125 do 6 tyÅ›
• Strona 1 z 2 • 1, 2
125 do 6 tyÅ›
Witam. Wiec planuje zakupic sobie 125, moj budzet to 6 tys i tak naprawde mam jedno wymaganie, aby predkosc przeletowa motocykla wynosila ok 100 km/h bez pilowania silnika, normalna jazda na najwyzszym biegu, ogladalem sie za yzf-r125 jednak w tej cenie to chyba nie znajde. Co tez myslicie o cbr 125? Jakie ma osiagi? podobno jedzie ledwo co 110 km/h, jak by ktos mogl to potwierdzic to dzieki.
Co do moich gabarytow..
165 cm
55 kg
Co do moich gabarytow..
165 cm
55 kg
- dezwow
- Świeżak
CBR 125r przy prędkości 100 km/h ma ok 7,5 tys obrotów przy twojej wadze myśle że pójdzie te 120 jak sie złożysz.
Złapałem 119 na nawigacji czyli na liczniku więcej ale aż mi jej szkoda było no i było lekko(naprawdę lekko) w dół to średnio się liczy.
Najgorsze jak sie nastawisz na osiągi bo zadna 125 nie zagwarantuje ci niewiadomo jakich wrażeń z jazdy a w dwie osoby trzeba pałować.
Mam nadzieję ze pomogłem, sam niedawno kupiłem
Złapałem 119 na nawigacji czyli na liczniku więcej ale aż mi jej szkoda było no i było lekko(naprawdę lekko) w dół to średnio się liczy.
Najgorsze jak sie nastawisz na osiągi bo zadna 125 nie zagwarantuje ci niewiadomo jakich wrażeń z jazdy a w dwie osoby trzeba pałować.
- Oastra
- Świeżak
Oastra napisał(a):CBR 125r przy prędkości 100 km/h ma ok 7,5 tys obrotów przy twojej wadze myśle że pójdzie te 120 jak sie złożysz.
Dzieki za odpowiedz. Rozumiem, ze masz CBR 125? Mozesz cos powiedziec o przyspieszeniu, i czy te spalanie naprawde jest tak male? Ok 2,5-3l na 100
Jeszcze kilka pytan co do cbr'ki, czym sie rozni CBR 125 od CBR 125r?
I Ktora wersje lepiej brac? Wtrysk czy gaznik, czy maja jakas roznice w osiagach, i czy uda mi sie kupic wersje na wtryskach do 6 tys?
Z gory dzieki.
- dezwow
- Świeżak
Mam 125r i nie wiem czy jest inna, mam wersje w gazniku i na razie wszystko ok. Zrobilem dopiero 800 km wiec niewiele wiem o awaryjnosci. Spalanie w malo oszczednej jezdzie wyszlo 2,7 - można mniej można wiecej. Przyspieszenie jak w malolitrazowym aucie, wyprzedzic mozesz tylko z mniejszych predkosci. I mala rada do kupna unikac handlarzy i nie patrzeć na przebieg
- Oastra
- Świeżak
No ok, dzieki pomysle nad ta cbr'ka, ale teraz napotkalem sie na Honde Varadero 125, roczniki tak 2002-2004, motocykl w sumie dla mnie idealny, turystyczny, ladny vka, dobry dzwiek, cos czego szukam i w dodatku nie za wysoki, mam pytanie, moze ktos cos o nim napisac? Dokladniej tak o rocznikach 2002-2004, z gory dzieki.
- dezwow
- Świeżak
Ja też mam CBR i leci Max 120 przelotowa 100 a jestem cięższy od ciebie o 15 kilo i wyższy o 15 cm. Myślę że cbrka będzie dla ciebie dobra YZF więcej nie poleci od cbrki mają podobne osiągi ma jedynie lepszy wygląd YZF
Honda CBR 125R ---> Yamaha FZS 600 02r
-
Devil 125 - Bywalec
Devil 125 napisał(a):Ja też mam CBR i leci Max 120 przelotowa 100 a jestem cięższy od ciebie o 15 kilo i wyższy o 15 cm. Myślę że cbrka będzie dla ciebie dobra YZF więcej nie poleci od cbrki mają podobne osiągi ma jedynie lepszy wygląd YZF
No ok, ale ktora wersje brac? Wtrysk raczej lepszy, kupie dobra sztuke na wtrysku do 6 tys?
- dezwow
- Świeżak
Zaden motocykl 125 ccm nie jest idealny , nawet yzf zabójczy wygląd , najlepsze osiągi (ok. 130-140 km/h) i wogule ale jest droga . Dobra yzf kosztuje od 9500
Cbr 125(120-130 km/h) dla mnie zawsze była "śledziem" , czyli motocyklem który jest węszy od motocyklisty dla mnie jest to ogromna wada tego moto . Co innego wersja produkowana od 2011 r to zupełnie inna bajka ale do 6 tys nie dostaniesz . Chociaż dla ciebie wersja z lat 2004-2011 jest idealna zewzgledu na twój wzrost . Apriilia 125 (z silniekiem 15-konnym) też jest OK . Ale mało komu podobają sie strarsze wersje Apriili . Wystarczy spojżeć na czachę i na lampy
Wersja z kocimi oczami jest drozsza do 6 tys nie dostaniesz ale polecam . Nie będę wypowiadał się na temat Derbi podobno zarąbiste , ale wadliwe . Jest tez KTM Duke ale bardzo drogi . Jest tez Yamaha YBR ale jest to turystyk słaby v-max . Patrząc na wszytkie motocykle 125 moim zdaniem najlepszym wyborem byłby dla ciebie RIEJU RS2 a przy odrobinie szczęścia RIEJU RS3 . Dlaczego przy odrobinie szczescia poniewaz na aukcjach możesz znaleść RS3 nawet za 6-7 tys . I RS2 i RS3 to petarda przelotowa prędkosc 105-115 km/h (można powyprzedzać
Nie ma problemu z czesciami Nie są to motocykle wadliwe . RS2 są tanie i dla mnie na pewno lepsze niz CBR . RS3 można porównywac z YZF . Obie wersje mają seryjne silniki Yamahy . Polecam Ci te wersje Rieju . Jest to produkcja która powoli wchodzi na Polski rynek . Ale wielkimi krokami . Info które ci podałem są sprawdzone i potwierdzone . Jesli ktorys z motocykli nie ma takiej predkosci na aukcji to jest z nim cos nie tak
Dużo osób wybiera hondy cbr wersja "śledź" bo to HONDA nie ma problemu z czesciami ale dla mnie jest to szajs
Wybierz moto które bedzie dla ciebie idealne , sam bedziesz wiedział co kupic
Widzimy sie na trasie .
Lewa

- LecÄ…cy
- Świeżak
Lecący napisał(a):motocyklem który jest węszy od motocyklisty dla mnie jest to ogromna wada tego moto .
Chyba zaleta...

Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Devil 125 to jest moje zdanie na temat Hondy CBR . Pochodze z rodziny motocyklowej , wujek (obecnie lata Hondą CBR 1000) który pomógł mi kupic moto 125 odradzał Honde CBR twierdząc że jest za waska jak dla mie (185 cm ) i kazał szukac cos innego . Po prostu chodzi mi o to ze kazdy który chce kupic tanie moto 125 kupuje Honde "bo sie nie psuje , nie ma problemu z cześciami " i inne bzdet o hondzie produkowanej do roku 2011 . Młodzi ludzie chcący kupic tanie moto nie szukają alternatywnych rozwiązań i kupują Hondę CBR 125 . Gdzie kreatywność ? A ze Honda to szajs pisałem nie podwzględem silnika i innych ze czy ale pod tym względem ze wiekszosc ludzi ją własnie wybiera . Nawet Honda CBR 250 jest śledzikiem . Dla mnie prawdziwa Honda CBR zaczyna sie od pojomnosci 600 ale to inna bajka nie na ten post .... 

- LecÄ…cy
- Świeżak
Rolnk62 hahaha no zalezy dla kogo ja wole oglądać na drogach szerokie motocykle . A na taką sytuacje jak na foto to prawi kazde moto bez sakw lub kuferków da radę . Chodziło mi że nie którzy motocykliści to duze byki i wyobrazasz sobie takiego na Hondzie CBR 125 produkowanej do roku 2011 bo ja nie . Dla nie których to zaleta , tak jak mówisz 

- LecÄ…cy
- Świeżak
- LecÄ…cy
- Świeżak
Eh lecący, motocyklem się jeździ, a nie myśli o tym, jak ja będę na tym wyglądał, jak będę przejeźdzał pod rynkiem. Jeżeli ugięcie kolan nie doskwiera, to nie widzę problemu.
A na tym drugim filmiku moto stoi w miejscu
A na tym drugim filmiku moto stoi w miejscu

-
Rolnik62 - Bywalec
Rolnik62. Dla mnie jest ważne że jak jadę przez rynek lub jakąś wioskę utrzymanie stylu jazdy wyglądu motocykla mojego stroju i ogólnie. Co innego jest gdy jadę normolna droga poza miastem skupiam się na jeździe i przyjemności oraz satyfakcji z jazdy. Teraz tak mowisz że dla cb to nie jest ważne ale jak przezucisz się na na wueksza pojemność może zmienisz zdanie. A jeśli nie jest dla cb to ważne to czemu latasz tak pięknym moto jak SYM XS 125 a nie Honda lub WSK-ą. Chyba że niedbasz o moto zaniedbujesz go i służy ci on tylko do tego aby pojechać do sklepu po bułki.
- LecÄ…cy
- Świeżak
Lecący napisał(a):Rolnik62. Dla mnie jest ważne że jak jadę przez rynek lub jakąś wioskę utrzymanie stylu jazdy wyglądu motocykla mojego stroju i ogólnie. Co innego jest gdy jadę normolna droga poza miastem skupiam się na jeździe i przyjemności oraz satyfakcji z jazdy. Teraz tak mowisz że dla cb to nie jest ważne ale jak przezucisz się na na wueksza pojemność może zmienisz zdanie. A jeśli nie jest dla cb to ważne to czemu latasz tak pięknym moto jak SYM XS 125 a nie Honda lub WSK-ą. Chyba że niedbasz o moto zaniedbujesz go i służy ci on tylko do tego aby pojechać do sklepu po bułki.
Tak, masz racjÄ™

-
Rolnik62 - Bywalec
Dla mnie również jest to ważne. Nie wyobrażam sobie podjechać pod remizę na chądzie, tak samo jak z ubraniem, wiadomo że na wiosce bez dresów (adidas albo nike) i białych skarpetek bym się nie pokazał bo ludzie by palcami wytykali a tak wiedzą że pan.
Pochodzę z rodziny motocyklowej brat mojego wujka jest proawdziwym mototocyklistom (CBR1300) także też wiem co mówiem.
Również uważam że rieju jest najlepszym wyborem, pod względem bezawaryjności bije chądę na głowe, bo po pierwsze jest na częściach japońskich, a po drugie pierwsze chąda idze teraz na masówkę i zarabiają na serwisie (nikt by nie kupował nowych gdyby stare się nie psuły).
Moje rieju idzie 160km bo z wujasem zdjelimy blokady i daliśmy większy gaźnik, no i nie jest tak pedalsko wąskie. JAk ktoś jedzie na rieju to wszyscy na wiosce wiedzom że pan, i wszystkie laseczki się oglądają jak idę z autobusu z gimnazjum. A na takiej chondzie to wstyd jeździć jak rowerem.
Nie ruszajcie latajomcego, widać że chłopak się zna i wie co mówi bo widać.
LWG
Pochodzę z rodziny motocyklowej brat mojego wujka jest proawdziwym mototocyklistom (CBR1300) także też wiem co mówiem.
Również uważam że rieju jest najlepszym wyborem, pod względem bezawaryjności bije chądę na głowe, bo po pierwsze jest na częściach japońskich, a po drugie pierwsze chąda idze teraz na masówkę i zarabiają na serwisie (nikt by nie kupował nowych gdyby stare się nie psuły).
Moje rieju idzie 160km bo z wujasem zdjelimy blokady i daliśmy większy gaźnik, no i nie jest tak pedalsko wąskie. JAk ktoś jedzie na rieju to wszyscy na wiosce wiedzom że pan, i wszystkie laseczki się oglądają jak idę z autobusu z gimnazjum. A na takiej chondzie to wstyd jeździć jak rowerem.
Nie ruszajcie latajomcego, widać że chłopak się zna i wie co mówi bo widać.
LWG
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości