Enduro 125 do 7000zł - jaki?
• Strona 1 z 1
Enduro 125 do 7000zł - jaki?
Witam, chciałbym abyście mi doradzili jaki motocykl kupić, ponieważ nie znam się na tym ani trochę ale musi to być 125 i od razu powiem, że zależy mi na tym aby nie psuło się w nim coś co 10km i żeby nie palil ogromnych ilości paliwa ^^
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie) - doświadczenie w sumie żadne, troche na jawce 50cm po lesie sobie pośmigałem.
- Wiek, waga, wzrost - 16lat, 90kg, 183cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla - głównie będzie to jazda po normalnych drogach tak żeby sobie pojeździć i do szkoły, czasami dłuższa podróż (około 50 kilometrów) na działkę.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - szczerze to nie mam w porywach może będzie to z 10km dziennie.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - na motocykl około 7000zł, ciuchy mam zapewnione.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - myślę, że około 600zł(nie licząc paliwa) ale dobrze by było mniej.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. - zdecydowanie enduro.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? - Yamaha WR 125, DT 125.
Z góry dzięki
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie) - doświadczenie w sumie żadne, troche na jawce 50cm po lesie sobie pośmigałem.
- Wiek, waga, wzrost - 16lat, 90kg, 183cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla - głównie będzie to jazda po normalnych drogach tak żeby sobie pojeździć i do szkoły, czasami dłuższa podróż (około 50 kilometrów) na działkę.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - szczerze to nie mam w porywach może będzie to z 10km dziennie.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - na motocykl około 7000zł, ciuchy mam zapewnione.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - myślę, że około 600zł(nie licząc paliwa) ale dobrze by było mniej.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. - zdecydowanie enduro.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? - Yamaha WR 125, DT 125.
Z góry dzięki

- Kilaz933
- Świeżak
mówisz że głównie normalne drogi, szkoła czy 50 km to czemu akurat enduro
w podobnej formie to już może lepiej supermoto? wtedy DT spokojnie, jeszcze Ci trochę kasy zostanie. ale na 50 km dwusuwem osobiście chyba byłoby mi szkoda sprzętu więc może jednak XT/WR.

- xawaxus
- Świeżak
Może zainteresuje cię moja oferta, mam na sprzedaż Yamahę XT 125 ze śmiesznym przebiegiem 5tyś kilometrów
Więcej info w ogłoszeniu http://olx.pl/oferta/yamaha-xt125-super ... 96454ecae5
Więcej info w ogłoszeniu http://olx.pl/oferta/yamaha-xt125-super ... 96454ecae5
Odczucie zwiększonego bezpieczeństwa powoduje brak zahamowań
- Bachu
- Świeżak
hehe
no więc szukaj pod supermoto, od enduraków różnią się kołami, zawieszeniem bardziej na miasto i lepszymi hamulcami. szukaj właśnie wśród tych co wymieniłem i jeszcze jakieś podobne, husqvarna sm i jeszcze kilka innych myślę że się znajdzie

- xawaxus
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości