Trudne sprawy [18+]
cioracz napisał(a):U mnie śniegu nie ma od wczoraj. Znajomek nawet motóra wyciągnął, chociaż parę dni przed świętami też jeździli
Chociaż od tego błota wolałbym śnieg
Ja też dziś wystawiłem z garażu ale po to by obczaić co i jak z nim bo ostatni raz jeżdziłem 23 grudnia i co ?
Był przykryty pokrowcem taki ala foliowy bardzo cienki woda się skraplała pod nim i silnik bak był w kroplach wody więc postanowiłem go odpalić by odparował a tu odpalić nie chcę kręciłem go 3 razy dość długo aż aku siadł :/ podłaczyłem go pod prostownik i po krótkim kręceniu załapał ładnie wszystko od parowało pleśń wytarłem ale pod ten pokrowiec go nie dałem

Honda CBR 125R ---> Yamaha FZS 600 02r
-
Devil 125 - Bywalec
Senek, nie mam pojęcia. W moim piecu siedzą cegły szamotowe. Ja tam mam inny problem, bo przepalił mi się ruszt paleniska i jest taka dziura, że jak nasypię wungla to część mi spada do popielnika. A rusztu nidyrydy wyjąć bez rozcinania pieca na pół
Cioracz, u mnie też dziś jakiś desperat wyciągnął szlifierkę, bo siedząc w robocie słyszałem jak ktoś ciągnie pod czerwone. Swoją drogą niezły debil być musiał, bo przy tych roztopach to dziś autem nieźle rzucało na drodze.

Cioracz, u mnie też dziś jakiś desperat wyciągnął szlifierkę, bo siedząc w robocie słyszałem jak ktoś ciągnie pod czerwone. Swoją drogą niezły debil być musiał, bo przy tych roztopach to dziś autem nieźle rzucało na drodze.
Ostatnio edytowano 27/1/2016, 20:50 przez Czester, łącznie edytowano 1 raz
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Senek są zaprawy szamotowe do murowania cegłami szamotowymi. Inna sprawa to to że jeśli płyta nie spadła to po co cokolwiek z nią robić?
Czester o ile nie jest to ruszt wodny ani wyjmowany to potrzeba jedynie wygimnastykowanego spawacza...
Czester o ile nie jest to ruszt wodny ani wyjmowany to potrzeba jedynie wygimnastykowanego spawacza...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Nie jest. To zwykła "koza" na 13 cegieł, taka jaką kiedyś sam polecałeś na forum.
Coś w ten deseń:
A ruszt chyba jest z żeliwa, to sam migomatem raczej tego nie ogarnę.
Coś w ten deseń:

A ruszt chyba jest z żeliwa, to sam migomatem raczej tego nie ogarnę.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Senku drogi
wiesz trochę się w piecach robiło <charknięcie> no nie? <pociągnięcie nosem>
Jak coś kleisz na zaprawę, tzn że do jej rozrobienia użyłeś wody - lepiej powoli wygrzać.
ja bym tam najpierw nagrzał czymś elektrycznym w środku, a potem powoli palił ogniem. Termometru takiego nie masz, to nie zrobisz krzywej wygrzewu
ale serio najpierw podniósł trochę temperaturę patykami i tak na 2-3h utrzymywał, a potem już grzał.
Lepiej tak zrobić, niż ma Ci coś popękać.
Po za tym, musisz wylewać? (przy wylewaniu jeszcze bardziej bym ostrożnie podchodził do wygrzewania) nie możesz czegoś wstawić, albo przykleić?

wiesz trochę się w piecach robiło <charknięcie> no nie? <pociągnięcie nosem>
Jak coś kleisz na zaprawę, tzn że do jej rozrobienia użyłeś wody - lepiej powoli wygrzać.
ja bym tam najpierw nagrzał czymś elektrycznym w środku, a potem powoli palił ogniem. Termometru takiego nie masz, to nie zrobisz krzywej wygrzewu

Lepiej tak zrobić, niż ma Ci coś popękać.
Po za tym, musisz wylewać? (przy wylewaniu jeszcze bardziej bym ostrożnie podchodził do wygrzewania) nie możesz czegoś wstawić, albo przykleić?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl