Chyba idzie nowe.
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
wikples napisał(a):olo113 napisał(a):nadchodzi nowa era.
herbatka za mlody pryszcz jesteś![]()
skutery to jedna wielka porażka, boże te 10 latki na nich, tragedia.
yhm to co masz do zaproponowania dla pasjonata, który ma 15 lat?
i grzebie przy swoim skuterze, żeby wyglądał i jeździł jak najlepiej?
no powiedz, bo sam jestem ciekawy.
najlepiej się gada jak się ma wsyzstko za sobą, szkoda, że wielu z tego dorum zaczynało od motorynek i byli "młodymi pryszczami" ale już tego nie pamiętają, bo przceiż mają swoje 600 czy 1000 a reszta ich nie obchodzi ;]
więdz myśle, że troche szacunku, dla młodyszch kolegów też się należy, bo później oni nie będą mieli do staruchów ;]
miejsce dzieci jest w domu kolego, mają jeszcze za mało latek by wyjeżdzać w drogę, ot co uważam
Życie jest za krótkie żeby być małym.
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Ścigacz.pl
olo113 napisał(a):miejsce dzieci jest w domu kolego, mają jeszcze za mało latek by wyjeżdzać w drogę, ot co uważam
szkoda, że niektórzy "dorośli" mają mniej oleju w głowie niż "dzieci". poza tym niektóre "dzeci" są większymi pasjonatami niż "dorośli" no i trzecia sprawa, że niestety, bardzo mi przykro, ale w świetle prawa "dzieci" mają prawo jeździć po drogach publicznych

-
wikples - Bywalec
dokładnie mam, i nie robie co mi się chce
i jeżdę, dosyć rozważnie, dlatego kupiłem sobie porządną 4t 125ccm, a nie jakiegoś pierdopęda który jedzie 160km/h nie wiadomo po co i niezgodnie z prawem. Wiem, że niktórzy młodzi jeżdżą bezmyślnie i zachowują się chamsko, ale nie lubię uogólniania ;]

-
wikples - Bywalec
No u mnie na wiosce to widac golym okiem ,przez skuterowcow to krowy przestaly mleko dawac .Jedzie sobie taki kosiarz i mi piski robi pod domem ,no to ja biore rower i widly i lece na niego. Dobrze ,ze wiekszosc to chinole i szybko srubki gubia ,wiec idzie takeigo dogonic ;]
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
nie uogólniam, jednak moja opinia bierze się z tego co widzę na drogach wrocławia, niedawno dziecko może 10lat, na skuterze na światłach "palił gume", inni zmieniaja pasy bez kierunkow, wymuszaja pierszeństwa.
Dlatego nienawidze tych odkurzaczy
Dlatego nienawidze tych odkurzaczy
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Ścigacz.pl
olo113 napisał(a):niedawno dziecko może 10lat, na skuterze na światłach "palił gume",
a miał na koszulce napis "PRAWIE JAK GOŁSRAJDER"?
mnie najbardziej przeraża fakt dzieciaki mają zestaw neostrada+chiński skuter
a wynikiem tego są próby naśladowania gościa na czarnym litrowym gixerze...
Ostatnio edytowano 24/8/2008, 22:09 przez melvin, łącznie edytowano 1 raz
-
melvin - PierwszyOkrutny
Jeśli chodzi o te skutery to ostatnio jak byłem w WORDzie widziałem jak dosyć pokaźna grupka gimnazjalistów zdawała teorię a następnie praktykę ,jeden gość jechał na specjalnie przygotowanym do tego placyku(znaki ,oświetlenie)i podchodził 3 razy i za każdym razem łamał jakiś przepis ,z podporządkowanej wjeżdżał bez upewnienia się, nie zatrzymał się na stopie, nie włączał kierunków , złapałem się za głowę
i pomyślałem co by było na ulicy ,tragedyja. Zgadzam się z przedmówcą ,nie można generalizować ,ale bum na skutery spowodował ,że zaroiło się od 'piratów' na popierdziułkach.

-
House MD - Świeżak
tu akurat zgodze sie z Olem,niestety jest i to wiekszosc młodych co mysla ze swiat zawojuja,bo dla nich skuter to lans ktory trzeba wykorzystac przy szpanowaniu przed kumplami i pierwsze podrygi w strone podrywu panien,jezdza frywolnie i sa najmadrzejsci na swiecie jesli chodzi o motoryzacje i technike jazdy,a potem płacz jest bo jednak mamusiu popelnilem bład,racja miejsce dzieci jest w domu bo niektorzy dorosli nie ogarniaja jazdy w miejskiej dżungli a co dopiero chłopaczyna z mlekiem pod nosem i trądzikiem 

Ostatnio edytowano 24/8/2008, 22:18 przez Flow, łącznie edytowano 1 raz
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
-
turboponczek - MEGA TROLL
hmm..... jesli niezna przepisow to jak zdal na karte motorowerowa? a co to za rodzic ktory kupuje i rejestruje skuter dziecku ktore niema uprawnien... a ludzie o cywilizacji mowia...
postrafiam wszystkih polakóf | | YAMAHA DT50R | http://www.polskajazda.pl/Profil,Yamaha ... ,200/31925
- Bercik_313
- Świeżak
no bywa i tak, ja tam, przjeździłem na swoich bzykach 10tys km po mieście i nigdy nie miałem, żadny problemów, czy mając 13 czy 16 lat
. Ale też nigdy nie pałowałem i nie przeginałem. Także odstępstwa się zdarzają i narazie jakoś ograniam to co się dzieje w Breslau 

-
wikples - Bywalec
Bercik_313 napisał(a):hmm..... jesli niezna przepisow to jak zdal na karte motorowerowa? a co to za rodzic ktory kupuje i rejestruje skuter dziecku ktore niema uprawnien... a ludzie o cywilizacji mowia...
ten "egzamin" to raczej parodia niż faktyczny sprawdzian wiedzy
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Ścigacz.pl
JA tez jezdze duzo na motorowerze..mam nascie latek a w zyciu niemialem sytulacji niebezpiecznej spowodowanej moim bledem.., najczesciej to wlasnie kierowcy samochodow wymuszaja na mnie pierwszenstwo itp. a wiec niekarzdy mlody kierowca musi byc zly glupi nieznac przepisow itp. wiec prosze o odrobine szacunku bo moze wiekszosc ale niewszyscy mlodzi sa ciotami drogowymi !!!
postrafiam wszystkih polakóf | | YAMAHA DT50R | http://www.polskajazda.pl/Profil,Yamaha ... ,200/31925
- Bercik_313
- Świeżak
Jednak zasada jest taka, żę jak widzę odkurzacz lecący ile fabryka dała, przez moje osiedle to jest to małolat z wyglądu mniej niż 15 lat. Jednego bym rozjechał przed wjazdem do własnego domu (wyjechał z podporządkowanej). Tak sie wkurzyłem, że wysiadłem z samochodu i opier.. gówniarza. Co się okazało mieszka ze 100m odemnie, straszył mnie swoim ojcem, a wkońcu doszło do tego, że synuś z tatusiem przyszli bo pan niedobry miał czelność zwrócić uwagę grzecznemu dziecku. Skończyło się na tym, że małolat dostał w dupe od ojca prawie na środku drogi.
- qbaso
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3