KTM EXC - składanie własnego enduro ?
• Strona 1 z 1
KTM EXC - składanie własnego enduro ?
Witam wiem że motocykl składa się z:
- Filtry,
- Karoseria,
- Oświetlenie,
- Silnik,
- Układ Elektryczny,
- Układ Hamulcowy,
- Układ Kierowniczy,
- Układ Napędowy,
- Układ Paliwowy,
- Układ Wydechowy,
- Zawieszenie,
- Koła,
I tak dalej ale czy jest ktoś kto może mi powiedzieć jakie dokładnie rzeczy musiał bym kupić żeby coś takiego powstało lub jakieś zamienniki ? Rama by była zarejestrowana i tylko kupować części ktoś mi powie jakie dokładnie ?
Proszę o szybką pomoc !
- Filtry,
- Karoseria,
- Oświetlenie,
- Silnik,
- Układ Elektryczny,
- Układ Hamulcowy,
- Układ Kierowniczy,
- Układ Napędowy,
- Układ Paliwowy,
- Układ Wydechowy,
- Zawieszenie,
- Koła,
I tak dalej ale czy jest ktoś kto może mi powiedzieć jakie dokładnie rzeczy musiał bym kupić żeby coś takiego powstało lub jakieś zamienniki ? Rama by była zarejestrowana i tylko kupować części ktoś mi powie jakie dokładnie ?
Proszę o szybką pomoc !
-
DarekMoto - Świeżak
Re: KTM EXC - składanie własnego enduro ?
nukexpompa napisał(a):Witam wiem że motocykl składa się z:
1.Filtry,
2.Karoseria,
3.Oświetlenie,
4.Silnik,
5.Układ Elektryczny,
6.Układ Hamulcowy,
7.Układ Kierowniczy,
8.Układ Napędowy,
9.Układ Paliwowy,
10.Układ Wydechowy,
11.Zawieszenie,
12.Koła,
Proszę o szybką pomoc !
1.Filtry powietrza, apliwa, oleju zależy od modelu i motocykla
2. Zależy od ramy.
3. Lampy.
4. Silnik
5. Wiązka elektryczna zależy od modelu
6. Czekaj niech pomyśle... Hmm tarcze, szczęki, klocki? Zależy od modelu
7. Zależy od modelu
8. Zależy od modelu
9. Ale że o co chodzi?
10. Hmmm. Może nie wiem. Wydech?
11. Zależy od modelu
12. Czekaj czekaj znowu muszę pomyśleć... Kurde chyba koła. Nie wiem niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Cioracz ty to potrafisz podnieść na duchu =D
Da się wsadzić ale pewnie nie obejdzie się bez szlifierki i spawarki tylko jak będziesz spawal to nie "smarkaj" tylko musisz dobrze pospawac żeby rama nie walnela w połowie jak będziesz jechał musisz też wyrówno-ważyc bo będą wibracje i przy składaniu może być problem (ciągnąć na 1 strone będzie)
Ps nie spawaj/tnij obok numeru VIN bo nie sprzedasz pomysla ze kradzione bo numery vin przespawane z innej ramy
Da się wsadzić ale pewnie nie obejdzie się bez szlifierki i spawarki tylko jak będziesz spawal to nie "smarkaj" tylko musisz dobrze pospawac żeby rama nie walnela w połowie jak będziesz jechał musisz też wyrówno-ważyc bo będą wibracje i przy składaniu może być problem (ciągnąć na 1 strone będzie)
Ps nie spawaj/tnij obok numeru VIN bo nie sprzedasz pomysla ze kradzione bo numery vin przespawane z innej ramy
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
-
Kojczyk - Świeżak
Ja to widzę że autor nawet nie wie z czym to się je. Kup se człowieku normalnie moto a nie w jakieś składaki się bawisz. Jak już Ci pisałem. Pod gimbazOM nie przy szpanujesz bardziej
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Cioracz ty tego nie zrozumiesz =D to jest budowanie projektu szacun na dzielni, szacunek ludzi ulicy itp
Ale jak chce wydać 2 razy tyle pieniędzy i stracić czasu i co chwile grzebać bo nie złoży tego idealnie (sądząc po temacie) to niech robi
Ps kup lepiej coś dobrego jakiegoś markowego bo jak to zrobisz będzie to gorsze dziadostwo niz chinol bo nie dobierzesz dobrze parametrów ..
Gaźnika, filtrów, skrzyni, itp zrobisz jakis projekt i będzie ci palil jak takiemu gościowi 6 l na 23 km to tylko będziesz wyjeżdżał w niedzielę jak będzie msza w kościele by sie pokazać i wszyscy widzieli

Ale jak chce wydać 2 razy tyle pieniędzy i stracić czasu i co chwile grzebać bo nie złoży tego idealnie (sądząc po temacie) to niech robi
Ps kup lepiej coś dobrego jakiegoś markowego bo jak to zrobisz będzie to gorsze dziadostwo niz chinol bo nie dobierzesz dobrze parametrów ..
Gaźnika, filtrów, skrzyni, itp zrobisz jakis projekt i będzie ci palil jak takiemu gościowi 6 l na 23 km to tylko będziesz wyjeżdżał w niedzielę jak będzie msza w kościele by sie pokazać i wszyscy widzieli
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
-
Kojczyk - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B