Zobacz wÄ…tek - motocykl na weekendy do 15tys
NAS Analytics TAG

motocykl na weekendy do 15tys

Chcesz kupić swój pierwszy lub kolejny motocykl. Nie wiesz jak wybrać. Zadaj pytanie tutaj.
Pytania o enduro, cross-y, skutery, motorowery, motocykle o pojemności do 250 ccm odpowiednio w działach niżej.
_________
ModerujÄ…: Black-Ghost, Boshi, Rosiboj, Lagiboy

motocykl na weekendy do 15tys

Postprzez LysyLub » 16/3/2014, 16:30

Witam wszystkich forumowiczów!
Zdecydowałem się na zakup motocykla sportowego lub nakeda o pojemności 600-750ccm.
Zastanawiałem się nad Hondą CBR 600RR lub Hondą Hornet 600CB, jakie jest wasze zdanie o tych motocyklach?
Motocykl używam wyłącznie w weekendy, jeżdżąc samemu, małe trasy.
Moje doświadczenie to ok 6 lat pomijając Simsony i inne 50-tki, ostatnimi czasami jeździłem Yamahą R125 oraz Kawasaki Ninja 250.
Posiadam wszystkie ubrania na motor, jedyne co przyda mi się wymienic to kask, który muszę wliczyc w koszty motocykla.

Dodatkowo mam jeszcze jedno pytanie odnośnie rejestracji motocykla sprowadzonego z Niemiec przez handlarza, czy po kupnie motocykla Wydział Komunikacji wyda mi od ręki próbne tablice rejestracyjne oraz dowód abym mógł udac się na przegląd?

z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi
:D
LysyLub
Świeżak

Postprzez freestyle431 » 16/3/2014, 18:20

Nie kupuj motocykla sprowadzonego przez handlarza, bo licznik będzie przekręcony na sto jeden procent, ewentualnie wrak zlepiony z trzech innych. Lepiej samemu sprowadzić bezpośrednio od właściciela - tanio i pewnie. Po opłaceniu skarbówki i stosu innych podatków (zakładając, że będziesz miał wszystkie potrzebne papiery), powinni Ci dać próbne od razu. :-)
freestyle431
Świeżak

Postprzez Black-Ghost » 17/3/2014, 04:11

Z innej stajni ZX-636R lub Z750 ;)
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez andrzej1973 » 19/3/2014, 13:17

Dokumenty przy kupnie motocykla z Niemiec (z autopsji w tym tygodniu odebrany tzw. twardy dowód) od handlarza:
Faktura
brief +tłumaczenie
zaswiadczenie z ewidencji (CEDIG) od sprzedajacego (handlarza)
zaswiadczenie o sprowadzeniu bez tablic w celu sprzedaży (od handlarza)

Po przedłożeniu tych dokumentów + wniosek o rejestracje dostajesz czerwone tablice z dowodem tymczasowym (chyba miałem na tydzien ważny, a moze 2 tygodnie) zwracaja Ci brief z tłumaczeniem i fakture, nastepnie płacisz OC i mozna jechać na przeglad,
Np. nastepnego dnia znowu do wydziału komunikacji z briefem, tłumaczeniem, fakturą i przegladem i znowu wnioskiem o rejestracje, dostajesz już zwykłe tablice i miękki dowód, potem oczekiwanie na dowód docelowy u mnie tydzień (7 dni).
U Handlarza kupisz motocykl po przejsciach lub z kreconym licznikiem sprawdz na mobile.de wtedy bedziesz wiedziec ile taki jaki chcesz motocykl tam kosztuje.
Pozdrawiam i powodzenia
andrzej1973
Świeżak

Postprzez LysyLub » 30/3/2014, 16:25

Black-Ghost napisał(a):Z innej stajni ZX-636R lub Z750 ;)

wybór padł na Kawasaki Z750.
Teraz pytanie do was, jeździł ktoś? może ktoś posiada do tej chwili?
JakieÅ› opinie dotyczÄ…ce mechaniki i prowadzenia motocykla?
LysyLub
Świeżak

Postprzez iszula » 3/4/2014, 11:58

Widzę że już wybrałeś, a ja chciałam Ci zaproponować moją Suzuki GSR 600 z 2006 roku.
Gdybyś jednak był zainteresowany pisz na priv.
Pozdrawiam
iszula
Świeżak

Postprzez leff » 3/4/2014, 12:27

iszula napisał(a):Widzę że już wybrałeś, a ja chciałam Ci zaproponować moją Suzuki GSR 600 z 2006 roku.
Gdybyś jednak był zainteresowany pisz na priv.
Pozdrawiam

a on prosil o oferty?
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê