KÄ…cik pakera.
Polecam Horse Power. Nieźle mi poszło po nim
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
Dobrze, że masz do tego zdrowe podejście. Co do ilości treningów to zależy od planu, ale 3 lub 4 dni to optymalna ilość. Co do odżywek to na razie nie ma sensu skoro zaczynasz. HMB w ogóle odradzam - mówię wybiegając w przyszłość:wink: Jeśli już to tylko białko, gainery w celu uzupełnienia diety. Przyłóż się do diety, zwracaj uwagę na regenerację, ułóż dobry plan treningowy i będziesz rósł. 

- MaciejeR
- Świeżak
Cwicze od 3 lat z malymi przerwami, w tym czasie robilem kilka cykli na kreatynie, lykalem aminokwasy itp.Na poczatku moj trening byl rozpisany na 6 dni w tygodniu, moze sie to wydawac glupie, ale nie mialem za bardzo pojecia o silowni...Od jakis dwoch lat cwicze 5 dni w tygodniu(poniedzialek,wtorek,czwartek,piatek, a w sobote robie cwiczenia, ktorych z jakis powodow czy kontuzji nie robilem w tygodniu, ale glownie w ten dzien skupiam sie na martwym ciagu.Przy ukladaniu planu treningowego wazne jest by robic przerwy= odpoczynku dla danych partii miesni.Tzn jesli we wtorek robisz przysiady czy axela, to nie rob mc bez dluzszej przerwy(tzn 2/3 dni).Obecnie nie pochlaniam zadnych odzywek, zalozylem sobie cel, by w stu procentach naturalnie byc "duzy" w sensie na duzej masie oraz dysponowac sila zdecydowanie odbiegajaca od przecietnej.Dlaczego chce jechac totalnie na sucho?Po tym jak uslyszalem historie o moim pradziaku mocno zmienilo mi sie podejscie do silowni.Koles, ktory xx lat temu mogl sam ciagnac zaladowany woz, jedzacy to co sam wyhoduje, bez jakis silowni, odzywek...Teraz duzo osob zanim powaznie zacznie trenowac juz cos bierze, bo przeciez szyybko musza sie wyrzezbic na basen czy chca nabrac masy na zadymy wiec laduja w takim przypadku w siebie koksy.Mamy takie warunki, silowni jest multum i co raz wiecej z nich jest zajebiscie wyposarzana, wiec tylko cwiczyc.To jest tylko moje zdanie, goscia ktory zyje rytmem treningow silowych, goscia z zajebiscie duzymi wymaganiami wobec siebie, goscia ktory ze zlamanym zebrem idzie na silownie by podchartowac to co jest w stanie...Oczywiscie kazdy ma swoja filozofie na silownie, ja przedstawilem moja 

Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
Faktycznie ciekawe, widzę że żyjesz tą siłownią u mnie jest inaczej na razie chodzę raz w tygodniu podciągnę do dwóch może dla Was to śmiesznie mało dla mnie wystarczająco i powiem, że ledwo na to czas znajduję. Dużo zależy od stylu życia
Co do odżywek, na razie jestem na nie wobec jakichkolwiek pozdrawiam 

Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Traperoso każdy świeżak zaczyna od ogólno rozwojówki
to trudny i męczący trening w którym cwiczysz wszystkie partie mięsni ale to dużo daje
robisz go przez około 3 miechy jeśli nie cwiczyles wczesniej
ja juz troszkę cwiczylem i robie to tylko miecha aby powrócic do formy, gdyż forma szybciej wróci niż cwiczenie od 0
przed kazdym treninkiem smigasz minimum 10min na steperze
później rozgrzewasz mięsnie typu rozciągając się, machając skłony itp podstawa wf
po tych paru miechach dostajesz do wyboru albo 3dniówkę albo 4dniówkę
to podobne cwiczenia co robiles na ogólnej tylko rozbite na kilka dni
jeśli chcesz brac jakies koksy polecam po tych 3 miechach ogólnej zacząc brac tak zwane gainery tzn białko z węglowodanami
pomoże Ci to w u3maju dobrej sylwetki, dostarczeniu organizmowi potrzebnego białka, witamin i węglowodanów
ja nic oprocz tego nie biore i nie narzekam
to trudny i męczący trening w którym cwiczysz wszystkie partie mięsni ale to dużo daje
robisz go przez około 3 miechy jeśli nie cwiczyles wczesniej
ja juz troszkę cwiczylem i robie to tylko miecha aby powrócic do formy, gdyż forma szybciej wróci niż cwiczenie od 0
przed kazdym treninkiem smigasz minimum 10min na steperze
później rozgrzewasz mięsnie typu rozciągając się, machając skłony itp podstawa wf
po tych paru miechach dostajesz do wyboru albo 3dniówkę albo 4dniówkę
to podobne cwiczenia co robiles na ogólnej tylko rozbite na kilka dni
jeśli chcesz brac jakies koksy polecam po tych 3 miechach ogólnej zacząc brac tak zwane gainery tzn białko z węglowodanami
pomoże Ci to w u3maju dobrej sylwetki, dostarczeniu organizmowi potrzebnego białka, witamin i węglowodanów
ja nic oprocz tego nie biore i nie narzekam
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
3 miesiące ogólnorozwojówki to trochę za dużo zrób 6 tygodni, a potem postaraj się znaleźć ten trzeci dzień i będzie ekstra. Hmmm i jeszcze coś mi się nie zgadza po pierwsze gainery to nie są jakieś ekstra suple tylko forma żarcia więc nie widzę powodu, żeby miał czekać 3 miesiące na zjedzenie ryżu + troszkę piersi kurczaka w proszku. Po drugie gainer służy do uzupełnienia braków w diecie i to raczej braków ze wskazaniem na węglowodany. Jeśli brakuje tylko białka to bierz samo białko. Najważniejsze żebyś ćwiczył z głową. Sam kiedyś tak jak Deadmau5 myślałem, że im więcej tym lepiej...
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- MaciejeR
- Świeżak
noo toż pisałem co to ten gainer
moze z tymi 3ma miechami do gainerka przegiołem ale
trzeba pocwiczyc, przygotowac organizm do tego
te 3 miesiące na ogólnej nie jest długie
3x w tygodniu dla świeżaka jest męczące i nie da mu nagle tej siły
ogólną można robic i 3 lata, tylko zmieniasz ciężary
na ogólnej musisz miec minimum 1 dzien przerwy i min 3x tygodniowo ją robic
zobaczysz że po 3ch miechach ogólnej będziesz inny człowiek, juz po miechu będa różnice ale po 3 już mały koksik jestes;d
przerzucasz się na 3-4 dniówkę i jazda;d
bierzesz gajinerka;d i koksimy i cwiczymy;d
a przez te 3 miechy wcinaj sobie ryż, kurczaki, jogurty, mleko litrami przewalaj ;d
jedz dużo warzyw owoców i białka;d ale staraj się normalnie odżywiać a nie tylko białko i białko
moze z tymi 3ma miechami do gainerka przegiołem ale
trzeba pocwiczyc, przygotowac organizm do tego
te 3 miesiące na ogólnej nie jest długie
3x w tygodniu dla świeżaka jest męczące i nie da mu nagle tej siły
ogólną można robic i 3 lata, tylko zmieniasz ciężary
na ogólnej musisz miec minimum 1 dzien przerwy i min 3x tygodniowo ją robic
zobaczysz że po 3ch miechach ogólnej będziesz inny człowiek, juz po miechu będa różnice ale po 3 już mały koksik jestes;d
przerzucasz się na 3-4 dniówkę i jazda;d
bierzesz gajinerka;d i koksimy i cwiczymy;d
a przez te 3 miechy wcinaj sobie ryż, kurczaki, jogurty, mleko litrami przewalaj ;d
jedz dużo warzyw owoców i białka;d ale staraj się normalnie odżywiać a nie tylko białko i białko
-
Bostorn - Moderator
Przy siłce ryż i pierś z kurczaka to podstawa 

| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
-
turboponczek - MEGA TROLL
-
zadzior - Stały bywalec
Hmmm, zakłada sie że na kazdy 1kg masy ciała powinno się spożywać dziennie 1,5-2g białka. Także jak waze 100kg to powinienem dziennie przyswoić 200g białka.
Teraz moje pytanie, ile w takim razie węglowodanów powinno sie spożywać ?
I drugie pytanie, ile g białka jednorazowo może przyswoić organizm ? Bo napewno musi być jakiś limit. Np 50g.
Teraz moje pytanie, ile w takim razie węglowodanów powinno sie spożywać ?
I drugie pytanie, ile g białka jednorazowo może przyswoić organizm ? Bo napewno musi być jakiś limit. Np 50g.
-
-
Cholera... Musialbym przyniesc swoja prace kursyjna...
Wrzuce do tematu i kazdy sie zapozna z tym... Jest tam wszystko o diecie, mozna sobie obliczac na roznych wzrorach ile powinno sie jesc weglowoadnow i bialka... itp.
Co do mleka to nie polecam na rzezbe, ma duzo tluszczu i wyplukuje jakies tam cos... nie pamietam musialbym znow to przeczytac co zrobilem...;/
Wiecie jak to jest uczy sie na blache a 2 dni pozniej sie nie pamieta... Ale sprubuje cos tutaj wrzucic... Bo widze ze ludzi znow przybywa bez zadnych punktow zaczepienia.
Wrzuce do tematu i kazdy sie zapozna z tym... Jest tam wszystko o diecie, mozna sobie obliczac na roznych wzrorach ile powinno sie jesc weglowoadnow i bialka... itp.
Co do mleka to nie polecam na rzezbe, ma duzo tluszczu i wyplukuje jakies tam cos... nie pamietam musialbym znow to przeczytac co zrobilem...;/
Wiecie jak to jest uczy sie na blache a 2 dni pozniej sie nie pamieta... Ale sprubuje cos tutaj wrzucic... Bo widze ze ludzi znow przybywa bez zadnych punktow zaczepienia.
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
ty no ja nie wiem ;p musiał bym tu kolesia z siłki wkręcic;d zeby się poudzielał ;p ale on nie motobiker więc nie wiem czy będzie miał na to czas;p
najlepiej gadac z kims ogarniętym typu jakis instruktor fitnes, instruktor pakierowania na siłce albo zaprzyjaźniony lekarz od czegos.. co ma cos wspolnego z naszymi zapytaniami
ja się normalnie odżywiam, nie wcinałem na maxa ryżu krurczaka nie znoszę i nie jem
starałem się tylko za duzo tłustego nie jest, nie duzo pic, kolacji nie tykac a jak cos jadlem bułka słodka czy coo to zapijałem jogurcikiem żeby posiłek był pożywniejszy
białko z węglowodanami mi wystarczało
może źle cos robiłęm nie wiem ale srac na biało nie srałem ^_^
jak to powiedział mi instruktor najlepiej jesc 5 posiłków dziennie niż 2 3 razy a dużo
ja niestety nie dawałem tak rady i jak wpadałem do domu po szkole około 17 18 wcinałem do bólu;d noo chyba że na siłke szedłęm to byłem w domq 19 20 i tez wcinalem do bólu obiadek ;d i nic wiecej
najlepiej gadac z kims ogarniętym typu jakis instruktor fitnes, instruktor pakierowania na siłce albo zaprzyjaźniony lekarz od czegos.. co ma cos wspolnego z naszymi zapytaniami

ja się normalnie odżywiam, nie wcinałem na maxa ryżu krurczaka nie znoszę i nie jem
starałem się tylko za duzo tłustego nie jest, nie duzo pic, kolacji nie tykac a jak cos jadlem bułka słodka czy coo to zapijałem jogurcikiem żeby posiłek był pożywniejszy
białko z węglowodanami mi wystarczało
może źle cos robiłęm nie wiem ale srac na biało nie srałem ^_^
jak to powiedział mi instruktor najlepiej jesc 5 posiłków dziennie niż 2 3 razy a dużo
ja niestety nie dawałem tak rady i jak wpadałem do domu po szkole około 17 18 wcinałem do bólu;d noo chyba że na siłke szedłęm to byłem w domq 19 20 i tez wcinalem do bólu obiadek ;d i nic wiecej
-
Bostorn - Moderator
Ja to wszystko wiem Bostorn. Tyle że zadałem dwa konkretne pytania.
Ale licze na to ze Martwamysz mi odpowie

Ale licze na to ze Martwamysz mi odpowie

-
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 46 gości