Zobacz wątek - Komu bije dzwon
NAS Analytics TAG

Komu bije dzwon

O wszystkim
_________

Postprzez falconiforme » 6/10/2009, 10:41

Trzeba ze sobą nosić atrapę Pistolet Walther P99, i jak jakiś puszkarz odwali coś na drodze podjechać i przyłożyć do szyby. Może się ktoś ocknie, że może być mordercą.

Puszkarze zabijają dziennie 15 osób, motocykliści góra kilka osób rocznie.
Przez ten i inne fakty takie artykuły nigdy nie powinny się pojawiać. Z góry są nieobiektywne (raczej w formie chorej nagonki) i nie odzwierciedlają rzeczywistości.
Ostatnio edytowano 6/10/2009, 10:51 przez falconiforme, łącznie edytowano 1 raz
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez patryk83 » 6/10/2009, 10:49

Tak ale i tak my jesteśmy Ci gorsi...
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez miki1406 » 6/10/2009, 11:06

falconiforme napisał(a):Trzeba ze sobą nosić atrapę Pistolet Walther P99, i jak jakiś puszkarz odwali coś na drodze podjechać i przyłożyć do szyby. Może się ktoś ocknie, że może być mordercą.

Ocknie się... Patrol policji i może być mordercą
:lol: Zanim się zorientujesz o co im chodzi będziesz leciał z moto z kulką w krzyżu :roll:

Ale pomysł jest fajny... :twisted:
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mar111cin » 6/10/2009, 12:57

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez patryk83 » 6/10/2009, 13:29

To nie o to chodzi żeby się tam opona zmieściła miedzy te 2 pasy ? <evil>
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez Czester » 6/10/2009, 18:44

Gapiłem się w ten obrazek dobre parę minut i nic innego mi do głowy nie przyszło jak to co Patrykowi.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez DangerZone » 6/10/2009, 19:37

nie wiem czym Wy sie przejmujecie.. j***c ich nie maja jaj zeby jezdzic na moto a zazdroszcza ze mozemy wyprzedzac gdzie oni nie moga,jechac szybciej od nich,nie musimy stac w korkach.. nie raz jakis pajac trabil jak jechalem w wawie przez korek miedzy samochodami ale az smiac mi sie chce na ich tepote..niech ich skreca az z nienawisci mnie to bardzo cieszy bo jedyne co moga zrobic to bic sie z myslami a potem wrocic do swojego nudnego zycia..oni po prostu zazdroszcza
DangerZone
Świeżak

Postprzez elco » 6/10/2009, 20:06

Niestety falco obiektywnego artykulu sie nie doczekamy, zarowno ukazujacej motocyklistow i ich srodowisko, tudziez spolecznosc z tej dobrej jak i zlej strony. Osoby, ktore zwykle nas krytykuj, baa... wzbudzaja do nas nienawisc to osoby, ktore maja tyle wspolnego z motocyklami co ja z lalkami barbie i kreuja swoje artykuly opierajac sie o szalencow i desperatow, natomiast ludzie wypowiadajacy sie o nas pozytywnie czesto ukrywaja sporo prawdy. Mimo, ze artykul jest dosc dobrze napisany, to tylko puste slowa na papierze, ktore przeczyta może 25% spoleczenstwa i po kilku tygodniach o nich zapomni. Sezon sie konczy. Autor wybral zly moment.
Ostatnio edytowano 6/10/2009, 21:59 przez elco, łącznie edytowano 1 raz
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez valhalla » 6/10/2009, 20:29

O co w zasadzie tej pani chodzi ? Text prawdziwy, ale wywód przydługi i trochę nudnawy. Jeżeli adresowany do motocyklistów, to pani nie napisała niczego czego byśmy nie wiedzieli. Głodny sytego nie zrozumie.
Innocence proves nothing...
valhalla
Świeżak

Postprzez falconiforme » 6/10/2009, 21:38

elcommendante napisał(a):Niestety falco obiektywnego artykulu sie nie doczekamy, zarowno ukazujacej motocyklisto i ich srodowisko, tudziez spolecznosc z tej dobrej jak i zlej strony. Osoby, ktore zwykle nas krytykuj, baa... wzbudzaja do nas nienawisc to osoby, ktore maja tyle wspolnego z motocyklami co ja z lalkami barbie i kreuja swoje artykuly opierajac sie o szalencow i desperatow, natomiast ludzie wypowiadajacy sie o nas pozytywnie czesto ukrywaja sporo prawdy. Mimo, ze artykul jest dosc dobrze to tylko puste slowa na papierze, ktore przeczyta może 25% spoleczenstwa i po kilku tygodniach o nich zapomni. Sezon sie konczy. Autor wybral zly moment.

He. A może własny artykuł. Taki z życia.

Po normalnym wyprzedzeniu 2 samochodów (około 160km/h) wrzuciłem kolejny bieg i dodałem gazu by mieć prostą drogę za sobą. Chwila spojrzenia na zegary (208km/h) i lekkie hamowanie przed zakrętem.
Dojeżdżam do kolumny samochodów, zrównuje prędkość, kierunek włączony, powoli zabieram się za wyprzedzanie i zjeżdżam na lewą krawędź przyspieszając. Nie myliłem się, katamaraniarz zepchną by mnie z drogi gdybym jechał środkiem.
itd.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Leg1oN » 6/10/2009, 21:40

falconiforme napisał(a):
elcommendante napisał(a):Niestety falco obiektywnego artykulu sie nie doczekamy, zarowno ukazujacej motocyklisto i ich srodowisko, tudziez spolecznosc z tej dobrej jak i zlej strony. Osoby, ktore zwykle nas krytykuj, baa... wzbudzaja do nas nienawisc to osoby, ktore maja tyle wspolnego z motocyklami co ja z lalkami barbie i kreuja swoje artykuly opierajac sie o szalencow i desperatow, natomiast ludzie wypowiadajacy sie o nas pozytywnie czesto ukrywaja sporo prawdy. Mimo, ze artykul jest dosc dobrze to tylko puste slowa na papierze, ktore przeczyta może 25% spoleczenstwa i po kilku tygodniach o nich zapomni. Sezon sie konczy. Autor wybral zly moment.

He. A może własny artykuł. Taki z życia.

Po normalnym wyprzedzeniu 2 samochodów (około 160km/h) wrzuciłem kolejny bieg i dodałem gazu by mieć prostą drogę za sobą. Chwila spojrzenia na zegary (208km/h) i lekkie hamowanie przed zakrętem.
Dojeżdżam do kolumny samochodów, zrównuje prędkość, kierunek włączony, powoli zabieram się za wyprzedzanie i zjeżdżam na lewą krawędź przyspieszając. Nie myliłem się, katamaraniarz zepchną by mnie z drogi gdybym jechał środkiem.
itd.

no dobrze sie zapowiada.. oby tak dalej..
Leg1oN
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Cezarjusz » 8/10/2009, 19:30

Marny ten artykuł. Ale tytuł jest ok, dobra piosenka Kultu.
<zx12r> / <Suzuki dr 650>

"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
Cezarjusz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Trener » 8/10/2009, 19:54

Pismaki już takie są , że szukają taniej sensacji . Jak autor nie znalazł nic nowego napisał ostry artykuł .
YZF R6 2007
Trener
Stały bywalec

Postprzez sol213 » 8/10/2009, 21:26

Chciałam napisać żartobliwie że autor tego artykułu chyba nie zdał na prawko kat.A i teraz obrzuca motocyklistów błotem :) ale tak poważnie podchodząc do sprawy to ten artykuł ma wielkie "coś" ,buczy jak krowa która nie daje mleka :lol: ale tak naprawde nie ma w sobie nic ciekawego i konkretnego.
W opinii ludzkiej motocyklisci to dawcy narządów itd, itd.itd, ja moge powiedziec ze czesciej zdarza mi sie zbierać z ulicy kierowców samochodów niz motocyklistów. Dlaczego się nie piszę ile jest wypadków z udziałem kierowców samochodów? Czemu taki artykuł nie ukaże sie o nich??? Przeciez kierowców samochodów jest znacznie wicej niz motocyklistów, no ale poszła jakas tam fama o motocyklistach i tak zostało..Czy puszkarze nie jeżdzą 200-220 km/h????????? Pewnie że jezdzą, czy nie zostaje po nich czerwona plama, która zmywają strażacy? Zostaje i mozna by tak polemizowac jeszcze dlugo, ale to jest chyba tak naprawde walka z wiatrakami. Moge sie zgodzic tylko z jedna rzecza w tym artykule,że często slyszy sie tych motocyklistów jezdzacych bardzo bardzo szybko nocą po Warszawie i to rzeczywiscie może byc denerwujące dla innych.....ale cala reszta jest jak dla mnie mocno naciagana. Nie wiem moze sie nie orientuje w temacie, ale czy motocyklisci chca zeby o nich sie w prasie rozpisywano kiedy sie rozwalą. Chyba nie, to dlaczego robi to za nas któs inny? Myśle ze ktos kto jezdzi na moto czy to jako kierowca czy jako plecaczek to wie jakie sa jego szanse przeżycia przy takich predkosciach i godzi sie na to świadomie. Na koniec tej swojej dłuuuugiej :0 wypowiedzi dorzuce tylko ze wypadki byly sa i beda i moge nie zginac na moto ,ale zgine na chodniku czy przystanku bo wjedzie we mnie jakis puszkarz.
Pzdr
sol213
Świeżak

Postprzez rechaa » 8/10/2009, 21:39

sol213 napisał(a):wypadki byly sa i beda i moge nie zginac na moto ,ale zgine na chodniku czy przystanku bo wjedzie we mnie jakis puszkarz
Pzdr

dokładnie :!: jakby tak podliczyć przypadkowe ofiary puszkarzy statystyki byłyby baaardzo wysokie... a jeżeli motocyklista ma wypadek (nie daj Boże) to najczęściej ginie tylko on (+ plecaczek jeżeli z nim podróżował).
Sprawcami takich wypadków są często puszkarze.
Co do nocnych jazd motocyklistów - jako że mieszkam przy drodze krajowej Szczecin-Trójmiasto więc często słysze pojazdy jezdzące po tej trasie i bardziej mnie wkurzają samochody przypominające akustycznie traktor (taki mega głośny) niż moto pędzące po drodze... a jak mój sąsiad odpali swojego fiata punto który chodzi głośno jak traktor to wychodze z siebie normalnie, a skór**syn odpala go przed 5 rano i stoi pod blokiem z 10 minut i mnie budzi... to wolałbym piękny odgłos dwusuwa o poranku...
rechaa
Świeżak

Postprzez sol213 » 8/10/2009, 21:48

"... to wolałbym piękny odgłos dwusuwa o poranku... " :)
No pewnie że tak, bo nie ma nic piękniejszego niż dźwięk pędzącego moto :)
Czasem tak myślę że ludzie z zazdrosci wypisują i gadają o motocyklistach takie bzdury, pewnie gdyby nie jeden wsiadł na moto to by zamienił puszke na pięknego ścigacza :)
Bądź zawsze sobą i nie bój się swoich słabości. Jeśli je pokonasz staną się twoją siłą...
sol213
Świeżak

Postprzez maciejak » 9/10/2009, 22:32

Ee, artykuł taki tam se. W miarę ciekawy styl, ale nudna jest zawsze ta sama sama opozycja moto - katamaran. Dla mnie temat wyczerpuje dawno już zbadana zasada że im bezpieczniej czuje się kierowca tym większe stanowi zagrożenie. Jak ma 8 airbagów, kontrolowany zgniot to nie musi się martwić czy dobrze jedzie. Nie zmieni tego akcja społeczna 'patrz w lusterko'.
maciejak
Świeżak

Postprzez DangerZone » 9/10/2009, 23:30

Bo ta akcja to nieprzemyślana była..i skierowana w niewłaściwą stronę.
powinno być "Zaj*b w lusterka" a nie "Patrz w lusterka". :lol:
DangerZone
Świeżak

Postprzez Kris2k » 10/10/2009, 09:28

A mnie sie podoba artykul.
Kazdy akapit poswiecony innemu przypadkowi, kazdy bez rzucania miesem, rozne sytuacje rozpisane z punktu widzenia roznych ludzi, motocyklistow/cywili/policji. Nie ma tu odgornego osadzania ze cos jest zle, ze cos jest dobre, zmusza czytelnika do wyciagniecia swoich wlasnych wnioskow. Zdecydowanie najfajnieszy art jaki pojawil sie w tym sezonie w prasie.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Traperoso » 10/10/2009, 09:49

Nawet gazeta.pl taki syf zapodaje, tracę szacunek to wszelakich portali informacyjnych.
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark