Sporty motocyklowe.
• Strona 1 z 1
Sporty motocyklowe.
Witam
Zastanawiam się czy mając 16 lat mam jeszcze szansę zacząć startować w jakiś sportach motocyklowych. Chodzi mi o jakieś wyścigi na torach, żużel.
No i jeszcze nie związane z motocyklami - karting. Jeśli coś wiecie czy w tym wieku warto jeszcze zaczynać no i czy w ogóle jest taka szansa to piszcie.
Z góry dzięki.

Zastanawiam się czy mając 16 lat mam jeszcze szansę zacząć startować w jakiś sportach motocyklowych. Chodzi mi o jakieś wyścigi na torach, żużel.
No i jeszcze nie związane z motocyklami - karting. Jeśli coś wiecie czy w tym wieku warto jeszcze zaczynać no i czy w ogóle jest taka szansa to piszcie.
Z góry dzięki.
-
adams16 - Świeżak
Możesz spróbować w pucharze firmowym chyba cbr 125 i yzf-r 125 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
-
n08 - Świeżak
-
pablomotors - Świeżak
Poczytaj sobie, całkiem ciekawe tylko spore koszty zabawy
http://www.scigacz.pl/Puchar,Honda,CBR, ... ,5030.html

http://www.scigacz.pl/Puchar,Honda,CBR, ... ,5030.html
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
W 125ccm mozesz smialo startowac... oczywiscie nie bedziesz bil rekordow i bedziesz odstawal jakis czas... Ale jak jestes inteligentny i masz smykalke do tego to szybko zaczniesz wchodzic do czolowki...
Wiecie cos o zawodach 2T na Poznanskim torze??
Wiecie cos o zawodach 2T na Poznanskim torze??
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
Wymieniając zdania z redaktorem działu "Żużel" na Ścigacz.pl padło pytanie, czy i w jakim wieku warto zaczynać z tym sportem, a kiedy są marne szanse na dojście do czegokolwiek. Wyszło na to, że już w wieku 13-14 lat trzeba zacząć jeździć, aby cokolwiek myśleć o prawdziwych sukcesach. W innym przypadku jest już po prostu za późno, żeby nadrobić zaległości do uzdolnionej czołówki.
Nie chciałem Cię wystraszyć tą wypowiedzią. Oczywiście jeśli tylko czujesz się na siłach, wierzysz w swoje umiejętności i wiesz, lub wydaje Ci się, że masz ogromny talent, to przeszkodzić Ci mogą w realizowaniu planów jedynie problemy finansowe.
Co do kartingu to się nie wypowiadam, aczkolwiek pamiętam dzień w którym na torze kartingowym niedaleko Frankfurtu nad Main'em podczas jednej sesji treningowej, młodzian w wieku może 12 lat i o wyglądzie zbliżonym do Hamiltona niejednokrotnie mnie dublował. Ten sam chłopaczek posiadał w danym obiekcie rekord toru, mimo iż jeździli tam również starsi i bardziej doświadczeni kierowcy.
Tak więc wniosek jest tylko jeden: im wcześniej tym lepiej, byleby nie przedobrzyć. Oczywiście w pewnym stopniu oprócz ciężkiej pracy liczy się również talent.
Nie chciałem Cię wystraszyć tą wypowiedzią. Oczywiście jeśli tylko czujesz się na siłach, wierzysz w swoje umiejętności i wiesz, lub wydaje Ci się, że masz ogromny talent, to przeszkodzić Ci mogą w realizowaniu planów jedynie problemy finansowe.
Co do kartingu to się nie wypowiadam, aczkolwiek pamiętam dzień w którym na torze kartingowym niedaleko Frankfurtu nad Main'em podczas jednej sesji treningowej, młodzian w wieku może 12 lat i o wyglądzie zbliżonym do Hamiltona niejednokrotnie mnie dublował. Ten sam chłopaczek posiadał w danym obiekcie rekord toru, mimo iż jeździli tam również starsi i bardziej doświadczeni kierowcy.
Tak więc wniosek jest tylko jeden: im wcześniej tym lepiej, byleby nie przedobrzyć. Oczywiście w pewnym stopniu oprócz ciężkiej pracy liczy się również talent.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
Re: Sporty motocyklowe.
adams16 napisał(a):Witam
Z góry dzięki.
W zuzlu juz w wieku 16 lat maja licencje ;p i smigaja w zawodach . Rzadko sie zdarzalo ,zeby ktos uzyskal pozniej licencje ,chodz byly takie przypadki

Jak masz kase to sie lepiej wez za jakies puchary cbr itp zuzel sobie daruj ,no jeszcze pozostaje stunt ,albo jakies zawody off road

-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
Dokładnie tak jak koledzy Ci mówią żużel sobie daruj, sam trenowałem jak miałem 13 lat przez 3 lata,Licencję mozesz uzyskac od 16 roku życia, ale jezeli nie trenowałes nigdy to techniki nie nadrobisz, chyba ze pozostanie Ci żużel amatorski sam sie nad tym zastaniawiałem bo u nas jest druzyna amatorów.
GSX-R 1000 K4
&
Bandit 600 S
&
Bandit 600 S
-
Majkel22 - Świeżak
a ja proponuje zapoznac się z biografią Troya Baylissa, tak...żeby uciąć te pindolenie o wieku, poczatkach i przeterminowaniu.
Wszyscy zapomnieli o fakcie, ze sprzet i kasa mają niebagatelną role w rozwijaniu talentu
Wszyscy zapomnieli o fakcie, ze sprzet i kasa mają niebagatelną role w rozwijaniu talentu

brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
jak masz kase, to "proszę ja ciebie" mozesz zaczynac nawet po 20-ce
a jak nie to co byc nierobil i tak gów*o z tego będzie ...
ja mam 15 lat i od następnego sezonu chcę startowac w zawodach (motocross) ...

ja mam 15 lat i od następnego sezonu chcę startowac w zawodach (motocross) ...
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
bastus to tak jak ja tylko sprzęcika nie mam i hajsu brak lekko a co do tematu to myślę ze na pewno w motocrossie byś mógł zacząć aby była kasa
off road squad bilgoraj
była kochana honda mtx czekam na nową furmankę
była kochana honda mtx czekam na nową furmankę
-
damianjudo - Świeżak
dokladnie ten sam przyklad chcialem przytoczyc, uwazam ze w wieku 16 lat moze jeszcze duzo zdzialacThrillco napisał(a):a ja proponuje zapoznac się z biografią Troya Baylissa, tak...żeby uciąć te pindolenie o wieku, poczatkach i przeterminowaniu.
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1