190m wzrostu i problem
			 • Strona 1 z 1

190m wzrostu i problem
Cześć jestem tu nowy . 
I mam pytanie mam 190 wzrostu co prawda do zakupu i zdania na prawko czekam do 24lat żeby uzbierać i ze spokojem kupić wszystko . lecz już teraz bym chciał dokładnie wiedzieć na czym po zdani bym jeździł i czuł się komfortowo . lubię jeździć w długie trasy i zastanawiałem sie nad Hondom cbr 600 albo Suzuki bandit . lecz nie wiem czy przy moim wzroście nie będę wyglądał jak żyrafa .
Jeśli był taki temat to sorry może przeoczyłem .

I mam pytanie mam 190 wzrostu co prawda do zakupu i zdania na prawko czekam do 24lat żeby uzbierać i ze spokojem kupić wszystko . lecz już teraz bym chciał dokładnie wiedzieć na czym po zdani bym jeździł i czuł się komfortowo . lubię jeździć w długie trasy i zastanawiałem sie nad Hondom cbr 600 albo Suzuki bandit . lecz nie wiem czy przy moim wzroście nie będę wyglądał jak żyrafa .
Jeśli był taki temat to sorry może przeoczyłem .
- czarny15
- Świeżak
Wymienione przez Ciebie motocykle są okej, powinieneś dać radę bez męczarni. Dodatkowo poleciłbym oglądać się za fazerem 600 - taki pośrednik między tymi które wymieniłeś. Mój kolega śmiga fazerkiem, a ma 193cm i nie narzeka.
				Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
			- 

Starski
- Świeżak
O to też wygląda na solidne i wdzięczne . 
Bo zastanawiałem się także nad cross lub super moto ale jazda cały czas prawie w prostej pozycji to nie dla mnie . po tym jak dał mi się przejechać i po 1h myślałem że umrę .
Dzięki za odp i jak ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe propozycje odnośnie motocykla to czekam .

Bo zastanawiałem się także nad cross lub super moto ale jazda cały czas prawie w prostej pozycji to nie dla mnie . po tym jak dał mi się przejechać i po 1h myślałem że umrę .
Dzięki za odp i jak ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe propozycje odnośnie motocykla to czekam .
- czarny15
- Świeżak
Ja się przesiadłem ostatnio z Xj600 (pode mną była malusia - mam 194cm) na CBR 1000F. I powiem Ci, że jestem zachwycony! Pozycja jest świetna - na mieście można lecieć wyprostowanym i nic nie strzyka w kolanach, nadgarstkach ani plecach. W trasie od strzała robię nią po 400km i czuję się jakbym mógł zrobić drugie tyle. W razie ewentualnej potrzeby bujnięcia się szybciej - przy 200km/h przy moim wzroście (gdzie w xjocie przy 170 musiałem mieć brodę wklejoną w bak)  wystarczy lekko ugiąć łokcie - osłona przed wiatrem świetna.
EDIT: Teraz dopiero doczytałem, że dopiero zdajesz prawko, co oznacza, że moja propozycja Cię nie dotyczy, przepraszam. A tak się naprodukowałem....

EDIT: Teraz dopiero doczytałem, że dopiero zdajesz prawko, co oznacza, że moja propozycja Cię nie dotyczy, przepraszam. A tak się naprodukowałem....

- sailence
- Świeżak
ok spoko "sailence" takie porady bardziej doświadczonych braci  też mi się przydadzą i każdą wezmę po uwagę .no zdawanie planuje jak będe miał te 24 czyli za jakieś 5lat  i przez ten czas chce dokładnie się dowiedzieć i poznać opinie każdego na temat jakim motocyklem mu sie dobrze jeździ i wogle. Na razie jak znajomy da się przejechać i jeda góra 50 - 60 żeby zobaczyć czy wygodnie czy nie i wczoraj dokładnie miałem okazje przejechać się Hondą CB 500 i dobrze mi się jechało te 200m . Staram się tak że przejechać każdym motocyklem ale nie każdy znajomy da mi sie przejechać bo mało mi wierzy że na prawdę jadę tylko 50 - 60 bo nie mam zbytnio doświadczenia i szlifuje sobie wszystko żeby na naukę przyjść obkutym i woglę . Należę do tych co poza benzyną w żyłach maja olej w głowie także czekam na krótkie jak i długie odp. 

- czarny15
- Świeżak
Starski napisał(a):To, że ktoś nie potrafi siedzieć na 'małej szlifierce' nie oznacza, że jest ona dla niego za mała..
Nie mogę się z Tobą do końca zgodzić. Siedząc na kawie ZX7R lekko się pochylając widziałem reflektor przedni pod sobą, a mam 194cm - jakbym nie jechał to:
1. Miałem wrażenie, że głowa mi wisi poza obrys sprzętu.
2. Barki miałem tak przesunięte do przodu, że kierownica nie dawała normalnego podparcia.
3. W nocy byłoby śmiesznie rażąc sobie własnym reflektorem

Chyba, że rzeczywiście przybierałem mocno błędną pozycję. Jednak jakbym nie kombinował to i tak było nie do wysiedzenia na dłużej niż 5 minut.
- sailence
- Świeżak
No ja tak na poważnie jak sobie postawie cel to chce konkrety i  nie że pod wpływem chwili kupić bo potem będę pluł sobie w brodę że za niskie że plecy bolą i w ogóle . A co wy na taki pomysł żeby jako pierwsze moto coś starszego np Suzuki GS 500 91r ,Honda CBR-600F .Z wyglądu nie musi być ładniusi nie wiadomo jak . Czy nie patrzeć w starociach tylko troszkę nowsze rocznik i modele . A i jako pierwsze moto nie chciał bym jakiegoś potwora typu hajka lub GSXR 1000 czy R1 bo mam respekt do takiej mocy i wole zacząć swoją przygodę z prawdziwymi motocyklami od 600cc . I dosłownie nie chciał bym na moto wyglądać jak bym był przy wybuchu w Czarnobylu  .Może jak na te moje 19lat nie myślę jeszcze z byt dobrze pod kątem pierwszego moto .Albo jestem zbyt narwany bo już teraz chce wiedzieć dokładnie czym bym chciał śmigać ale nie chce kupić tez pierwszego lepszego
 .Może jak na te moje 19lat nie myślę jeszcze z byt dobrze pod kątem pierwszego moto .Albo jestem zbyt narwany bo już teraz chce wiedzieć dokładnie czym bym chciał śmigać ale nie chce kupić tez pierwszego lepszego 

.Może jak na te moje 19lat nie myślę jeszcze z byt dobrze pod kątem pierwszego moto .Albo jestem zbyt narwany bo już teraz chce wiedzieć dokładnie czym bym chciał śmigać ale nie chce kupić tez pierwszego lepszego
- czarny15
- Świeżak
Nie napisales ile kasy chcialbys przeznaczyc na sam zakup motonga.
O ile bedziesz trawil single to mozesz zerknac na BMW F 650 GS - tanszego w utrzymaniu raczej nie znajdziesz, polecam rowniez XJ 6 ( nowy model ) co Prawda mam 187 cm ale pozycja naprawde wysmienita.

O ile bedziesz trawil single to mozesz zerknac na BMW F 650 GS - tanszego w utrzymaniu raczej nie znajdziesz, polecam rowniez XJ 6 ( nowy model ) co Prawda mam 187 cm ale pozycja naprawde wysmienita.

- Harakiri 7
- Bywalec
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości