Przewodnik po Polsce dla motocyklistów
			 • Strona 1 z 1

Przewodnik po Polsce dla motocyklistów
Witam,
Zrodził się pomysł w mojej głowie, żeby napisać przewodnik po regionach Polski dla motocyklistów. W Europie, w szczególności w Niemczech jest dużo takich publikacji. Niniejszą ankietą chciałbym określić, czy byłoby zainteresowanie tego typu publikacją na Polskim rynku. Sam jeżdżę i mi zawsze takiego czegoś brakowało...
Dokładniejszy opis:
--------------------------
Przewodnik zawierałby szczegółowy opis kilkunastu tras ułożonych pod kątem motocyklistów. Trasy przebiegałyby przez najciekawsze historycznie, krajobrazowo oraz kulturowo miejsca. Każde z tych miejsc zostałoby w ciekawy sposób opisane i opatrzone zdjęciami poglądowymi.
Każda trasa byłyby opisana za pomocą mapek poglądowych, oraz tabelki z listą miejsc i kierunkiem jazdy na skrzyżowaniach - dla ułatwienia nawigacji.
Długość tras jest do ustalenia: mogą być krótsze - np do 100km, tworząc szereg pomysłów na popołudniową przejażdżkę lub dłuższe 200-300km, dając pomysł na weekendowy wypad.
Przedownik ma poprzez przytoczone trasy przybliżyć miejsca ciekawe w regionie oraz pokazać którędy tam dojechać - niekoniecznie główną lecz boczną i malowniczą drogą bez konieczności wsiadania na enduro:). Ot taka idea...
Na początku powstałyby regiony: Lubuskie i Dolnośląskie.
Czego oczekiwalibyście Wy jako Motocyliści od takiego przewodnika?
Za wszelkie opinie z góry dziękuję.
--
Bolesław Maliszewski
SevenFifty
Zielona Góra

Zrodził się pomysł w mojej głowie, żeby napisać przewodnik po regionach Polski dla motocyklistów. W Europie, w szczególności w Niemczech jest dużo takich publikacji. Niniejszą ankietą chciałbym określić, czy byłoby zainteresowanie tego typu publikacją na Polskim rynku. Sam jeżdżę i mi zawsze takiego czegoś brakowało...
Dokładniejszy opis:
--------------------------
Przewodnik zawierałby szczegółowy opis kilkunastu tras ułożonych pod kątem motocyklistów. Trasy przebiegałyby przez najciekawsze historycznie, krajobrazowo oraz kulturowo miejsca. Każde z tych miejsc zostałoby w ciekawy sposób opisane i opatrzone zdjęciami poglądowymi.
Każda trasa byłyby opisana za pomocą mapek poglądowych, oraz tabelki z listą miejsc i kierunkiem jazdy na skrzyżowaniach - dla ułatwienia nawigacji.
Długość tras jest do ustalenia: mogą być krótsze - np do 100km, tworząc szereg pomysłów na popołudniową przejażdżkę lub dłuższe 200-300km, dając pomysł na weekendowy wypad.
Przedownik ma poprzez przytoczone trasy przybliżyć miejsca ciekawe w regionie oraz pokazać którędy tam dojechać - niekoniecznie główną lecz boczną i malowniczą drogą bez konieczności wsiadania na enduro:). Ot taka idea...
Na początku powstałyby regiony: Lubuskie i Dolnośląskie.
Czego oczekiwalibyście Wy jako Motocyliści od takiego przewodnika?
Za wszelkie opinie z góry dziękuję.
--
Bolesław Maliszewski
SevenFifty
Zielona Góra
- b.maliszewski
- Świeżak
Wydaje mi się,że przewodnik powinien zawierać to co motocykliści lubią podczas wypadów turystycznych.
- miejsca,które warto odwiedzić
- miejsca w których można dobrze zjeść
- fajne winkle
- ew. jeziorka,plaże
- krajobrazy
Przewodnik powinien zawierać informację na temat tego,którędy,jak szybko i dokąd dojedziemy.
				- miejsca,które warto odwiedzić
- miejsca w których można dobrze zjeść
- fajne winkle
- ew. jeziorka,plaże
- krajobrazy
Przewodnik powinien zawierać informację na temat tego,którędy,jak szybko i dokąd dojedziemy.
kretyn jakich mało
			- Labiss
- MEGA TROLL
To co oczekiwałbym od takiego przewodnika, to podanie przykładów ciekawych tras o niskim natężeniu ruchu gdzie można by śmiało pośmigać tj. fajne winkle etc.

- 

Ragnos
- Świeżak
- 

Rawro
- Świeżak
Powinien zawierac tez oznaczenia stan drog xD jaki ich poziom bezpieczenstwa  Tylko ,ze takie cos raczej nierealne do stworzenia w okresie "boomu" naprawiania polskich asfaltow
 Tylko ,ze takie cos raczej nierealne do stworzenia w okresie "boomu" naprawiania polskich asfaltow 

Tylko ,ze takie cos raczej nierealne do stworzenia w okresie "boomu" naprawiania polskich asfaltow
- 

Piankowy Marynarzyk
- VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie, chciałbym zawrzeć konretne informacje o stanie dróg, krajobrazie po drodze oraz info o jej krętości. Może fajnym pomyslem byłoby, aby przy każdym fragmencie trasy była krótka poglądowa tabelka zawierająca w/w info w postaci punktów. Przykładowo:
Etap: Szprotawa --> Kożuchów [droga 297] - 20km:
Krajobraz: 4/5
nawierzchnia: 3/5
Zakręty: 5/5
Natężenie ruchu: 3/5
Powyższe oczywiście w postaci graficznej.
Generalnie idea jest taka, że trasy raczej nie często prowadziłyb drogami krajowymi. Na drogach "żółtych" można więcej zobaczyć, są fajniesze zakręty i świeższe powietrze. Niestety też często gorsza nawieżchnia. Moja w tym głowa, żeby zaproponować te bez dziur i w dodatku z walorami o jakich pisałem wyżej .
.

Etap: Szprotawa --> Kożuchów [droga 297] - 20km:
Krajobraz: 4/5
nawierzchnia: 3/5
Zakręty: 5/5
Natężenie ruchu: 3/5
Powyższe oczywiście w postaci graficznej.
Generalnie idea jest taka, że trasy raczej nie często prowadziłyb drogami krajowymi. Na drogach "żółtych" można więcej zobaczyć, są fajniesze zakręty i świeższe powietrze. Niestety też często gorsza nawieżchnia. Moja w tym głowa, żeby zaproponować te bez dziur i w dodatku z walorami o jakich pisałem wyżej
 .
.- b.maliszewski
- Świeżak
Fajnie by było gdyby przewodnik zawierał ze 3 trasy z (powiedzmy) 5 największych miast z każdego województwa, ale to nam daje 240 tras do opisania, a co za tym idzie ich sprawdzenia, a co za tym idzie... przejechania sie nimi... a co za tym idzie... jak ja zaczne to pisac to moj wnuk to skonczy!:D hehe zartuje:) dla mnie idea SUPER!
				lubie sobie zjechać z gixera^^.
			- 

motoman
- VIP Åšcigacz.pl
Jeśli chodzi o mnie  to tego typu przewodnik mógłby uwzględniać też jakieś wersje trasy dla właścicieli Enduro
 to tego typu przewodnik mógłby uwzględniać też jakieś wersje trasy dla właścicieli Enduro  
Wartoby też do niego dołożyć współrzędne dla GPS'a - namiary ciekawszych miejsc, ważnych punktów dla trasy, fotoradary/miejsca gdzie często stoją gliniarze itp.

to tego typu przewodnik mógłby uwzględniać też jakieś wersje trasy dla właścicieli Enduro
Wartoby też do niego dołożyć współrzędne dla GPS'a - namiary ciekawszych miejsc, ważnych punktów dla trasy, fotoradary/miejsca gdzie często stoją gliniarze itp.
- 

Kilowat
- Świeżak
Mi ten pomysl sie bardzo podoba. W Polsce jest naprawde wiele miejsc wartkich obejrzenia. Wielu z nas planuje co roku jakies mniejsze i wieksze wypady. Niestety nie kazdy do konca wie gdzie najlepiej pojechac. Taki przewodnik pomoglby nie jednemu z nas dobrze zaplanowac jakas ciekawa podroz polaczona ze swietnymi atrakcjami.
Propoonuje przeniesc temat do dzialu turystyki motocyklowej.
				Propoonuje przeniesc temat do dzialu turystyki motocyklowej.
Honda VFR 800 FI
			- 

elco
- Moderator
Doskonaly pomysl. Wojewodztwo dolnoslaskie szczegolnie obfituje w ciekawe trasy motocyklowe. Wielokrotnie juz dochodzilam do wnioskow "o, tu swietnie byloby polatac na moto", nie wspominajac o doskonalej trasie sprawdzonejk  w zeszlym sezonie z Meckiem  . Takich drog w calej Polsce jest mnostwo,a opracowanie tego typu poradnika umozliwiloby organizacje naprawde ciekawych wypadow weekendowych. Jestem jak najbardziej za.
. Takich drog w calej Polsce jest mnostwo,a opracowanie tego typu poradnika umozliwiloby organizacje naprawde ciekawych wypadow weekendowych. Jestem jak najbardziej za.
Co do poradnika dla enduro - mysle, ze moznaby w dalszych planach pokusic sie o wypuszczenie 2 serii "Trasy turystyczne dla motocykli sportowych i szosowych" oraz "Trasy turystyczne dla motocykli terenowych". Oczywiscie to tylko taki przyklad Trzymam kciuki za powodzenie pomyslu!
 Trzymam kciuki za powodzenie pomyslu!
				 . Takich drog w calej Polsce jest mnostwo,a opracowanie tego typu poradnika umozliwiloby organizacje naprawde ciekawych wypadow weekendowych. Jestem jak najbardziej za.
Co do poradnika dla enduro - mysle, ze moznaby w dalszych planach pokusic sie o wypuszczenie 2 serii "Trasy turystyczne dla motocykli sportowych i szosowych" oraz "Trasy turystyczne dla motocykli terenowych". Oczywiscie to tylko taki przyklad
 Trzymam kciuki za powodzenie pomyslu!
 Trzymam kciuki za powodzenie pomyslu!Never let your FEAR decide your FUTURE.
			- 

CalibraHunter
- VIP Åšcigacz.pl
			 • Strona 1 z 1

Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości