Zobacz wątek - Nauczyciele zabieraja mi rzeczy !!
NAS Analytics TAG

Nauczyciele zabieraja mi rzeczy !!

O wszystkim
_________

Nauczyciele zabieraja mi rzeczy !!

Postprzez talta » 15/6/2009, 13:10

Witam.
Mam pewien problem w szkole, ostatnio nauczyciele zabieraja mi rzeczy i w sumie to jest smieszne ale i tez nie. Dzisiaj matematyczka zabrala mi windowsa XP sp3 i moto gp 2, kumpel mi oddawal. Wczesniej kolega mial urodziny i zabrala mi pasek. Chodzi o to, ze nie oddaja tych rzeczy :shock: normalnie na legalu je sobe przywlaszczaja. I teraz nie wiem czy mi je oddadza czy nie. Jak komus zabieraja kome to mowia, ze jest do odbioru w sekretariacie i maja przyjsc rodzice. A tu nic.. i teraz nie wiem czy mi oddadza to na koniec roku czy nie? I co zrobic? W sumie to na XP-ku mi nie zalezy bo mam jeszcze takie same dwa, na moto GP2 tez nie ale ten pasek byl super :/
Pzdr 8)
P.S. Wiem, ze temat jest troche smieszny :P
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez patryk83 » 15/6/2009, 13:19

Lol idź do dyrektora, wychowawczyni, albo jak chcesz zrobić babce jazdę to zgłoś na policje, że Ci pasek zabrała i powiedziała, że Ci go nie odda, takich rzeczy nie ma prawa zabierać, albo zadzwoń do gazety z informacją, że nauczyciel notorycznie Ci coś zabierał i nie oddawał...
Warto też sprawdzić co jest napisane w statusie szkoły odnośnie, komórek i innych rzeczy które nauczyciel może skonfiskować ale jest zobowiązany do oddania tych rzeczy rodzicom...
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez siemandero » 15/6/2009, 13:24

Jak ja bym miał takie problemy...
Je dwie na raz.
siemandero
Świeżak

Postprzez lewko » 15/6/2009, 14:20

spal jej skuter :lol:
Ostatnio edytowano 6/1/2011, 00:44 przez lewko, łącznie edytowano 1 raz
lewko
Świeżak

Postprzez simonw » 15/6/2009, 14:33

Jak tusze sa to nielegalne kradzione przedmioty, uwazam ze powinni poinformowac rodzicow iz popelniles przestepstwo zwiazane z kradzieza oraz paserstwo i /lub powiadomic komiariat policji w odpowiedzialny rejonowo za szkole.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez s87 » 15/6/2009, 14:37

Kiedy te czasy byly.... ;)
s87
Świeżak

Postprzez talta » 15/6/2009, 15:05

simonw napisał(a):Jak tusze sa to nielegalne kradzione przedmioty, uwazam ze powinni poinformowac rodzicow iz popelniles przestepstwo zwiazane z kradzieza oraz paserstwo i /lub powiadomic komiariat policji w odpowiedzialny rejonowo za szkole.

pasek dostalem od taty
windowsa dostalem przy nowym kompie jak kupowalem, kumplowi zrobilem kopie ale cale szczescie bo jak by mi orginalnego za 300zl zabrala to bym sie wkurzyl..
gp2 byla sciagnieta ale przeciez nia nie handlowalem tylko pozyczylem kumplowi, zreszta sciagnalem ja z torentow gdzie zaplacilem za konto, wiec nie popelnilem przestepstwa, jak juz to ktos kto to wystawil, a nie mial do tego uprawnien
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez talta » 15/6/2009, 15:37

probowalem, poczekam do konca roku szkolnego, mam nadzieje, ze mi oddadza, jesli nie to pogadam sobie z nimi w przyszlym roku i juz nic im nie oddam
lewko gdybym mial zachowanie na punkty..
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez Pęku » 15/6/2009, 16:46

Spal temu nauczycielowi skuter :lol:
Naukę jazdy na moto rozpoczynasz z workiem pełnym szczęścia i brakiem doświadczenia.
Cały bajer polega na tym żeby nabyć tego drugiego zanim skończy się to pierwsze...
Pęku
Świeżak

Postprzez Invi » 15/6/2009, 16:50

talta napisał(a):
simonw napisał(a):Jak tusze sa to nielegalne kradzione przedmioty, uwazam ze powinni poinformowac rodzicow iz popelniles przestepstwo zwiazane z kradzieza oraz paserstwo i /lub powiadomic komiariat policji w odpowiedzialny rejonowo za szkole.

pasek dostalem od taty
windowsa dostalem przy nowym kompie jak kupowalem, kumplowi zrobilem kopie ale cale szczescie bo jak by mi orginalnego za 300zl zabrala to bym sie wkurzyl..
gp2 byla sciagnieta ale przeciez nia nie handlowalem tylko pozyczylem kumplowi, zreszta sciagnalem ja z torentow gdzie zaplacilem za konto, wiec nie popelnilem przestepstwa, jak juz to ktos kto to wystawil, a nie mial do tego uprawnien

Tylko tak się szczęśliwie składa że specyfika sieci P2P np. torrentów sprawia że ściągając coś jednocześnie to udostępniasz.

No i pożyczyłeś kumplowi więc jednak i tak komuś ją udostępniłeś

No i przy instalacji gry masz coś takiego jaj umowa licencyjna. No chyba że nigdy nie zainstalowałeś tej gry?

Swoją drogą trzeba być idiotą żeby płacić za konto na stronie z torrentami.

Idź na policję i zgłoś że nauczyciele cię okradają, ciekawe kto będzie miał większe kłopoty jak pieski dowiedzą się z czego cie okradają.
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez dominik12 » 15/6/2009, 17:24

wez rodzica najlepiej ojca ;p i idz do sql i powiedz ze przysedzles z ojcem i ze chcesz odebrac swoje rzeczy
Po wypadku apka rozjebana ja też ;/. Jak narazie liże rany a później znów na moto
dominik12
Świeżak

Postprzez iro » 15/6/2009, 17:43

wbijasz do szkoły wpier****sz nauczycielowi który ci zabrał te rzeczy mówisz k**** dawaj te rzeczy :lol: :lol: :lol:
taki żarcik tak naprawde musisz iść z rodzicami to podziała
albo to pierwsze :lol: a za co ci zabrali tak normalnie na przerwie czy jak bo u nas na przerwie nie może
iro
Bywalec

Postprzez Bystry » 15/6/2009, 17:44

ja pierdykam .... ja się nie dziwię, że forum schodzi na psy, jak takie tematy powstają ... a bo mama mi zabroniła jeździć na 98 bo ma za dużo oktanów i muszę na 95 jeździć :( co ja poradzę teraz ? pomóżcie ....

Nie umiesz sobie sam załatwić tak błahej sprawy ? napisz do Brawo tam na pewno Ci pomogą i pewnie mają podobne problemy jak i Ty ...
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez Frugos » 15/6/2009, 18:31

Niestety muszę przyznać rację Bystremu :)

I pytanie - czemu na forum jest tak popularny tekst "spalić skuter"? :D
Frugos
Bywalec

Postprzez inzynier » 15/6/2009, 19:07

Frugos napisał(a):Niestety muszę przyznać rację Bystremu :)

I pytanie - czemu na forum jest tak popularny tekst "spalić skuter"? :D

a był kiedyś taki temat o złodzieju benzyny na parkingu :D długo by opowiadać :D
Życie jest po to by śmigać na moto!
Honda CM 400
HONDA VFR 750F (aktualnie)
RC24 & RC36
inzynier
Świeżak

Postprzez talta » 15/6/2009, 19:42

czyli to co robilem bylo nie legalne? ja myslalem, ze jesli tym nie handluje to to jest legalne
co to jest P2P?
myslalem, ze placac mam to udostepnione
mam pytanie jak jest pobierz za darmo albo cos takiego to sciagniecie tego czegos jest legalne czy nie?
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez Justyn » 15/6/2009, 20:02

Hehe tym tematem przypomniałem sobie czasy mojego technikum i śmieszną sytuację w drugiej lub trzeciej klasie kiedy to na lekcji historii grałem w statki z kumplem i wypisywaliśmy różne bzdury na nauczyciela, a że siedzieliśmy w pierwszej ławce na wprost niego to dosyć szybko się zorientował :lol: no i koniecznie chciał zobaczyć tą kartkę i w momencie kiedy mi zabierał szybko mu ją wyrwałem z ręki i wypchałem sobie nią usta dzięki czemu jak ją wyplułem już nie miał ochoty jej oglądać :) więc może to jest metoda aczkolwiek ciężko wsadzić sobie w usta całą cd lub pasek :lol:

talta napisał(a):czyli to co robilem bylo nie legalne? ja myslalem, ze jesli tym nie handluje to to jest legalne
co to jest P2P?
myslalem, ze placac mam to udostepnione
mam pytanie jak jest pobierz za darmo albo cos takiego to sciagniecie tego czegos jest legalne czy nie?

Ściąganie plików z netu jest legalne jeśli robisz to tylko i wyłącznie na własne potrzeby, ale jeśli już np ściągniesz dajmy na to jakieś mp3 i prześlesz je znajomkowi to w tym momencie popełniasz przestępstwo

Druga sprawa- napisz mi gdzie za darmo pełno prawnie mogę ściągnąć licencjonowanego windowsa xp sp3?? :D bo rozumiem że takiego właśnie dorwałeś

Trzecia sprawa to i z paskiem tak na dobrą sprawę popełniłeś przestępstwo bo z tego co pisałeś wnioskuję, że robiliście mu urodzinowe pasowanie po dupsku, a to można podpiąć pod znęcanie się i pobicie kolegi :D
Ostatnio edytowano 15/6/2009, 20:12 przez Justyn, łącznie edytowano 1 raz
Kawasaki Er 5

Przypadki są przypadkami tylko dla ignorantów
Justyn
Świeżak

Postprzez wiklad » 15/6/2009, 20:05

Przypomniały mi sie czasy liceum :D U nas jak chodziłeś po sali na informatyce, to nauczycielka (zarazem wychowawczyni) ucinała nożyczkami sznurówki z butów i wieszała sobie na korkowej tablicy, pod koniec roku z 40 sznurówek miała :D A co do zabierania rzeczy, to pamiętam jak nauczcielka w podstawówce zabrała kumplowi nóż z 10cm ostrzem (powód chyba logiczny).

A co do zabierania rzeczy typu paski, płyty, to baba chyba jest jakaś tępa, bo raczej racjonalnego powodu "konfiskowania" nie ma.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Ścigacz.pl

Postprzez siemandero » 15/6/2009, 20:06

Taa... pamiętam ten temat.
Klient pisał, że zostawia motocykl na parkingu strzeżonym i zauważył, że paliwo mu znika.

Podejrzenia padły na ciecia (osobę, która to wszystkiego pilnowała), i jak się później okazało posiadał on skuter (bodajże made in china).

Motocyklowa brać chciała pomóc rozwiązać problem i podrzuciła kilka ciekawych rad. Myślą przewodnią był tekst 'spał mu skuter'. Ot cała historyja.

Co do tematu to słuchaj chłopie. Nie trać czasu nad rozmyślaniem czy to legalne, czy nie, tylko idź do tej szkoły i odbierz to, co Twoje. Jeżeli sam nie dasz rady to weź ze sobą opiekuna prawnego.
Je dwie na raz.
siemandero
Świeżak

Postprzez deyna » 15/6/2009, 20:10

Wybierz się pewnego wieczora bądź nocy na jakieś osiedle, poszukaj dresów, łysych blokersów i całą resztę i może uda ci się ich przekonać do pomocy w odzyskaniu rzeczy ;). W najgorszym wypadku stracisz te rzeczy z którymi do nich przyjdziesz.

A tak na poważnie przyjdź z ojcem i ona wszystko odda. Jeszcze dodaj tekst, że ma to dla ciebie ogromną wartość sentymentalną.
Była CBR 600 F2.
deyna
Bywalec

Następna strona

Powrót do Hydepark