Motostat.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
rozumiem ze jak do dodaje pierwsze tankowanie to w Dystans przejechany nic nie wpisuje ?
BTW: nie macie tez na liscie motocykli mojego modelu, Yamaha YX 600 Radian

BTW: nie macie tez na liscie motocykli mojego modelu, Yamaha YX 600 Radian

-
bast - Bywalec
a ja ie kumam ocb nadal
w czym takie cos jest lepsze od komputera pokladowego? przeciez tez mozesz zobaczyc na paru tripach i ogolnym spalanie, sam wie kiedy tankowales i ile, wiec przelicza etc... sugerujecie ze dane z komputera pokladowego sa nieprawdziwe?

w czym takie cos jest lepsze od komputera pokladowego? przeciez tez mozesz zobaczyc na paru tripach i ogolnym spalanie, sam wie kiedy tankowales i ile, wiec przelicza etc... sugerujecie ze dane z komputera pokladowego sa nieprawdziwe?
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Szymonie, ja np nie mam na desce komputera pokładowego
a ojciec pare ciekawych rzeczy zauważył na swoim w ciężarówce. Jakby się nim sugerował, to by to było jedna z najekonomiczniejszych ciężarówek. Potrafił na tyle wariować, że pokazywał pełny bak (wyliczony chyba ze średniego spalania) mimo to że jeszcze duuuużo można było zalac.

a ojciec pare ciekawych rzeczy zauważył na swoim w ciężarówce. Jakby się nim sugerował, to by to było jedna z najekonomiczniejszych ciężarówek. Potrafił na tyle wariować, że pokazywał pełny bak (wyliczony chyba ze średniego spalania) mimo to że jeszcze duuuużo można było zalac.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Ej ten twoj wozek to monster przeciez jest, jak to nie masz displaya ;] Stosunkowo nowe wozidelko... zes mnie zdziwil powaznie.
W baku to mam czujnik i pokazuje w miare, no max o litr sie pomylil, chociaz tez ciezko stwierdzic bo jak leje to tak ze az odpowietrzeniem wychodzi ;] wiec moze i mial racje i przelalem litr/poltorej. Nie zdazylo mi sie jeszcze zeby sie komputer machnal, jedyne co to czasami zbyt optymistycznie podaje mozliwy zasieg - w sensie 850km, pogazujesz kilia minut i juz masz 790
W baku to mam czujnik i pokazuje w miare, no max o litr sie pomylil, chociaz tez ciezko stwierdzic bo jak leje to tak ze az odpowietrzeniem wychodzi ;] wiec moze i mial racje i przelalem litr/poltorej. Nie zdazylo mi sie jeszcze zeby sie komputer machnal, jedyne co to czasami zbyt optymistycznie podaje mozliwy zasieg - w sensie 850km, pogazujesz kilia minut i juz masz 790

(otwórz link)

-
no to teraz serio mówię że akurat tego nie założyli ; ) robili kombinacje, że wycinali kawałek deski i wstawiali samoróbke do tego wpięcie pod kable obd, ale ja się w takie coś bawic nie bede =] do szczęścia akurat komputer pokładowy mi nie jest potrzebny ; ) a może to i lepiej że go nie ma, bo ekonomizer byłby przyczyną zawału.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Nyahaha, wiesz ze nawet w najnowszych modelach bmw nadal jest wskazóweczka ekonomizera analogowa ? Owszem, masz to samo w iDrive i na komputerze deski, ale nadal pod obrotałką jest osobna podzialka i wskazóweczka ... powiem Ci ze robi wrażenie jak skrzynia wbija redukcje i nakreca sie turbina ;] Oj robi wrazenie ;}
(otwórz link)

-
raz się przejechałem po mieście z podłączonym laptopem do samochodu
wystarczy
jeździłem naprawde spokojnie jak zawsze
a wyniki były wyśmienite
60-80l to taka norma (na setke oczywiście, żeby nie było że ktoś mnie oskarża że nie wiem o czym mówię)

jeździłem naprawde spokojnie jak zawsze

60-80l to taka norma (na setke oczywiście, żeby nie było że ktoś mnie oskarża że nie wiem o czym mówię)
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
niech ta fura zmieni dealera, tyle to nawet moja nie bierze, max 40 lyka ;]
(otwórz link)

-
jak docisne do końca, to powiem jaki był wynik
ale to że ma połykanie przy gwałtowym dojściu obrotów do końca to ja wiem
bo przydało by się pompki powymieniać na jakieś wydajniejsze 

ale to że ma połykanie przy gwałtowym dojściu obrotów do końca to ja wiem

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Dla zainteresowanych mamy kolejne nowości ze strony Motostat.pl:
- jak już zauważyliście każdego 1-ego miesiąca otrzymacie newsletter z miesięcznym podsumowaniem Waszych wydatków oraz info o najważniejszych wydarzeniach i zmianach na naszej stronie
- tabela najekonomiczniejszych pojazdów jest tworzona z wyliczeń średniej ważonej a nie jak było wcześniej średniej arytmetycznej
- na głównej znajdziecie teraz odnośnik do statystyki zmienności ceny paliwa za ostatni kwartał, miesiąc i tydzień
- na stronie statystyk pojazdu pojawił się kolejny wykres który pokazuje cenę paliwa
- doszły nowe kategorie: motocykle i samochody dostawcze - wkrótce pokażą się ciężarowe
- można po wyszukaniu posortować pojazdy wg ilość tankowań lub przebiegu pojazdy
- jak już zauważyliście każdego 1-ego miesiąca otrzymacie newsletter z miesięcznym podsumowaniem Waszych wydatków oraz info o najważniejszych wydarzeniach i zmianach na naszej stronie
- tabela najekonomiczniejszych pojazdów jest tworzona z wyliczeń średniej ważonej a nie jak było wcześniej średniej arytmetycznej
- na głównej znajdziecie teraz odnośnik do statystyki zmienności ceny paliwa za ostatni kwartał, miesiąc i tydzień

- na stronie statystyk pojazdu pojawił się kolejny wykres który pokazuje cenę paliwa

- doszły nowe kategorie: motocykle i samochody dostawcze - wkrótce pokażą się ciężarowe
- można po wyszukaniu posortować pojazdy wg ilość tankowań lub przebiegu pojazdy
-
Motostat - Świeżak
Ja nadal czekam na portal / rozwiazanie ktore bedzie oferowalo jednoukladowe komputery np atomy albo linuxboardy (zasilanie 5V, pobor pradu 0,03A) z ktorych bedzie mozna takie dane wyciagnac.
Oczywiscie sa takowe rozwiazania flotowe polaczone z namierzaniem pojazdow itp rzeczami, ale nie chce namierzac - chce tylko wiedziec co/jak. Koszt takowego urzadzenia nie przekroczy nigdy 300 zl netto (z softem) a wyniki sa bardziej prawdziwe niz samodzielne wpisywanie czegokolwiek w jakikolwiek system.
owszem , mozna carsoftem co jakis czas wyczytywac dane i zrzucac do excella, ale chcialbym rozwiazanie godne XXI wieku a nie chce mi sie pisac softu, niech ktos to za mnie odpieprdzieli, dam licencje na pomysl i rozwiazanie sprzetowe, podzielimy sie 40/60 kasa
Oczywiscie sa takowe rozwiazania flotowe polaczone z namierzaniem pojazdow itp rzeczami, ale nie chce namierzac - chce tylko wiedziec co/jak. Koszt takowego urzadzenia nie przekroczy nigdy 300 zl netto (z softem) a wyniki sa bardziej prawdziwe niz samodzielne wpisywanie czegokolwiek w jakikolwiek system.
owszem , mozna carsoftem co jakis czas wyczytywac dane i zrzucac do excella, ale chcialbym rozwiazanie godne XXI wieku a nie chce mi sie pisac softu, niech ktos to za mnie odpieprdzieli, dam licencje na pomysl i rozwiazanie sprzetowe, podzielimy sie 40/60 kasa

(otwórz link)

-
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości