Zobacz wątek - Smiertelny wypadek na sląsku
NAS Analytics TAG

Smiertelny wypadek na sląsku

O wszystkim
_________

Postprzez Owi » 8/5/2008, 11:12

nie zdarzylo Ci sie jechac 100 na dwupasmowce gdzies w terenie zabudowanym?
05 Yamaha YZF R6 Raven Edition
Owi
Świeżak

Postprzez msebek » 8/5/2008, 11:18

Owi napisał(a):nie zdarzylo Ci sie jechac 100 na dwupasmowce gdzies w terenie zabudowanym?

A gdzie mi się ma śpieszyć? Jak mnie gdzieś goni czas to wyjeżdżam po prostu wcześniej tak żeby zdążyć. Nie mówię, że nie zdarza się przekroczyć prędkości, ale nie o 2x albo i 3x.
msebek
Świeżak

Postprzez Owi » 8/5/2008, 11:21

skoro tak jest rzeczywiscie to zwracam honor.... i gratuluje rozwagi...
05 Yamaha YZF R6 Raven Edition
Owi
Świeżak

Postprzez Nuzgul » 8/5/2008, 11:45

hehe moje podsumowanie jednak okazuje sie prawdziwe ( dziadek sw.p. byl na pasach) jeszcze tylko potwierdzi ktos reszte mych informacji i bede robil na forum za sprawdzone źródlo informacji ...
Nuzgul
Świeżak

Postprzez majak192 » 8/5/2008, 14:45

Tak ,nie miał on prawa jazdy ale jezdził juz dobre pare lat , wiec mysle ze jakies tam doswiadczenie miał, motoru nie dostał kilka dni wczesniej od brata prosto z Anglii jak to napisano w fakcie;/ miał go juz dłuzszy czas,podrugie to jego drugi motor .Watpie zeby nie patrzył na droge mysląc o tym jak to wszyscy na niego patrza bo jedzie motocyklem- nie jest takim człowiekiem, nie zgadzam sie tez z tym ze pewnie chciał sie popisac przed dziewczyna ,to był wypadek straszna tragedia 3 rodzin , uwazam ze nie mozna go za to winic , bo chłopak juz ponosi konsekwencje a jeszcze wiele przed nim , jest w spiaczce ,ciagle nie wiadomo co z nim bedzie jesli wogole sie obudzi przed nim bardzo długie leczenie , dzien po wypadku miał sprzedac ten motocykl ... wiec pewnie chciał troche ten ostatni raz poszalec ,skonczył sie tak jak sie skonczyło , nie bronie go bo zachował sie nieodpowiedzialnie ,ale tak jak juz piasałam ponosi za to konsekwencje , narazie jest w spiaczce , co bedzie jak sie obudzi ,jak sie dowie ze zabił swoja dziewczyne , z ktora w przyszłym roku planowali slub , uwazam ze to moglo sie zdarzyc kazdemu , ale najbardziej wkurza mnie durny artykul w fakcie i zdjecie jakiegos kolesia z podpisem adam.m ktore wogole nie jest jego... rozne mysli chodza po głowie , Sabina zyła zaraz po wypadku , dusiła sie krwia , moze gdyby nie uderzenie głowa o ta donice przezyłaby...
majak192
Świeżak

Postprzez zephyr47 » 8/5/2008, 16:09

Jak był na pasach to straszna kicha...
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
zephyr47
Bywalec

Postprzez kris » 8/5/2008, 16:57

Lol ... ten kto pisze że jedzie moto 40-50km/h w mieście to jest śmieszny i sam sobie wmawia jaki jest rozważny i mądry… :lol: Tacy ludzie zdarzają się rzadko bardzo… i niech nikt niepier**** takich bzdur bo ja osobiście w to nie uwiężę.. tutaj chłopak miał poprostu pecha i tyle... PozDro! [*]
kris
VIP Ścigacz.pl

Postprzez zephyr47 » 8/5/2008, 17:53

Dokładnie!
zephyr47
Bywalec

Postprzez majak192 » 8/5/2008, 19:56

Własnie sie dowiedziałam ze ten starszy mezczyzna nie przechodził na pasach i był pod wpływem alkoholu.
majak192
Świeżak

Postprzez falconiforme » 8/5/2008, 21:30

No to świetnie.
O 21.00 pijany nieoświetlony gamoń wchodzi na jezdnię.
Światła w motocyklu nie mają takiej mocy jak w samochodzie.
Motocyklista postanawia na chwilę przyspieszyć, zna motocykl i trasę doskonale.
I wychodzi na to że zaufał drodze i innemu uczestnikowi , który niestety sam sobie ufać nie mógł.

Jak zwykle w wypadkach błąd popełnia więcej niż jedna osoba w tym samym czasie i miejscu.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kaasia » 9/5/2008, 10:26

Mieszkam w kamienicy na ulicy Witczaka, to pod moimi oknami wydarzyła sie cała ta tragedia. Meżczyzna, którzy przechodził przez ulice leżał metr za pasami więc wg mnie przechodził po pasach. W pierwszym momencie faktycznie bylo widać tylko dwie osoby, dziewczyny leżacej z boku widać nie bylo. Karetki w Bytomiu akurat tego dnia nie wiem co robiły:| pierwsza przyjechała dopiero po opnad 15 minutach nastepne jeszcze później :| pomimo tego że byli zawiadomieni o tym w minute po wypadku. siedząc o tej godzinie w domu słyszałam jak jedzie jakiś motor, ulica Witczaka na tym odcinku jest zajebi**** kawałkiem drogi na którym można sie rozpędzić, ale nie wierze że było to ok 190 km jak podają niekótre żrodla, że na tym zatrzymała sie licznik, a pozatym jakby tak szybko jechał to ten motor zatrzymałby sie chyba znacznie dalej :> Dziewczyna faktycznie była w ciązy, byla to kolezanka mojej znajomej. Straszna tragednia, taka młoda dziewczyna zmarła :( ale takie wypadki będa sie tu zdaząły , do droga jak na Bytom jest tu naprawde idealna, a ok 21 to nie ma tutaj ruchu. Chłopaka też mi szkoda , narazie sie nei wybudził jeszcze , ale żyć dalej z myśla że zabiło sie 3 osoby to będzie dla niego koszmar :| [*]
kaasia
Świeżak

Postprzez zephyr47 » 9/5/2008, 20:07

Gdyby jechał 190km/h to dziadek by nie lażał metr za pasami... Dajcie jakieś linki bo jak narazie to są same niepotwierdzone informacje.
zephyr47
Bywalec

Postprzez icid » 9/5/2008, 21:32

Gdyby jechał 190 to można by wezwać dozorce żeby pozamiatał, bo szkoda było by zawracać dup... ludzią z pogotowia. Brukowce jak zwykle naciągają ale fakt faktem, nie miał prawajazdy nie miał prawa wsiadać na moto, po drugie zabił człowieka na pasach gdzie powienien szczególnie uważać i tyle. Jakiekolwiek usprawiedliwianie albo pobłażanie takim zachowaniom jest niedopuszczalne. Pomjiam że złamał mase przepisów ale złamał ten jeden podstawowy przepis w ruchu lądowym który powoduje że co by nie zrobił zawsze będzie obciążony winą, prowadził bez uprawnień. Widze że nie wszyscy to rozumieją ale gdybśmy zaczeli tolerować takie zachowania to mieli byśmy o wiele więcej wypadków, bo co by było gdyby za stery samolotów usiedli piloci bez licencji, za kierownice autobusów kierowcy bez praw jazdy. Zastanawialiście sie kiedyś nad tym?
icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Cezarjusz » 9/5/2008, 22:01

Szkoda ludzi ;/

kris dobrze napisał.

A wy sie ogarnijcie ... Ciekawe jak ktos z was by przypierdolil z "uprawnieniami" w jakiegos dziadka, czy to by duzo zmienialo ?? Prawko to tylko kawalek plastiku ktory niedaje umiejetnosci.

To jest tragedia a wy tu... szkoda pisac ;/
<zx12r> / <Suzuki dr 650>

"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
Cezarjusz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Chatte » 10/5/2008, 17:54

Nie nadaje umiejętności, ale bardzo często potwierdza posiadanie umiejętności chociaż szczątkowych. Poświadcza, że coś tam wiesz (teoria-niby można zdać strzelając, ale prawdopodobieństwo dokonania czegoś takiego jest śmiesznie małe, no i nawet jak się zapomni, to jednak coś tam w glowie świta) tak samo praktyka- jednak te nędzne kilka godzin które się wyjeździło, miało za zadanie dać człowiekowi do opanowania podstawowe umiejętności.

Niektórzy tak marudzą, że dzieci na skuterkach sobie jadą jak chcą, przepisów nie znają- no przepraszam bardzo, czyli powinny mieć uprawnienia, a prawo jazdy to chyba uprawnienie,z tym że na większą maszynę (no ok, duzo większą ;) ).
<b>Agnieszka idź, popatrzymy sobie... JAK GRASZ xD</b>

Mr Jurewicz:
Ogolnie jako Gdanszczanim, uwazam ze gdyby nie sasiedztwo śledziowa, bylibysmy stolica Polski :P
Chatte
MEGA TROLL

Postprzez turboponczek » 10/5/2008, 18:57

w któryms numerze Motocykla pisali ze w przyszłym roku trzeba bedzie miec prawo jazdy aby móc prowadzić skuter. I słusznie wg mnie.

Ale wracając do tematu...
mysle ze nie wazne czy miał uprawniena czy dziadek był pijany i przechodził na pasach... smutne jest to ze 2 osoby zgineły.. bardzo smutne. Aby mniej takich sytuacji.
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez spoyler92 » 10/5/2008, 19:14

turboponczek napisał(a):smutne jest to ze 2 osoby zgineły.. bardzo smutne. Aby mniej takich sytuacji.

osoby 3.. jego dziewczyna a zarazem matka dziecka ktore odeszlo razem z nia..
ja bym nie potrafil zyc na jego miejscu po takim zdazeniu.. jest to przestroga dla wszytskich "niesmiertelnych" ktorzy jezdza bez opamietania. jesli zabijesz siebie to mala strata ale zebys nie zrobiil nikomu krzywdy.
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
spoyler92
Świeżak

Postprzez Cezarjusz » 11/5/2008, 09:25

Chatte co ty piszesz ?? Prawko- Gowno potwierdza za przeproszeniem <haha>
Fakt jestem za zeby na skutery wprowadzic obowiazek znania przepisow, ale mysle ze ten gosc jezdzil samochodem wiec wiedzial jakie sa przepisy itp
Poprostu zapierdalal jak to sie zdaza kazdemu z nas, mial pecha i tyle
Mi osobiscie szkoda chłopaka <ma przejebane ;/ >
A wracajac do prawka to w Polsce na zwykłym kursie nic sie czlowiek nie nauczy i nie piszcie ze zle mowie ...
<zx12r> / <Suzuki dr 650>

"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
Cezarjusz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez zephyr47 » 11/5/2008, 09:58

Dobrze mówisz :)
zephyr47
Bywalec

Postprzez nadia255 » 13/5/2008, 09:29

icid napisał(a):Tak jasne, wogóle to dziadek był winny bo przechodził w mieście przez ulice, dziewczyna była winna bo napewno ona kazała mu przekroczyć prędkość 3 razy i to w mieście i jeździć bez prawa jazdy. Pewnie jakby był na kursie prawajazdy to dowiedział by sie że w mieście czasem ktoś przechodzi przez ulice ale po hu.... kurs przecież to strata czasu. Żałosne jest to że bronicie nawet najwiękrzych idiotów tylko dlatego że też jeżdżą motocyklem.
...jestes kretynem pisząc takie bzdety...
nadia255
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark