Zobacz wątek - Przygasanie świateł, gasnie CBF 125
NAS Analytics TAG

Przygasanie świateł, gasnie CBF 125

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

Przygasanie świateł, gasnie CBF 125

Postprzez Matulek » 15/8/2015, 08:02

Cześć. Mam problem ze swoją Honda CBF 125. Chodzi o to, że podczas postoju na odpalonym silniku (bez dodawania gazu) światła przygasają. Natomiast podczas jazdy i zatrzymaniu się np. na skrzyżowaniu potrafi nieraz zgasnac, gdy dodam gaz to jest ok. Moim zdaniem jest to wina regulatora, ale nie jestem pewien.
Matulek
Świeżak

Postprzez tosyu » 17/8/2015, 09:49

Światła zasilane są z alternatora, nie z aku, więc nie mają stałego napięcia, stąd na jałowym przygaszają lekko, a po dodaniu gazu zaczynają w pełni świecić. Można poszukać na necie, ktoś gdzieś przerobił to oświetlenie na HID z aku.

Gaśnięcie (zrozumiałem że motocykla), mam ten sam problem ale tylko po mocnym pałowaniu w temperaturach 30+, czasem też się to objawia kangurzeniem, czyli pulsacyjnym odcicnaniem dopływu paliwa, na angielskich forach piszą że wtryski siadają przy przegrzaniu.
tosyu
Świeżak

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê