Zobacz wÄ…tek - Telefon 800-900 zl
NAS Analytics TAG

Telefon 800-900 zl

O wszystkim
_________

Telefon 800-900 zl

Postprzez Piankowy Marynarzyk » 21/12/2007, 23:45

Panowie jak w temacie ,co mi polecacie :) Obecnie mam motke E1000 ,ale chcialbym ja sprzedac w najblizszym czasie (grudzien-styczen) .

Technika idzie tak szybko do przodu ,ze ciezko nadazyc .Narazie moja uwaga skupila sie na SE k800i ,a moze cos z Nokii lub Motka jakas ?

Moze mi ktos cos poradzic ,jakis ciekawy model godny uwagi ,z gory wielkie dzieki.
Piankowy Marynarzyk
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez oscypek » 21/12/2007, 23:57

Nokia N73
oscypek
Świeżak

Postprzez Manhatan » 22/12/2007, 00:25

Szczerze mówiąc polecam SE. Obecnie mam SE W810i i z pełną odpowiedzialnością mogę potwierdzić, że telefon jest spoko. Sony mają te plusy, że mało jaki telefon robi takie zdjęcia jak SE, dodatkowy plus za odtwarzacz mp3, wygodna sprawa, szczególnie dla osób nie lubiących mieć pełno RTV pochowanego po kieszeniach (to się tyczy serii W). No ale co by nie mówić, sprzęt głównie dla osób ceniących bardziej atrakcyjne bajery niż funkcjonalność. Napewno dodatkowym plusem dla SE jest bateria. Co do K800i. Tutaj aparat i stabilizator bije na głowę resztę telefonów! Jakość zdjęcia po zmniejszeniu do rozdzielczości 1024x768 sprawia, że foty są naprawde świetne jak na telefon i nie ma praktycznie żadnej możliwości w normalnych warunkach zrobić zdjęcie rozmazane.

Co do Nokii, sprzęt dla biznesmanów, z dużych miast w których będzie możliwość wykorzystania bajerów, w żaden sposób nie potrzebnych zwykłemu, a nawet ponadprzeciętnemu Kowalskiemu, chociażby z tego względu, że w Polsce większość usług związanych z tymi bajerami jest nie dostępna. Nokia dostaje baty jeżeli chodzi o baterię... Jak dla mnie masakra.

Na podsumowanie: Mój głos oddaje SE. Masz na oku K800i kupuj K800i i się nie zastanawiaj :wink:

Zresztą opisałem raczej swój pogląd na ten temat i ważne dla mnie cechy telefonu. Napisz do czego ma służyć Ci ten telefon? Ma być w formie zabawki, czy raczej służbowego telefonu...
Ostatnio edytowano 22/12/2007, 12:49 przez Manhatan, łącznie edytowano 1 raz
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Piankowy Marynarzyk » 22/12/2007, 00:41

Poprostu chodzi mi o telefon do normalnego uzytku ,nic sluzbowego ,chce jakiegos malego wypasa ,gdyz moja motka mi sie znudzila .Chodzi mi najbardziej o trzymanie baterii ,jakosc zdjec (szczegolnie noc) i filmikow ,bo zazwyczaj zawsze sie cos ciekawego dzieje ,a nie mam okazji tego uchwycic. Nie chce komorki u ktorej soft sie dosc czesto zawiesza . Pozostale funkcje takie jak kalkulator,organizer itp. to praktycznie w kazdej komorce sie juz znajduja ,wiec dla mnie to obojetne :)

Ja slyne z tego ,ze rzadko zmieniam telefony Siemensa MT 50 mialem przez 4 lata :D byl niezniszczalny ,a motke mam 1,5 roku i tez z niej bylem bardzo zadowolony ,a ze troche kasy wpadlo zdecydowalem sie na zmiane ;)

Narazie k800i prowadzi i mysle ,ze bedzie doskonalym prezentem na gwiazdke :D hehe

Mam takie pytanko czy po k800i jest jakis nowszy model z tej serii ??
Piankowy Marynarzyk
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez oscypek » 22/12/2007, 00:43

Może i masz racje co do SE, ale zapomniałeś o jednej najważniejszej sprawie jaka odróżnia twojego SE od N73
SYMBIAN !! Jeśli uda ci się np: zainstalować, w twoim SE mapy do GPS, czy słowniki, tłumacza języków, odtwarzacz filmów avi lub divx... itd.
Nie mówię, że nokia jest najlepsza,po prostu jest to telefon który, można dostosować indywidualnie do własnych potrzeb. A wiem to dobrze bo już 5 lat mam telefony tylko oparte na Symbianie, i wiem, że nigdy już nie wrócę do "zwykłego" telefonu.
oscypek
Świeżak

Postprzez browarek » 22/12/2007, 00:52

Ja zawsze miałem nokie, ale w końcu się przełamałem i kupiłem SE k800i i nie żałuję. Brat w tym samym czasie kupił N72, narzeka niesamowicie, wolny i do tego wiesza się kilka razy dziennie.
browarek
Świeżak

Postprzez torowiec » 22/12/2007, 01:08

Od pol roku mam SE K800i, uzywam intensywnie jak dotad wszystko ok zdjecia robi naprawde dobrej jakosci ,menu bardzo intuicyjne jedyne do czego moge sie przyczepic to malo precyzyjny joystick to zreszta bolaczka wiekszosci SE .
Jesli zamierzasz go uzywac do robienia zdjec nieodzowna jest karta pamieci, wewnetrzna szybko sie zapelnia.
Pytales o nowszy model z tej serii -jest juz dostepny k850i z aparatem 5mpix ale to zdaje sie inna półka cenowa
torowiec
Świeżak

Postprzez Szafa » 22/12/2007, 10:30

Mam K800i ... Zajebongo telefon. Po K800i masz K850i i 5MPix :D W k800i nic sie nie wiesza, joystick widać, że porządny, podobno nie ma z nim problemów.
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez the69x » 22/12/2007, 10:57

K800i bardzo dobry telefon i chyba najlepszy w tym przedziale cenowym... Co do zdjec w nocy, telefon posiada bardzo dobra lampe blyskowa, ktora narprawde dobrze daje rade :)
Suzi GSX 600F `97 | <a href="http://quadylodz.pl"target="_blank">Imprezy integracyjne dla firm</a> | http://bikepics.com/members/the69x/ | http://www.youtube.com/watch?v=lAjMBxQhTGs
the69x
Świeżak

Postprzez mateo Fazer 600 » 22/12/2007, 11:11

a ja mam miałem dużo se (w300i,k750,w800i,a teraz chwilowo k800i) i twierdzę ,że są ogólnie se najlepsze dopóki nie padnie soft (wiadomo soft i joy tylko się sypie w se nic wiecej) !!!
mateo Fazer 600
Świeżak

Postprzez mlody » 22/12/2007, 11:13

k800i lub k810i bez zastanowienia.
Tez bede zmienial w kwietniu,póki co mam d750i,złego slowa na SE nie powiem,mialem kilka telefonow,min. Nokie 7650,motorole jakies,ale SE przypadl mi do gustu madrym menu i rozsadna cena.
Nokia za porownywalne "bajery"krzyczy o polowe wiecej.
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 22/12/2007, 11:56

bo nokia nie jedzie tak szybko z cenami w dol... k800i rok temu kupowalem dobremu kumplowi okazyjnie za 1300zl, miesiac temu sprzedal go z karta 2gb i glosniczkami (kolejne 100zl) za 650zl chyba. Nokia nie spada tak szybko z cena. Pare dni temu kupilem wlasnie n73- jak przyjdzie napisze co i jak (z simlockiem na ere wyniosla mnie z przesylka 800zl). Co do k800i... z tego co wiem postarali sie i troche poprawili wytrzymalosc telefonow (kiedys mialem SE i to byla ze tak powiem kupa nie telefon), aparat rzeczywiscie swietny, z bardzo dobra stabilizacja obrazu (dla przykladu teraz ten sam kumpel ma p1i i aparat jest sporo gorszy, za to filmy lepsze podobno kreci) natomiast z tego co mi mowil po paru miesiacach uzywania jakosc zdjec ulegla pogorszeniu. Joystick dzialal przez caly czas (co jest dla mnie dziwne) wiec telefon jest juz mocno "poprawiony" w stosunku do poprzednich.
Z tego przedzialu cenowego moze jeszcze moznaby zobaczyc Samsunga D900. Od pol roku uzywam telefonu tej firmy i jestem bardzo zadowolony. Tez dobry kolega mial i nie narzekal, jedyne co sie przytrafilo to to ze wylal mu sie wyswietlacz jak sie oparl ("na telefonie") o kant jakiegos stolu (250zl naprawa).
Co do Nokii. Podobno te nowe modele lubia sie psuc (dlatego tez patrzylem na 24 miesiace gwarancji). Z symbianem bywa roznie z tego co wiem- ludzie narzekaja ale jak rozmawialem z uzytkownikami symbiana to mowia ze z raz/dwa razy na miesiac sie zawiesi. Za to daje wiecej mozliwosci. No i podobno baterie nie sa za dobre. Aparat-... hmm... 3mpx, obiektyw Carl Zeiss wiec chyba zly nie bedzie... Zobaczymy- przyjdzie to moge cos napisac.
kravec
Administrator

Postprzez P_R_O_T_E_Z_A » 22/12/2007, 12:37

Super telefonem jest nokia N95 ale niestety nie mieści się w przedziale cenowym :( jeśli nie ma opcji dołożenia paru stówek to proponuje ci jednak kupić SE K800i będziesz zadowolony telefon jest naprawdę w dechę
www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
P_R_O_T_E_Z_A
Świeżak

Postprzez tomcio » 22/12/2007, 13:17

Ja równiez posiadam SE tylko że 510i no i polecam ci SE bo to sa naprawde dobre telefony a k800i moj kumpel go ma i jest naprawde świetny mając ten telefon nie potrzebuje cyfrówki ten telefon robi niesamowicie dobrej jakośći zdjęcia
MOTÓR !!!!!!!!!!!!!!!!!! YEAH
tomcio
Świeżak

Postprzez jefry » 22/12/2007, 13:54

Ja z wlasnego doswiadczenia poleciłbym Tobie MDA Compact III sadze ze w abonamencie dostaniesz taki za ok 499 zl. Ja tyle za niego dalem w Erze Plusów mozna wymieniac ile sie da bo jest to maly komputer - palmtop. Ogolnie ma w sobie wbudowane WiFi jednak przy kupnie w erze jest ograniczone Softem - zmiana softu łaczy sie z utrata gwarancji. W Orange daja dodatkowo karte Mini SD czego w Erze nie ma. Obsluga kazdego formatu grafiki oraz Video. Mozliwosc "dopalenia" map dla GPS`a - TomTom. Ekran dotykowy poprzez rysik, ewentualnie paluchami ale ciezko bo naciskasz zawsze nie to co trzeba joystic w postacji kulki lub kółka naprawadzajacego al`a scrol. Wielkim minusem co trzeba przynac jest brak klawiatury fizycznie bo na ekranie jest dostepna. Funkcjonalnie wiekszosc klawiszy dostepna jest na dole urzadzenia od rozwijanego menu windowsa poprzez wlaczenie wszystkich funkcji. obsluga raczej przyjazna. I cos co normalnie szokuje nie wiesza sie - nie jestem milosnikiem Windy ale Symbian jakos mi nie lezal i odziwo powiesil sie po 2 testach ale moze akurat ten typ tak mial. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 22/12/2007, 14:14 przez jefry, łącznie edytowano 1 raz
jefry
Świeżak

Postprzez mar111cin » 22/12/2007, 13:58

bym się wyraził o SE (posiadam K750) ale to by zaburzyło wszystkim poprzednim opiniom. Jednym słowek SE tylko dla aparatu cała reszta w nim to syf.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlody » 22/12/2007, 15:09

marcino,moze jakis Ci sie trafil model felerny?
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 22/12/2007, 15:33

samo rozmieszczenie menu nie wiem czemu ale jest dla mnie idiotyczne, telefon mam od roku i dalej jak chce coś włączyć to musze się mocno zastanowić jak to zrobić.
obudowa to taka plastikowa zabawka dla dzieci. Zawsze nosiłem telefony w pokrowcach, jednak naszło mnie dla kogo go oszczędzać? no i niestety to był błąd że nie mam pokrowca, po pierwszym miesiącu telefon wyglądał jak 2-3 letnia nokia. w dziale jokes była pokazana aukcja SE taka dla jaj, tak serio mój wygląda tak samo, nawet naklejka tak samo pękła.
samo to jak telefon pracuje, przełączanie menu itp. pozatym brakuje mi kilku opcji w menu co we wcześniejszych nawet siemensach mogłem sobie poustawiać.
dodatkowo zastosowali karty pamięci MSproduo które do niedawna miały astronomiczn eceny
wyświetlacz może i ma wysoką rozdzielczość, ale gratis pownni lupe dawać-wielkością nie powala.

Ogólnie powiedziałbym że telefon jest mocno przereklamowany a jego jakość pozostawia dużo do życzenia.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 22/12/2007, 16:13

mam dokladnie takie samo zdanie na temat SE... mialem co prawda tylko k700i (to bylo 2 lata temu) ale ludzie wokol mnie ogolnie nie chwala SE. Wdlug mnie chodzi wlasnie o cena=jakosc. Skoro pozostale firmy maja telefony o podobnych parametrach sporo drozsze to o czyms to swiadczy. Co prawda tak jak juz pisalem Nokia sie tez troszke "zepsula" bo telefoy nie sa juz tak MOCNE jak kiedys (chyba wiadomo o co chodzi) jednak chyba dalej naleza do tych najwytrzymalszych (upadki itp im nie straszne) natomiast po niecalym roku uzytkowania SE wygladal okropnie, raz upadl mi z wysokosci kolan to wgniotla sie tylna czesc obudowy, powycieral sie wszedzie gdzie sie tylko dalo, a joystick przestal dzialac tak jak powinien juz po 3 miesiacach (ale z tego co wiem zostalo to juz wyeliminowane)... powtorze sie jeszcze raz- Nokia i Samsung (Motorola nie ma w chwili obecnej chyba zadnego naprawde wypasionego telefonu, a na pewno nie w tym przedziale cenowym).
kravec
Administrator

Postprzez bolokolo » 22/12/2007, 16:43

wedlug mnie se bardziej nadaja sie dla mlodziezy, zeby zaszpanowac aparatem czy jakims bajerem.dla mnie nadal pod wzgledem solidnosci wykonania, przydatnosci funkcji,zywotnosci prowadzi nokia.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
bolokolo
Bywalec

Następna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 44 gości

na górê