Zobacz wÄ…tek - zakupy na angielskim ebayu?
NAS Analytics TAG

zakupy na angielskim ebayu?

O wszystkim
_________

zakupy na angielskim ebayu?

Postprzez malmax » 27/3/2008, 08:25

witam! myślę ze takie informacje jak ja bym sie chciał dowiedzieć, to wielu osobom by sie przydały, bo chciałbym kilka przedmiotów zakupić właśnie na ebayu angielski, ale zastanawiam sie jak to będzie z wpłata na konto kasy no bo trzeba w funciakach wpłacić i czy dużo zedrą prowizji za to np. w mbanku jak ktoś coś tak kupował to prosiłbym o podzielenie sie informacjami, no i jak wygląda tam z wysyłką do Polski i jakie są koszty bo nawet na terenie UK to są nie najmniejsze bo jak widziałem za paczkę około 3 kg trzeba 15-20 funtów szykować. a czy oni idą na wysyłanie do PL? bo w opisach aukcji to niewiele jest o wysyłkach za granice... może lepiej niech wyślą do jakiegoś zaprzyjaźnionego znajomego i później od niego kombinować z wysyłka do PL?
dzieki za wszelkie info. :wink:
zxr 400 ---> F4 "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" A. Einstein
malmax
Świeżak

Postprzez spazz » 27/3/2008, 08:46

a nie lepiej sie dogadac z jakims kumem ze sasiedniej wsi co pojechal tam za chlebem? zeby wplacil kasiure i potem wyslal na wchodnie kresy polszy?
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kamch » 27/3/2008, 11:03

A może paypal?
Honda CBR 600 F2
kamch
Świeżak

Postprzez orlik1981 » 27/3/2008, 13:17

wiec tak w aukcji pisze czy kolo wyśle za granice (post to:) jak jest GB to musisz napisać @ do niego i zapytać czy da rade, a na samym dole masz ceny przesyłki po zmianie kraju wyskoczy ci ile zapłacić musisz za przesyłkę, pozdrawiam
a jest chyba możliwość że na polskim ebay się załogujesz i kupisz coś z uk
eagle
GSX-R 600 K6
orlik1981
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez malmax » 27/3/2008, 18:51

no niby mogę właśnie poprosić kolegę z UK co by mi zakupiła ale przesyłka do niego niech te 15 funtów i potem od niego do mnie następne z 20 to już w tym momencie jestem jakieś 100zł w plecy;/ no tam to większość chce przez paypal. oj nic jakoś to będzie trzeba właśnie uaktywnić chyba znajomości z UK i może akurat ktoś będzie wracał niebawem to mi podrzuci:)
zxr 400 ---> F4 "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" A. Einstein
malmax
Świeżak

Postprzez jasql » 27/3/2008, 19:37

Od jakiegos czasu dziala PayPal po polsku i nie ma problemow, zeby za cos zaplacic.
Problemem moze byc sprzedajacy, bo wielu rodakow napala sie, kupuje i dopiero przeliczajac stwierdza, ze za drogo. Nalezy zapytac sprzedawce, czy wysle za granice UK (jak jakies pierdoly to raczej sie nie oplaca).

PS. Czasami jest zaznaczone, ze wysylka miedzynarodowa, ale w rzeczywistosci z lenistwa, albo "z rozpedu" sprzedawca to pomija, bo jest tak ustawione domyslnie. Tak ze lepiej zapytac.
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê