Kupno Aprilia RS 125
• Strona 1 z 1
Kupno Aprilia RS 125
Witam! Przygotowuje się do zakupu aprilia rs 125 w nowej budzie. Dlatego chciałbym dowiedzieć się o niej parę rzeczy. Mianowicie chciałbym o uzupełnienie podanych informacji:
Spalanie:
Eksploatacja części:
Cena:
Polecam (tak/nie)(czemu):
CoÅ› od siebie o motorze:
Wydech do niej**:
Wybrał bym inny motor 125 (jaki i czemu)*:
Z góry dziękuję i pozdrawiam. Prosiłbym o wypowiedź od wielu osób.
(jest to mój pierwszy post oraz zakup motoru o tej pojemności także za błędy przepraszam).
* - jeśli nie polecam.
** - chciałbym od razu zakupić lepszy wydech.
Spalanie:
Eksploatacja części:
Cena:
Polecam (tak/nie)(czemu):
CoÅ› od siebie o motorze:
Wydech do niej**:
Wybrał bym inny motor 125 (jaki i czemu)*:
Z góry dziękuję i pozdrawiam. Prosiłbym o wypowiedź od wielu osób.
(jest to mój pierwszy post oraz zakup motoru o tej pojemności także za błędy przepraszam).
* - jeśli nie polecam.
** - chciałbym od razu zakupić lepszy wydech.
- Firma
- Świeżak
Te trzy pierwsze zagadnienie sobie możesz znaleźc na necie. Czy polecam? No ciężko stwierdzic. Zależy jak dobrze zadbany, jak było jeżdżone, mimo że większośc RSek jest mega katowana, znosi to bardzo dobrze. Wybrałbym raczej NSR jeśli mówimy o tej samej klasie bo nie napisałeś do czego ma Ci służyc motocykl. Z paru prostych powodów, rzadsze i tańsze remonty. O awaryjności nic nie mówię bo to wszystko zależy od zadbania przez poprzedniego właściciela
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
jak mówił cioracz wszystko zależy jak było jeżdżone jak ktoś dbał nie drucił tylko wymieniał wszystko w czas to będzie jeździł kupisz dobry egzemplaż zadbany w miarę to będzie chodził ale musisz się borykać z częstszą eksplatacją niz w Japończykach np tłok nie 40tys km tylko 20 i troche wiecej części lubi się wysypać slimak tryby itd jeżeli liczysz sie z tym to możesz szukać takiej rs
- Mp2011
- Świeżak
Dziękuje bardzo za wasze wypowiedzi ale bardzo chciał bym o wypełnienie tego co podałem ponieważ jest mi to potrzebne oraz kilku osobą. Chodzi o to że nsr jest starsza niższa i wyglądem nie dorównuje za bardzo. I jeszcze do ilu przebiegu kupować.
"Żyje po to aby jeździć, jeżdżę po to aby żyć"
- Firma
- Świeżak
nie patrz na przebieg w tych moto bo w 80% sÄ… cofane liczniki bierz ze sobÄ… manometr i sprawdzaj kompresjÄ™ jak git i reszta git to zabieraj
Spalanie około 5-9 L zależy od jazdy
o eksplatacji pisałem wyżej
Cena w nowej budzie bdz około 8tysi +
nowa rs-ka różni się od starej jedynie budą
Polecam dla osób które w tej pojemności chcą większe osiągi lecz przy tym wyłożyć troche większe pieniądze
Nie polecam dla druciarzy bo tylko szkoda motoru potem piszÄ… po forach ze same ulepy
Wydech kup jakies giannelli albo polini
Spalanie około 5-9 L zależy od jazdy
o eksplatacji pisałem wyżej
Cena w nowej budzie bdz około 8tysi +
nowa rs-ka różni się od starej jedynie budą
Polecam dla osób które w tej pojemności chcą większe osiągi lecz przy tym wyłożyć troche większe pieniądze
Nie polecam dla druciarzy bo tylko szkoda motoru potem piszÄ… po forach ze same ulepy
Wydech kup jakies giannelli albo polini
- Mp2011
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości