Aprilia RS gaśnie, przerywa
• Strona 1 z 1
Aprilia RS gaśnie, przerywa
Po odblokowaniu wydechu (był katalizator i zawirowywacz spalin) Aprilią nie da się w ogóle jeździć.
Odpala i po 5 sekundach gaśnie, mimo dokręconej na max śrubki wolnych obrotów moto chodzi na 1100 obrotów, czyli ledwo ledwo.
Czasem ciężko go odpalić, raz zapali od razu a czasem (rzadko) trzeba go długo kręcić.
Podczas jazdy i postoju przerywa niezależnie od obrotów, nie wchodzi więcej jak 8tys obrotów.
Sytuacja poprawiła się trochę gdy zwiększyłem dawkę paliwa na iglicy. Wtedy gdy go odpaliłem chodził z 10 min na wolnych obrotach i nie zgasł, ale potem znów się zaczęło dziać jak wcześniej.
Dysza może mieć coś do tego? Bo mam 128, a dla odblokowanej Aprili zalecana jest 185.
Przerywanie i nie wchodzenie na wysokie obroty pojawiło się po odblokowaniu wydechu.
Po przejechaniu 2 km świeca jest bardzo gorąca.
* Aprilia gasła jeszcze przed odblokowaniem
Tym razem nalałem Pb 98, ale raczej nie w tym problem. Proszę Was o pomoc bo nie po to kupiłem moto żeby cały czas stał w garażu.
Odpala i po 5 sekundach gaśnie, mimo dokręconej na max śrubki wolnych obrotów moto chodzi na 1100 obrotów, czyli ledwo ledwo.
Czasem ciężko go odpalić, raz zapali od razu a czasem (rzadko) trzeba go długo kręcić.
Podczas jazdy i postoju przerywa niezależnie od obrotów, nie wchodzi więcej jak 8tys obrotów.
Sytuacja poprawiła się trochę gdy zwiększyłem dawkę paliwa na iglicy. Wtedy gdy go odpaliłem chodził z 10 min na wolnych obrotach i nie zgasł, ale potem znów się zaczęło dziać jak wcześniej.
Dysza może mieć coś do tego? Bo mam 128, a dla odblokowanej Aprili zalecana jest 185.
Przerywanie i nie wchodzenie na wysokie obroty pojawiło się po odblokowaniu wydechu.
Po przejechaniu 2 km świeca jest bardzo gorąca.
* Aprilia gasła jeszcze przed odblokowaniem
Tym razem nalałem Pb 98, ale raczej nie w tym problem. Proszę Was o pomoc bo nie po to kupiłem moto żeby cały czas stał w garażu.
- Twoja Generacja
- Świeżak
Jest to Aprilia RS 125 z roku 2007, silnik Rotax 122
A czytałeś przed wpisem jaki to dział
przenoszÄ™ do 125cc
senekkorzenna
A czytałeś przed wpisem jaki to dział

senekkorzenna
- Twoja Generacja
- Świeżak
Tak, oprócz dyszy bo jest oryginalna.
Rozwiązałem problem (cewka zapłonowa)
Pomimo zapewnień mechanika że cewka jest dobra kupiłem nową, wymieniłem i Aprilia śmiga aż miło
Rozwiązałem problem (cewka zapłonowa)

Pomimo zapewnień mechanika że cewka jest dobra kupiłem nową, wymieniłem i Aprilia śmiga aż miło

- Twoja Generacja
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości