Co na poczÄ…tek dla zielonego? Kat. A1
• Strona 1 z 1
Co na poczÄ…tek dla zielonego? Kat. A1
Witam jestem tutaj nowy i mam nadzieje że mi pomożecie.
Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie)- żadne dopiero co zdałem
- Wiek, waga, wzrost, - 18,70kg,180cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? -chcę jeździć do szkoły, pracy i miasta czasem dłuższa wycieczka
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? nie mam zielonego pojęcia
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? 2k a ciuchy z osobnego funduszu
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Jako uczeń zawodówki mam 250zł/miesiąc więc coś koło tego
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.- turystyki i funduro? tak chyba dobrze dla pewności dodaje zdjęcie:http://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/90885_scigacz_yamaha_r6.jpg
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Na razie się rozglądam na prawo i lewo, jestem otwarty an wszystkie propozycje.Kategoria A1 oczywiście nie musi to być 125ccm, chociaż Zipp pro 50 odpada. Chciałbym żeby też można było coś w nim schować. Byłby to mój pierwszy poważny pojazd więc będę o niego dbać. Fajnie by mało palił, tak na moją kieszeń jak napisałem wyżej. Czekam na wasze komentarze jeśli coś pominąłem to napiszcie.
Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie)- żadne dopiero co zdałem
- Wiek, waga, wzrost, - 18,70kg,180cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? -chcę jeździć do szkoły, pracy i miasta czasem dłuższa wycieczka
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? nie mam zielonego pojęcia
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? 2k a ciuchy z osobnego funduszu
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Jako uczeń zawodówki mam 250zł/miesiąc więc coś koło tego
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.- turystyki i funduro? tak chyba dobrze dla pewności dodaje zdjęcie:http://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/90885_scigacz_yamaha_r6.jpg
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Na razie się rozglądam na prawo i lewo, jestem otwarty an wszystkie propozycje.Kategoria A1 oczywiście nie musi to być 125ccm, chociaż Zipp pro 50 odpada. Chciałbym żeby też można było coś w nim schować. Byłby to mój pierwszy poważny pojazd więc będę o niego dbać. Fajnie by mało palił, tak na moją kieszeń jak napisałem wyżej. Czekam na wasze komentarze jeśli coś pominąłem to napiszcie.
- Nexus098
- Świeżak
Coś da się kupić, ale raczej nie będzie w najlepszym stanie i na 100% będzie coś do roboty. Jakiś używany chinol którego będzie trzeba więcej naprawiać niż da się jeździć, albo starą japonię o małej pojemności, w sumie wolałbym to drugie, ale tylko jeśli ma się pojęcie przy zakupi żeby nie wpakować się na minę, i warsztat + spore pojęcie o mechanice żeby to naprawić.
W stylu - http://allegro.pl/yamaha-rd-250-zabytek ... 53182.html
W stylu - http://allegro.pl/yamaha-rd-250-zabytek ... 53182.html
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Dozbieraj ... i kup coś co będzie jeździć a nie się sypać.
Jak będziesz miał 6k - to się rozglądaj za okazją ... tylko, że z tym teraz może być ciężko.
125 ccm po zmianie przepisów będą w cenie i chyba szybko nie stanieją.
Jak będziesz miał 6k - to się rozglądaj za okazją ... tylko, że z tym teraz może być ciężko.
125 ccm po zmianie przepisów będą w cenie i chyba szybko nie stanieją.
Honda Shadow, honda CBF 600
- Duszeek
- Świeżak
Jeżeli masz 2k na motocykl to jestem ciekaw ile przeznaczyłeś na ciuchy. Nie zapominaj że po kupnie musisz wymienić olej i filtr plus ubezpieczyć. Za jakieś 4k można już szukać cbr-ki 125. Przy tej kasie proszę nie wybrzydzać i nie pisać że mała, że koła wąskie itp itd
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
Od wejścia przepisów rozgladam się za supermoto i ubraniami. Powiem Ci że jest ciężko strzelić coś za 2-3k chyba że wske
Na wszystkich stronach typu allegro jest straszna rotacja sprzętu i jak już stwierdził jeden z użytkowników forum ceny poszły ostro do góry. Moja propozycja (i opcja którą sam robie) to czekać do luty/marzec i dopiero w tym okresie kupować moto a do tego czasu czytaj, ucz się mechanimi itp

Na wszystkich stronach typu allegro jest straszna rotacja sprzętu i jak już stwierdził jeden z użytkowników forum ceny poszły ostro do góry. Moja propozycja (i opcja którą sam robie) to czekać do luty/marzec i dopiero w tym okresie kupować moto a do tego czasu czytaj, ucz się mechanimi itp
CRY MORE
- Masta87
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości