 0,5 promila do 3 promili) spowodował wypadek. Generalnie nic poważnego, pasażerka auta poszkodowanego została zabrana do szpitala na obserwacje. Myśle, że teraz koleś będzie miał ciepło...
Morał z tego taki, że jeśli ktoś jest debilem i raz wsiada pod wpływem alkoholu to wsiądzie i drugi raz. Jeśli raz zabrali prawko za jazde po alkoholu to zabiorą i drugi raz. Co by było gdyby ten koleś kogoś zabił....mógł zabić kierowce, pasażerke , motocykliste pieszego.
Nic tylko ucinać takim kończyny
Morał z tego taki, że jeśli ktoś jest debilem i raz wsiada pod wpływem alkoholu to wsiądzie i drugi raz. Jeśli raz zabrali prawko za jazde po alkoholu to zabiorą i drugi raz. Co by było gdyby ten koleś kogoś zabił....mógł zabić kierowce, pasażerke , motocykliste pieszego.
Nic tylko ucinać takim kończyny
-
adam_89 - Stały bywalec
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości