no coment
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-
brzenio - Świeżak
Nagonka i próba zastraszenia motocyklistów.
I tak nic nie zrobią bo nie mogą zakazać płacić 1 groszówkami.
Jak by nie przyjęli to by taki motocyklista mógł wezwać policję i domagać się przyjęcia zapłaty skoro motocyklista chce zapłacić i zablokowaliby sobie bramkę za czas przyjazdu policji...
I tak nic nie zrobią bo nie mogą zakazać płacić 1 groszówkami.
Jak by nie przyjęli to by taki motocyklista mógł wezwać policję i domagać się przyjęcia zapłaty skoro motocyklista chce zapłacić i zablokowaliby sobie bramkę za czas przyjazdu policji...
-
patryk83 - Bywalec
Co za kraj.
Nie chcę nic mówić, ale kiedyś była akcja wprowadzenia cen z końcówkami 0,99gr - wszystko po to, żeby zdynamizować obroty monet o mniejszych nominałach (pomijając już zastosowanie jako chwyt marketingowy - 2,99zł wygląda "przyjemniej" niż 3zł, mimo że różnica jest znikoma). Wtedy było cacy, a teraz jest be?
Ja popieram pomysł płacenia groszówkami - myślę, że to sprytny pomysł zwrócenia uwagi na problem z autostradą. Nie wyobrażam sobie, żeby miało to wyglądać inaczej (głodówki?! dewastacje?!).
Raczej nie powinno być żadnych konsekwencji prawnych, bo i za co? Racja, chcą postraszyć i tyle.
Ale nie zdziwię się, Patryk, jak niedługo pojawi się tabliczka z zakazem płacenia nominałami mniejszymi niż 50gr
Będę sobie pod tą tabliczką zdjęcia robić i wysyłać znajomym za granicą - z pozdrowieniami z Krainy Absurdów
Nie chcę nic mówić, ale kiedyś była akcja wprowadzenia cen z końcówkami 0,99gr - wszystko po to, żeby zdynamizować obroty monet o mniejszych nominałach (pomijając już zastosowanie jako chwyt marketingowy - 2,99zł wygląda "przyjemniej" niż 3zł, mimo że różnica jest znikoma). Wtedy było cacy, a teraz jest be?
Ja popieram pomysł płacenia groszówkami - myślę, że to sprytny pomysł zwrócenia uwagi na problem z autostradą. Nie wyobrażam sobie, żeby miało to wyglądać inaczej (głodówki?! dewastacje?!).
Raczej nie powinno być żadnych konsekwencji prawnych, bo i za co? Racja, chcą postraszyć i tyle.
Ale nie zdziwię się, Patryk, jak niedługo pojawi się tabliczka z zakazem płacenia nominałami mniejszymi niż 50gr

Będę sobie pod tą tabliczką zdjęcia robić i wysyłać znajomym za granicą - z pozdrowieniami z Krainy Absurdów

KOCHAM ŻELUSIA :*
-
Łobuz - Świeżak
Łobuz cieszmy się, że nie mamy raczej płatnych dróg w naszej okolicy
Nie musimy zbierać groszówek żeby zapłacić za przejazd

Nie musimy zbierać groszówek żeby zapłacić za przejazd

-
patryk83 - Bywalec
-
patryk83 - Bywalec
ja rowniez mam zdanie ze nie ma mowy o poniesieniu jakiejkolwiek kary.. 1,2 5 groszowa moneta jest tak samo srodkiem platniczym jak inne monety czy banknoty.. ludzie normalnie stawali w kolejkach bez zadnych ekscesow jakie moglyby byc organizowane podczas jakis blokad..
-
Leg1oN - VIP Ścigacz.pl
To każdy motocyklista płacił i brał fakturę
Czy po prostu każdego nagrali na kamerę? Także nie sądzę, że to prawda, ale następnym razem można zasłonic tablicę na czas przejezdu i CHW !!!!!!!!!!
:D:D

Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Brami zapewne sa monitorowane więc nie problem jest spisać numery rejestracyjne ale to i tak nie ma żadnego znaczenia.
Zarządca autostrady zapewne nie będzie się czepiał samej płatności lecz akcji zorganizowanej na utrudnienie ruchu na autostradzie przez płacenie niskim bilonen bo samo płacenie nie może być karane.
Zarządca autostrady zapewne nie będzie się czepiał samej płatności lecz akcji zorganizowanej na utrudnienie ruchu na autostradzie przez płacenie niskim bilonen bo samo płacenie nie może być karane.
-
patryk83 - Bywalec
Mogą im naskoczyć. Skrajna chciwość lub głupota, moto waży 200kg, auto osobowe tonę, opłata ta sama. 

- lothar
- Świeżak
Na razie jednak drobne są prawnym środkiem płatniczym. Handlarz ma obowiązek je przyjąć. Odmowa oznacza naruszenie artykułu 135 kodeksu wykroczeń (odmowa sprzedaży towaru bez uzasadnionej przyczyny).
Ale jak mówiłem nie to jest problemem tylko to, że to była akcja zorganizowana :>
-
patryk83 - Bywalec
A śłyszeliscie o tym ze od stycznia mają zostać wycofane z obiegu 1,2 i 5 groszy ? Dzieki temu ceny mają stać się "okrągłe" czyli drozej
Wykładowca od przedsiębiorczosci nam dzisiaj powiedzial
Pozdro.

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
patryk83 napisał(a):Na razie jednak drobne są prawnym środkiem płatniczym. Handlarz ma obowiązek je przyjąć. Odmowa oznacza naruszenie artykułu 135 kodeksu wykroczeń (odmowa sprzedaży towaru bez uzasadnionej przyczyny).
Ale jak mówiłem nie to jest problemem tylko to, że to była akcja zorganizowana :>
To co ? Odpowiedzialność zbiorowa? haha
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
zdzichu123 napisał(a):A śłyszeliscie o tym ze od stycznia mają zostać wycofane z obiegu 1,2 i 5 groszy ? Dzieki temu ceny mają stać się "okrągłe" czyli drozejWykładowca od przedsiębiorczosci nam dzisiaj powiedzial
Pozdro.
To prawda , że wycofują 1 i 2 groszówki , ale robią to dlatego , że koszt wyprodukowania tych monet wynosi około 5 groszy , przez co ich produkcja w takiej ilości staje się nieopłacalna .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Skoro czepiaja sie groszowek, to nastepnym razem trzeba placic banknotem 200zlotowym
wtedy beda sie prosic o drobne!!!! 

Ostatni rok na UAM
| www.moto-diablo.pl | Chica booooom - http://www.youtube.com/watch?v=WRE6ssTulcI&feature=fvw | ZX6R 2005 ----> RN19 2008
)))

-
caliber1986 - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2