Moto 125 jako drugi moto
• Strona 1 z 1
Moto 125 jako drugi moto
Witam zacznę może od przedstawienia się żebyście wiedzieli komu doradzacie. Tak więc mam 17 lat I jestem posiadaczem Rometa crs 50 od 4 lat lekko przerabialem na 80 i kilka innych rzeczy więc prędkość maxymalna z górki przy dobrych wiatrach z górki to 80kmph
ale to nie o tym. Więc szczere powiedziawszy przez te 4 lata nauczyłem się w miarę jeździć I podstawy mam za sobą i trochę mi się nudzi jeżdżenie na takiej pojemności. Pytanie do was czy warto kupić Honde NSR 125 czy może coś innego? Oczywiście aprilie są podobno najmocniejsze ze 125 jednakże do rocznika 2006 wszystkie są jakby to powiedzieć... no nie podobaja mi się. Mi zależy na tym jak będę jechał z kolegami w dłuższe trasy (100-200km) to żeby wyjeżdżając np na autostradę można będzie jechać w miarę szybko. Tutaj się rodzi kolejne pytanie czy NSRka jest droga w utrzymaniu I czy znajdę w ogóle jakaś fajną w dobrym stanie czy może polecacie coś innego? Budżet do 6000zł

- NoLife
- Świeżak
pewnie masz A1
wiec mozesz smigac na 125 i max 15KM wiec na blokowanym 2t lub odblokowanym 4t, predkosc przelotowa i tak bedziesz mial taka sama na 2t i 4t, jakies 100-110, nsr oczywiscie wyciagnie wiecej ale zle sie skonczy pilowanie na wysokich obrotach przez dluzszy czas
wszystkie 2t sa drogie w utrzymaniu przez bardzo wysokie spalanie + olej do mieszanki + czestsze remonty, z tego co sie orientuje to nsr jak na 2t to i tak jest w miare malo awaryjna
tak dodam od sb, ze balbym sie pojechac na 2t dalej niz 50km od domu
wiec mozesz smigac na 125 i max 15KM wiec na blokowanym 2t lub odblokowanym 4t, predkosc przelotowa i tak bedziesz mial taka sama na 2t i 4t, jakies 100-110, nsr oczywiscie wyciagnie wiecej ale zle sie skonczy pilowanie na wysokich obrotach przez dluzszy czas
wszystkie 2t sa drogie w utrzymaniu przez bardzo wysokie spalanie + olej do mieszanki + czestsze remonty, z tego co sie orientuje to nsr jak na 2t to i tak jest w miare malo awaryjna
tak dodam od sb, ze balbym sie pojechac na 2t dalej niz 50km od domu

- kravter
- Świeżak
Ja posiadam Aprilie rs 125 z rocznika 1999 jest to nie zawodny motocykl jak się wkręci na rezo to tak z 150-160 km poleci ale staram się tak nie jeździć bo jak osoba wyżej napisała to 2t nie lubią cały czas dużych obrotów. Motocykl jest niezawodny jakiś dużych problemów z nim nie miałem, wymiana oleju,zmiana łańcucha itp. po prostu podstawy. RS 125 nie jest drogim motocyklem, ale jeżeli wygląd ci się nie podoba to po prostu można dać inne owiewki i będzie dobrze
. Mi się również nie podobały oryginale owiewki więc kupiłem od TZR troszkę przerabiałem ale wyszło pięknie
.

- JumbO
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości