Przygasanie świateł, gasnie CBF 125
• Strona 1 z 1
Przygasanie świateł, gasnie CBF 125
Cześć. Mam problem ze swoją Honda CBF 125. Chodzi o to, że podczas postoju na odpalonym silniku (bez dodawania gazu) światła przygasają. Natomiast podczas jazdy i zatrzymaniu się np. na skrzyżowaniu potrafi nieraz zgasnac, gdy dodam gaz to jest ok. Moim zdaniem jest to wina regulatora, ale nie jestem pewien.
- Matulek
- Świeżak
Światła zasilane są z alternatora, nie z aku, więc nie mają stałego napięcia, stąd na jałowym przygaszają lekko, a po dodaniu gazu zaczynają w pełni świecić. Można poszukać na necie, ktoś gdzieś przerobił to oświetlenie na HID z aku.
Gaśnięcie (zrozumiałem że motocykla), mam ten sam problem ale tylko po mocnym pałowaniu w temperaturach 30+, czasem też się to objawia kangurzeniem, czyli pulsacyjnym odcicnaniem dopływu paliwa, na angielskich forach piszą że wtryski siadają przy przegrzaniu.
Gaśnięcie (zrozumiałem że motocykla), mam ten sam problem ale tylko po mocnym pałowaniu w temperaturach 30+, czasem też się to objawia kangurzeniem, czyli pulsacyjnym odcicnaniem dopływu paliwa, na angielskich forach piszą że wtryski siadają przy przegrzaniu.
-
tosyu - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości