Zobacz wÄ…tek - PrzyrzÄ…d do zmiany v-max
NAS Analytics TAG

PrzyrzÄ…d do zmiany v-max

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

PrzyrzÄ…d do zmiany v-max

Postprzez opalejro » 1/5/2015, 14:11

Witam.
Mam w planach zakupić swój pierwszy motocykl 125/50, nie mam niestety prawa jazdy na motocykl wiek 20lat, prawo jazdy kat. B od 2lat więc żeby normalną 125 jezdzić jeszcze rok trzeba poczekać a wolałbym już dojść do wprawy w tym czasie zanim 24 lata mi stukną i kupię 500 ;]

Teraz mam takie pytanie, dotyczące kontroli przez policję słyszałem że jest jakiś elektryczny ogranicznik nie wiem jak to działa nie wiem czy to wgl. prawda, bo zmiany v-max podczas kontroli policji żeby nie było wtopy na rolce.
Jest coÅ› takiego jak tak to gdzie to znajdÄ™ i jak to siÄ™ nazywa.

Z góry proszę nie hejtować głupio poczekaj rok, jesteś taki i owaki, chciałbym w tym sezonie zacząć przygodę z jednośladem dlatego mam takie pytanie nie inne.
opalejro
Świeżak

Postprzez Rolnik62 » 1/5/2015, 14:45

Nie lepiej rok pojeździć 50 - tką, a na następny sezon kupić 125 ?

Na rolki nikt nie powinien ciebie wziąść, tak jest w Holandii, Niemczech, a nie u nas w Polsce. Wogóle to i tak będzie jakiś dodatkowy przełącznik, guzik i gliniarz będzie wiedział, że to nie są podgrzewane manetki. Jak będą podejrzenia, że to coś większego, to zabiorą ci dowód, i wyślą do diagnosty, który nie podbije za flaszkę. Dowodu już nie odzyskasz, tego moto nie sprzedasz, ani nie będziesz mógł jeździć. A jak spowodujesz wypadek, to masz nieważne OC. A jak gliniarz przypadkiem/umyślnie spojrzy na tabliczkę znamionową, to możesz mieć problemy z prawem.

Ja bym atakował motorower (jeśli możesz jeździć w tym wieku na dowód) i jeżdżę ze spokojną głową. Na jesień/zimę sprzedaję i kupuję 125.
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
Rolnik62
Bywalec

Postprzez opalejro » 1/5/2015, 15:20

Jak Cię stać na to by wydać raz pieniądze na coś co będziesz musiał sprzedać pózniej o wiele taniej i kupić 2 raz coś to nie ma problemu.
Niestety na takie dodatkowe wydatki pozwolić sobie nie mogę.
O co chodzi z tÄ… tabliczkÄ… znaminowÄ…, co na niej znajdzie ciekawego ;]

W dodatku skoro to takie nielegalne w jaki sposób motory 125 są rerejstrowane na 50.

Drugie pytanie czy mieliście takie przypadki że policja zgarniała Was do kontroli od tak?
opalejro
Świeżak

Postprzez Hans01 » 1/5/2015, 15:36

Tak
--
Hans

każdy kto próbował kiedyś puścić cichacza w towarzystwie, ten wie jak operować sprzęgłem
Hans01
Świeżak

Postprzez Boshi » 2/5/2015, 11:31

Już jest coraz mniej tych przypadków przerejstrowania, bo co 2-3 lata masz obowiąązkowe badania techniczne i wyjdzie, przekręt, no chyba, żę ma się zaprzyjaźnionego kontrolera to inna kwestia.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Rolnik62 » 2/5/2015, 12:18

Sprzedasz może za 2-3 stówy taniej, i to tylko dlatego, że rocznik spadł o jedno oczko w dół, no i przebieg wzrósł. Teraz taka 50 to nie jest komar:

Obrazek (otwórz link)

Na tabliczce znamionowej masz często wbitą pojemność silnika. W dowodzie rejestracyjnym masz 50, a na tabliczce 124, i wtedy jest niemały zonk:

Obrazek (otwórz link)

Możesz jeździć 10 lat i nie mieć kontroli, tak jak możesz mieć 10 kontroli w ciągu roku.
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
Rolnik62
Bywalec

Postprzez leff » 2/5/2015, 22:20

najpierw proponuje pieprznac sie w glowe solidnym mlotkiem

125/50 to nielegal, koniec tematu
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê