125 czy prawko na kat. A
• Strona 1 z 1
125 czy prawko na kat. A
Witam
Od czasu wejścia w życie ustawy dot. moto o pojemności 125 mam dylemat. Czy kupić na początku jakąś 125 i jak mi się spodoba to wtedy robić prawko kat. A? Czy może nie tracić czasu i zrobić od razu prawko na moto? Podrzuci ktoś jakieś racjonalne argumenty?
Pozdro
Od czasu wejścia w życie ustawy dot. moto o pojemności 125 mam dylemat. Czy kupić na początku jakąś 125 i jak mi się spodoba to wtedy robić prawko kat. A? Czy może nie tracić czasu i zrobić od razu prawko na moto? Podrzuci ktoś jakieś racjonalne argumenty?
Pozdro
- rafwader
- Świeżak
Ja kupiłem 125, żeby sprawdzić "o co w tym chodzi". Uważam, że to była dobra decyzja. Kurs na A robiło mi się znacznie łatwiej, potem po zakupie prawdziwego sprzęta łatwiej go ogarnąć.
Jak kupisz jakieś używane 125 to dużo nie stracisz - pewnie 500-1000zł, potem nietrudno będzie go sprzedać.
Dodatkowo mam wrażenie, że na 125 jeździ się trudniej - wąskie opony - nie można przesadzić z hamowaniem, czy pochylaniem w zakrętach, słabszy hamulec - to trochę tak jak kupić cinquecento. Po zmianie z cinquecento żadne auto nie jest straszne
Jak kupisz jakieś używane 125 to dużo nie stracisz - pewnie 500-1000zł, potem nietrudno będzie go sprzedać.
Dodatkowo mam wrażenie, że na 125 jeździ się trudniej - wąskie opony - nie można przesadzić z hamowaniem, czy pochylaniem w zakrętach, słabszy hamulec - to trochę tak jak kupić cinquecento. Po zmianie z cinquecento żadne auto nie jest straszne
- Jarod
- Świeżak
ostatnio to na niektorych 125 sie nie tylko nie traci a zarabia
ceny varadero 125 z 4,5tys w momencie podpisania ustawy poszybowały do 8-9tys teraz 

Honda Varadero XL125 2001r https://www.youtube.com/watch?v=8SNUFKAmj34 | http://varadero125.com.pl - portal o małym Varadero
-
darth80 - Świeżak
To są góry i doliny pojemność 125 i ograniczenie do 15KM a np Blisko Litr co ma ponad 100 KM to jednak różnica lepiej jakbyś nauczył się praktyki i wprawy na mniejszej pojemności
Aprilia RS 50
i jakieś 2 chińczyki
i jakieś 2 chińczyki
- MarcinMalinaPL
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości