Jaki motocykl 125ccm wybrać?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Z 4t to Ci polecam R125, bo pali jakieś 3,5 (wtrysk, kumasz? ), a najlepiej się zbiera i idzie z tych co wymienione. Po co komu 2t? Żeby zapier*alać
Bo Apka leci 170 jakieÅ›, a Yamaha ja wiem pewnie 140
Tobie na osiągach widze zbytnio nie zależy (na razie
) i chcesz dużo jeździć, hmm... moim zdaniem bierz Yamahe i będziesz zadowolony, to na prawdę fajnie wygląda i brzmi, a jeszcze fajniej jeździ. Udanego zakupu 

GÓWNO
- Osty Rider
- Świeżak
Osty Rider napisał(a):Z 4t to Ci polecam R125, bo pali jakieś 3,5 (wtrysk, kumasz? ), a najlepiej się zbiera i idzie z tych co wymienione. Po co komu 2t? Żeby zapier*alaćBo Apka leci 170 jakieś, a Yamaha ja wiem pewnie 140
Tobie na osiągach widze zbytnio nie zależy (na razie
) i chcesz dużo jeździć, hmm... moim zdaniem bierz Yamahe i będziesz zadowolony, to na prawdę fajnie wygląda i brzmi, a jeszcze fajniej jeździ. Udanego zakupu
No i tak nie ma się gdzie rozpędzić do tych 170, to chyba musiałbym na jakiejś autostradzie szaleć

Zresztą 30km/h więcej, 2xtakie spalanie(jak nie większe) i jeszcze ten dźwięk kosiarki.... raczej wezmę 4t, ale nie wiem co mi jeszcze odbije bo ta aprilia rs 125 w nowej budzie piękna jest

- Delthir
- Świeżak
- Osty Rider
- Świeżak
Osty Rider napisał(a):170 na autostradzie to norma nie szalenieObczaj sobie tą Yamaszkę, bo fajny sprzęcik
Głupoty piszesz ... ludzie zazwyczaj jadą 140km i to samochodem.
Jak będziesz jechał 120km/h prawym pasem też będzie dobrze - przynajmniej prawka Ci nie zatrzymają, bo teraz to popularne się zrobiło strasznie w drogówce.
Honda Shadow, honda CBF 600
- Duszeek
- Świeżak
Troszkę pomyślałem i ze sportów to najfajniejsze są: yamaha yzf r125 oraz aprilia rs 125
Może są jeszcze jakieś nekedy/turystyki na rynku(może być nawet 2t)? No i jakbym miał taką aprilię rs 125 to co ile taki motocykl musi przechodzić remont silnika no i przy takiej spokojnej jeździe( bez przekraczania 100) to ile bez grzebania w silniku da radę jeździć?

- Delthir
- Świeżak
Duszeek napisał(a):Osty Rider napisał(a):170 na autostradzie to norma nie szalenieObczaj sobie tą Yamaszkę, bo fajny sprzęcik
Głupoty piszesz ... ludzie zazwyczaj jadą 140km i to samochodem.
Jak będziesz jechał 120km/h prawym pasem też będzie dobrze - przynajmniej prawka Ci nie zatrzymają, bo teraz to popularne się zrobiło strasznie w drogówce.
120 km/h to cisnęłem na 3-ciego po krajowej ostatnio przy dużym dużym ruchu. Nie namawiam do niczego i nie ma sensu się o to kłócić, bo każdy moto kocha za coś innego, ja akurat za to, jak wielu z nas... 140 samochodem, ok, ale samochód to samochód jak dla mnie a ścigacz to ścigacz. A drogówka, cóż takie życie, że ktoś coś robi a ktoś mu przeszkadza, aczkolwiek ja do drogówki tam nic nie mam, ale to zostawmy... Ja to odbieram tak, ktoś woli 70 km/h chopperkiem w góry pojechać, pozwiedzać, a ktoś umazać się w błocie po uszy. Po co drążyć temat, ja tam szanuję wszystkich, zawsze LwG, jak już pisałem można kogoś krytykować i się kłócić, ale po co-ważne, że motocyklem...

GÓWNO
- Osty Rider
- Świeżak
Delthir napisał(a):Troszkę pomyślałem i ze sportów to najfajniejsze są: yamaha yzf r125 oraz aprilia rs 125Może są jeszcze jakieś nekedy/turystyki na rynku(może być nawet 2t)? No i jakbym miał taką aprilię rs 125 to co ile taki motocykl musi przechodzić remont silnika no i przy takiej spokojnej jeździe( bez przekraczania 100) to ile bez grzebania w silniku da radę jeździć?
a myslales nad http://otomoto.pl/hyosung-gt-125-r-nie- ... 48878.html fajnie wyglada , jest duzy i na dodatek pelne 15km w V2
Honda Varadero XL125 2001r https://www.youtube.com/watch?v=8SNUFKAmj34 | http://varadero125.com.pl - portal o małym Varadero
-
darth80 - Świeżak
darth80 napisał(a):Delthir napisał(a):Troszkę pomyślałem i ze sportów to najfajniejsze są: yamaha yzf r125 oraz aprilia rs 125Może są jeszcze jakieś nekedy/turystyki na rynku(może być nawet 2t)? No i jakbym miał taką aprilię rs 125 to co ile taki motocykl musi przechodzić remont silnika no i przy takiej spokojnej jeździe( bez przekraczania 100) to ile bez grzebania w silniku da radę jeździć?
a myslales nad http://otomoto.pl/hyosung-gt-125-r-nie- ... 48878.html fajnie wyglada , jest duzy i na dodatek pelne 15km w V2
Myślałem, ale wolę markowe motocykle. Żadnych markowych 4t oprócz ktm duke 125 chyba nie ma więc pozostają mi szlifierki. Zastanawiam się jeszcze jaki silnik, 2t czy 4t? Nie wiem czy 2t nie będzie za mocny, jak myślicie?
- Delthir
- Świeżak
Witam,
Korzystając ze zmian w prawie mysle nad zakupem motoru na nowy sezon. Do czego chciałbym go używać?
- jazda i zabawa w terenie (lasy, pola)
- jako środek transportu na odległości +/- 7km po mieście.
- czasem, chociaż to nie jest punkt obowiązkowy, do dojazdów do pracy 20 km
- raz na rok wypad na mazury (oczywiście z przyczepka) co by na miejscu pojeździć w trakcie rajdu polskiego
Myślałem nad jakimś starym enduro, np yamaha dt 125 ale trzeba by kombinować z obniżaniem mocy do 15 km a to nie bardzo mi się widzi.
Budżet tez nie jest duży bo myślałem żeby zmieścić się w ok. 4000 wliczając kask, buty i rękawice.
Doradźcie coś
?
Korzystając ze zmian w prawie mysle nad zakupem motoru na nowy sezon. Do czego chciałbym go używać?
- jazda i zabawa w terenie (lasy, pola)
- jako środek transportu na odległości +/- 7km po mieście.
- czasem, chociaż to nie jest punkt obowiązkowy, do dojazdów do pracy 20 km
- raz na rok wypad na mazury (oczywiście z przyczepka) co by na miejscu pojeździć w trakcie rajdu polskiego
Myślałem nad jakimś starym enduro, np yamaha dt 125 ale trzeba by kombinować z obniżaniem mocy do 15 km a to nie bardzo mi się widzi.
Budżet tez nie jest duży bo myślałem żeby zmieścić się w ok. 4000 wliczając kask, buty i rękawice.
Doradźcie coś

- adamadam01
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości