Pierwszy motocykl.
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl.
Witam.
Mam zamiar kupić swój pierwszy motocykl.
Mam prawo jazdy klasy "B" i myślę o kupnie motocykla o pojemności 125cm3.
Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego sprzętu:
1 Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie), - nie mam żadnego
2 Wiek, waga, wzrost, - 36lat, 185cm, 100kg
3 Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? - głównie jazda po mieście do pracy, sporadycznie wypad na działkę ~30km no i tam nie wszystkie drogi są asfaltowe, ubite wiejskie, trudnego terenu raczej nie ma
4 Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - nie znam odpowiedzi
5 Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - na pierwszy sprzęt nie chcę wydać więcej niż 7000
6 Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - nie znam odpowiedzi
7 Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. - turystyczne, enduro, naked
8 Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Honda Varadero
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mam zamiar kupić swój pierwszy motocykl.
Mam prawo jazdy klasy "B" i myślę o kupnie motocykla o pojemności 125cm3.
Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego sprzętu:
1 Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie), - nie mam żadnego
2 Wiek, waga, wzrost, - 36lat, 185cm, 100kg
3 Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? - głównie jazda po mieście do pracy, sporadycznie wypad na działkę ~30km no i tam nie wszystkie drogi są asfaltowe, ubite wiejskie, trudnego terenu raczej nie ma
4 Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - nie znam odpowiedzi
5 Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - na pierwszy sprzęt nie chcę wydać więcej niż 7000
6 Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - nie znam odpowiedzi
7 Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. - turystyczne, enduro, naked
8 Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Honda Varadero
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
- hegemon
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości