Komu bije dzwon
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Trzeba ze sobą nosić atrapę Pistolet Walther P99, i jak jakiś puszkarz odwali coś na drodze podjechać i przyłożyć do szyby. Może się ktoś ocknie, że może być mordercą.
Puszkarze zabijają dziennie 15 osób, motocykliści góra kilka osób rocznie.
Przez ten i inne fakty takie artykuły nigdy nie powinny się pojawiać. Z góry są nieobiektywne (raczej w formie chorej nagonki) i nie odzwierciedlają rzeczywistości.
Puszkarze zabijają dziennie 15 osób, motocykliści góra kilka osób rocznie.
Przez ten i inne fakty takie artykuły nigdy nie powinny się pojawiać. Z góry są nieobiektywne (raczej w formie chorej nagonki) i nie odzwierciedlają rzeczywistości.
Ostatnio edytowano 6/10/2009, 10:51 przez falconiforme, łącznie edytowano 1 raz
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
-
patryk83 - Bywalec
falconiforme napisał(a):Trzeba ze sobą nosić atrapę Pistolet Walther P99, i jak jakiś puszkarz odwali coś na drodze podjechać i przyłożyć do szyby. Może się ktoś ocknie, że może być mordercą.
Ocknie się... Patrol policji i może być mordercą

Ale pomysł jest fajny...

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
-
patryk83 - Bywalec
nie wiem czym Wy sie przejmujecie.. j***c ich nie maja jaj zeby jezdzic na moto a zazdroszcza ze mozemy wyprzedzac gdzie oni nie moga,jechac szybciej od nich,nie musimy stac w korkach.. nie raz jakis pajac trabil jak jechalem w wawie przez korek miedzy samochodami ale az smiac mi sie chce na ich tepote..niech ich skreca az z nienawisci mnie to bardzo cieszy bo jedyne co moga zrobic to bic sie z myslami a potem wrocic do swojego nudnego zycia..oni po prostu zazdroszcza
- DangerZone
- Świeżak
Niestety falco obiektywnego artykulu sie nie doczekamy, zarowno ukazujacej motocyklistow i ich srodowisko, tudziez spolecznosc z tej dobrej jak i zlej strony. Osoby, ktore zwykle nas krytykuj, baa... wzbudzaja do nas nienawisc to osoby, ktore maja tyle wspolnego z motocyklami co ja z lalkami barbie i kreuja swoje artykuly opierajac sie o szalencow i desperatow, natomiast ludzie wypowiadajacy sie o nas pozytywnie czesto ukrywaja sporo prawdy. Mimo, ze artykul jest dosc dobrze napisany, to tylko puste slowa na papierze, ktore przeczyta może 25% spoleczenstwa i po kilku tygodniach o nich zapomni. Sezon sie konczy. Autor wybral zly moment.
Ostatnio edytowano 6/10/2009, 21:59 przez elco, łącznie edytowano 1 raz
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
O co w zasadzie tej pani chodzi ? Text prawdziwy, ale wywód przydługi i trochę nudnawy. Jeżeli adresowany do motocyklistów, to pani nie napisała niczego czego byśmy nie wiedzieli. Głodny sytego nie zrozumie.
Innocence proves nothing...
- valhalla
- Świeżak
elcommendante napisał(a):Niestety falco obiektywnego artykulu sie nie doczekamy, zarowno ukazujacej motocyklisto i ich srodowisko, tudziez spolecznosc z tej dobrej jak i zlej strony. Osoby, ktore zwykle nas krytykuj, baa... wzbudzaja do nas nienawisc to osoby, ktore maja tyle wspolnego z motocyklami co ja z lalkami barbie i kreuja swoje artykuly opierajac sie o szalencow i desperatow, natomiast ludzie wypowiadajacy sie o nas pozytywnie czesto ukrywaja sporo prawdy. Mimo, ze artykul jest dosc dobrze to tylko puste slowa na papierze, ktore przeczyta może 25% spoleczenstwa i po kilku tygodniach o nich zapomni. Sezon sie konczy. Autor wybral zly moment.
He. A może własny artykuł. Taki z życia.
Po normalnym wyprzedzeniu 2 samochodów (około 160km/h) wrzuciłem kolejny bieg i dodałem gazu by mieć prostą drogę za sobą. Chwila spojrzenia na zegary (208km/h) i lekkie hamowanie przed zakrętem.
Dojeżdżam do kolumny samochodów, zrównuje prędkość, kierunek włączony, powoli zabieram się za wyprzedzanie i zjeżdżam na lewą krawędź przyspieszając. Nie myliłem się, katamaraniarz zepchną by mnie z drogi gdybym jechał środkiem.
itd.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
falconiforme napisał(a):elcommendante napisał(a):Niestety falco obiektywnego artykulu sie nie doczekamy, zarowno ukazujacej motocyklisto i ich srodowisko, tudziez spolecznosc z tej dobrej jak i zlej strony. Osoby, ktore zwykle nas krytykuj, baa... wzbudzaja do nas nienawisc to osoby, ktore maja tyle wspolnego z motocyklami co ja z lalkami barbie i kreuja swoje artykuly opierajac sie o szalencow i desperatow, natomiast ludzie wypowiadajacy sie o nas pozytywnie czesto ukrywaja sporo prawdy. Mimo, ze artykul jest dosc dobrze to tylko puste slowa na papierze, ktore przeczyta może 25% spoleczenstwa i po kilku tygodniach o nich zapomni. Sezon sie konczy. Autor wybral zly moment.
He. A może własny artykuł. Taki z życia.
Po normalnym wyprzedzeniu 2 samochodów (około 160km/h) wrzuciłem kolejny bieg i dodałem gazu by mieć prostą drogę za sobą. Chwila spojrzenia na zegary (208km/h) i lekkie hamowanie przed zakrętem.
Dojeżdżam do kolumny samochodów, zrównuje prędkość, kierunek włączony, powoli zabieram się za wyprzedzanie i zjeżdżam na lewą krawędź przyspieszając. Nie myliłem się, katamaraniarz zepchną by mnie z drogi gdybym jechał środkiem.
itd.
no dobrze sie zapowiada.. oby tak dalej..
-
Leg1oN - VIP Ścigacz.pl
Chciałam napisać żartobliwie że autor tego artykułu chyba nie zdał na prawko kat.A i teraz obrzuca motocyklistów błotem
ale tak poważnie podchodząc do sprawy to ten artykuł ma wielkie "coś" ,buczy jak krowa która nie daje mleka
ale tak naprawde nie ma w sobie nic ciekawego i konkretnego.
W opinii ludzkiej motocyklisci to dawcy narządów itd, itd.itd, ja moge powiedziec ze czesciej zdarza mi sie zbierać z ulicy kierowców samochodów niz motocyklistów. Dlaczego się nie piszę ile jest wypadków z udziałem kierowców samochodów? Czemu taki artykuł nie ukaże sie o nich??? Przeciez kierowców samochodów jest znacznie wicej niz motocyklistów, no ale poszła jakas tam fama o motocyklistach i tak zostało..Czy puszkarze nie jeżdzą 200-220 km/h????????? Pewnie że jezdzą, czy nie zostaje po nich czerwona plama, która zmywają strażacy? Zostaje i mozna by tak polemizowac jeszcze dlugo, ale to jest chyba tak naprawde walka z wiatrakami. Moge sie zgodzic tylko z jedna rzecza w tym artykule,że często slyszy sie tych motocyklistów jezdzacych bardzo bardzo szybko nocą po Warszawie i to rzeczywiscie może byc denerwujące dla innych.....ale cala reszta jest jak dla mnie mocno naciagana. Nie wiem moze sie nie orientuje w temacie, ale czy motocyklisci chca zeby o nich sie w prasie rozpisywano kiedy sie rozwalą. Chyba nie, to dlaczego robi to za nas któs inny? Myśle ze ktos kto jezdzi na moto czy to jako kierowca czy jako plecaczek to wie jakie sa jego szanse przeżycia przy takich predkosciach i godzi sie na to świadomie. Na koniec tej swojej dłuuuugiej :0 wypowiedzi dorzuce tylko ze wypadki byly sa i beda i moge nie zginac na moto ,ale zgine na chodniku czy przystanku bo wjedzie we mnie jakis puszkarz.
Pzdr

W opinii ludzkiej motocyklisci to dawcy narządów itd, itd.itd, ja moge powiedziec ze czesciej zdarza mi sie zbierać z ulicy kierowców samochodów niz motocyklistów. Dlaczego się nie piszę ile jest wypadków z udziałem kierowców samochodów? Czemu taki artykuł nie ukaże sie o nich??? Przeciez kierowców samochodów jest znacznie wicej niz motocyklistów, no ale poszła jakas tam fama o motocyklistach i tak zostało..Czy puszkarze nie jeżdzą 200-220 km/h????????? Pewnie że jezdzą, czy nie zostaje po nich czerwona plama, która zmywają strażacy? Zostaje i mozna by tak polemizowac jeszcze dlugo, ale to jest chyba tak naprawde walka z wiatrakami. Moge sie zgodzic tylko z jedna rzecza w tym artykule,że często slyszy sie tych motocyklistów jezdzacych bardzo bardzo szybko nocą po Warszawie i to rzeczywiscie może byc denerwujące dla innych.....ale cala reszta jest jak dla mnie mocno naciagana. Nie wiem moze sie nie orientuje w temacie, ale czy motocyklisci chca zeby o nich sie w prasie rozpisywano kiedy sie rozwalą. Chyba nie, to dlaczego robi to za nas któs inny? Myśle ze ktos kto jezdzi na moto czy to jako kierowca czy jako plecaczek to wie jakie sa jego szanse przeżycia przy takich predkosciach i godzi sie na to świadomie. Na koniec tej swojej dłuuuugiej :0 wypowiedzi dorzuce tylko ze wypadki byly sa i beda i moge nie zginac na moto ,ale zgine na chodniku czy przystanku bo wjedzie we mnie jakis puszkarz.
Pzdr
- sol213
- Świeżak
sol213 napisał(a):wypadki byly sa i beda i moge nie zginac na moto ,ale zgine na chodniku czy przystanku bo wjedzie we mnie jakis puszkarz
Pzdr
dokładnie

Sprawcami takich wypadków są często puszkarze.
Co do nocnych jazd motocyklistów - jako że mieszkam przy drodze krajowej Szczecin-Trójmiasto więc często słysze pojazdy jezdzące po tej trasie i bardziej mnie wkurzają samochody przypominające akustycznie traktor (taki mega głośny) niż moto pędzące po drodze... a jak mój sąsiad odpali swojego fiata punto który chodzi głośno jak traktor to wychodze z siebie normalnie, a skór**syn odpala go przed 5 rano i stoi pod blokiem z 10 minut i mnie budzi... to wolałbym piękny odgłos dwusuwa o poranku...
-
rechaa - Świeżak
"... to wolałbym piękny odgłos dwusuwa o poranku... "
No pewnie że tak, bo nie ma nic piękniejszego niż dźwięk pędzącego moto
Czasem tak myślę że ludzie z zazdrosci wypisują i gadają o motocyklistach takie bzdury, pewnie gdyby nie jeden wsiadł na moto to by zamienił puszke na pięknego ścigacza

No pewnie że tak, bo nie ma nic piękniejszego niż dźwięk pędzącego moto

Czasem tak myślę że ludzie z zazdrosci wypisują i gadają o motocyklistach takie bzdury, pewnie gdyby nie jeden wsiadł na moto to by zamienił puszke na pięknego ścigacza

Bądź zawsze sobą i nie bój się swoich słabości. Jeśli je pokonasz staną się twoją siłą...
- sol213
- Świeżak
Ee, artykuł taki tam se. W miarę ciekawy styl, ale nudna jest zawsze ta sama sama opozycja moto - katamaran. Dla mnie temat wyczerpuje dawno już zbadana zasada że im bezpieczniej czuje się kierowca tym większe stanowi zagrożenie. Jak ma 8 airbagów, kontrolowany zgniot to nie musi się martwić czy dobrze jedzie. Nie zmieni tego akcja społeczna 'patrz w lusterko'.
-
maciejak - Świeżak
Bo ta akcja to nieprzemyślana była..i skierowana w niewłaściwą stronę.
powinno być "Zaj*b w lusterka" a nie "Patrz w lusterka".
powinno być "Zaj*b w lusterka" a nie "Patrz w lusterka".

- DangerZone
- Świeżak
A mnie sie podoba artykul.
Kazdy akapit poswiecony innemu przypadkowi, kazdy bez rzucania miesem, rozne sytuacje rozpisane z punktu widzenia roznych ludzi, motocyklistow/cywili/policji. Nie ma tu odgornego osadzania ze cos jest zle, ze cos jest dobre, zmusza czytelnika do wyciagniecia swoich wlasnych wnioskow. Zdecydowanie najfajnieszy art jaki pojawil sie w tym sezonie w prasie.
Kazdy akapit poswiecony innemu przypadkowi, kazdy bez rzucania miesem, rozne sytuacje rozpisane z punktu widzenia roznych ludzi, motocyklistow/cywili/policji. Nie ma tu odgornego osadzania ze cos jest zle, ze cos jest dobre, zmusza czytelnika do wyciagniecia swoich wlasnych wnioskow. Zdecydowanie najfajnieszy art jaki pojawil sie w tym sezonie w prasie.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3