Powrót na kołach
• Strona 1 z 1
Powrót na kołach
Cześć, planuję w przeciągu kilku tygodni zakupić 125cc, lecz w okolicy a nawet całym województwie śląskim nie ma ciekawych ofert. Chciałbym więc udać się po niego gdzieś dalej.
Czy wracanie nim na kołach jest dobrym pomysłem?
Obawiam się, że nie będzie innej opcji, dlatego zastanawiam się czy nie będzie to w żaden sposób ryzykowne dla mnie lub motocykla.
Przenoszę wątek do odpowiedniego działu. Proszę o zapoznanie się z opisami działów i stosowanie do ich wytycznych zakładając kolejny temat |Glenroy
Czy wracanie nim na kołach jest dobrym pomysłem?
Obawiam się, że nie będzie innej opcji, dlatego zastanawiam się czy nie będzie to w żaden sposób ryzykowne dla mnie lub motocykla.
Przenoszę wątek do odpowiedniego działu. Proszę o zapoznanie się z opisami działów i stosowanie do ich wytycznych zakładając kolejny temat |Glenroy
- Karlikovsky
- Świeżak
Re: Powrót na kołach
Trochę dziwne te twoje pytanie: piszesz w dziale "kat A" więc powinieneś mieć odpowiednie uprawnienia, a co za tym idzie jakieś tam doświadczenie z przebytego kursu i zdanego egzaminu. Z drugiej strony pytasz się o 125ccm i boisz się trasy - co sugerowałoby, że masz co najwyżej prawko B i zerowe doświadczenie. W takim układzie nikt z nas na tym forum odpowiedzialnie nie uśmierzy twoich lęków - widocznie mają jakieś uzasadnienie.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Absolutnie sie nie obawiam. Doswiadczenie na moto mam oraz kat A1. Po prostu pytam czy motor nie bedzie ryzyka ze w polowie drogi moto sie rozsypie.
- Karlikovsky
- Świeżak
Kup takie, które się nie rozsypie.
Jak moto w dobrym stanie, to nie bałbym się wrócić na nim na dłuższej trasie.

Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
No tu nie ma mądrych. Trzeba jak kolega wyżej napisał tak wybierać żeby dało się wrócić. Czyli ogólnie odpowiedź jest: tak można wracać na kołach pod warunkiem że kluczowe elementy decydujące o bezpieczeństwie (czyli w moto niemal wszystko
) sÄ… sprawne. Tyle
.

- Wertyder
- Świeżak
Zależy jak daleko będziesz musiał po niego pojechać. Jeśli kupisz dobre moto to na pewno się nie rozsypie, ale czy będziesz miał siły robić np 800km na 125?
- KrzysDzak
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości