Honda CBR 125 nie odpala
• Strona 1 z 1
Honda CBR 125 nie odpala
Witam, mam dość poważny problem. Posiadam Honde CBR 125 2004r. na gaźniku. Gdy ją kupiłem (używaną miała 25000km) działało wszystko bez zarzutu aż do tego gdy rozwaliła mi się cała skrzynia biegów. Byłem u mechanika stwierdził że nie opłaca się robić tego silnika tylko kupić inny. Silnik miał przejechane 230000km i gdy go mechanik włożył to na początku działało wszystko aż do pewnego czasu gdy pojechałem się przejechać po 20km silnik zaczął się dławić a jechałem z 80km/h i zgas nie dało się już go odpalić. Na następny dzień zapalił jak gdyby nigdy nić i chwile pojeździłem blisko i znowu to samo. Obroty zatrzymują sie na 4 tys chwile tak pochodzi i spada do 1,5. Stwierdziłem że coś z zaworami może być i faktycznie zawór wlotowy był całkowicie zaciśnięty to zrobiłem luz na 0,05mm, zawór wylotowy ma luz 0,25mm jak sprawdzałem w starym silniku też tak było. Obroty już potem dobrze działały. Wszystko wyglądało na ok. Pojechałem przejechać się po osiedlu i znowu zaczął się dławić aż w końcu zgasł tak jak powyżej. Gdy go próbuje odpalić to coś jakby łapie tak trochę słychać odpali na chwile i zaraz zgaśnie. Gaźnik był czyszczony 5 razy już. Świeca nie była mokra po takim zgaśnięciu. Akumulator też dobre napięcie ma. Świeca wyła wymieniona. Gaźnik regulowałem tez już na wszystkie sposoby mieszankę dawałem na 1 i 3/4 obrotu od zakręcenia. Może to coś z rozrządem tego silnika? Nie mam pojęcia już co to może być.
- ziemniak44
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości