Yamaha R1 lub R6
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Yamaha R1 lub R6
Cześć wam, niedawno zdałem prawo jazdy i chciałbym sobie kupić jakiegoś ścigacza. Więc w waszej opinii drodzy użytkownicy jest to prawidłowy wybór czy te motory sportowe są za mocne jak na pierwszy motor ?
- VanRiel
- Świeżak
R1 jest już dla naprawdę doświadczonych motocyklistów i wkurzają mnie takie posty jak 1000ccm na 1 moto . Przed zakupem idź lepiej od razu do księdza daj zaliczkę na pogrzeb .
A na serio to napisz może najpierw czy w ogóle jeździłeś na jakimś moto i podaj budżet.
Niby na r1 dasz sobie radę ale co z tego jak na zakrętach będziesz jechał na 1 biegu ze strachem w oczach.
Co do r6 to kolega miał i jak sprzedawał to właśnie kupiec brał na pierwsze moto i jak już zapłacił to pojechał się przejechać i na pierwszym zakręcie wyleciał i przerysował bok ale motorek i tak musiał już zabrać bo zapłacił
A na serio to napisz może najpierw czy w ogóle jeździłeś na jakimś moto i podaj budżet.
Niby na r1 dasz sobie radę ale co z tego jak na zakrętach będziesz jechał na 1 biegu ze strachem w oczach.
Co do r6 to kolega miał i jak sprzedawał to właśnie kupiec brał na pierwsze moto i jak już zapłacił to pojechał się przejechać i na pierwszym zakręcie wyleciał i przerysował bok ale motorek i tak musiał już zabrać bo zapłacił
Ostatnio edytowano 4/7/2015, 19:21 przez Kobial3k, łącznie edytowano 1 raz
- Kobial3k
- Świeżak
16 tys. Dlatego jest forum, zeby sie zapytac czy scigacz to dobry pomysl zawsze mi sie podobaly te motory i chcialem celowac wlasnie w ten kierunek, czemu od razu tu sie wkurzac. Moja waga to 75 kg wzorst 175 cm. Te motory mi sie podobaja i Yamaha Yzf-R125 tez jest ladna Ale wole sie dopytac niz tak jak napisales isc do ksiedza wczesniej
- VanRiel
- Świeżak
Tam sie bedziesz rozdrabnial. JAk szalec to szalec
ZZR 1400
Hayabusa
K 1300 S
Nwy V-Max
mnie ciekawi tylko skad takim jak Ty przychodza do glowy takie pomysly ?
ZAfunduj sobie XJ 6 jej moc jest w zupelnosci wystarczajaca ( a raczej az nadto )
ZZR 1400
Hayabusa
K 1300 S
Nwy V-Max
mnie ciekawi tylko skad takim jak Ty przychodza do glowy takie pomysly ?
ZAfunduj sobie XJ 6 jej moc jest w zupelnosci wystarczajaca ( a raczej az nadto )
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Wiesz to jest tylko pytanie czy ten motor bedzie odpowiedni dla mnie, wiec wole sie dopytac. Nie twierdze, ze R1 lub R6 bedzie dla mnie motorem odpowiednim przy moich umiejetnosciach odpowiednim. Ale zawsze podobaly mi sie motory sportowe i zawsze mnie do nich ciagnelo. Wszystkie motory, ktore to wymieniles to gwozdz do trumny A tak sie mi nasunela pewna mysl mimo, ze mam KAT A to moze zaczac od 125 ? Sportowych oczywiscie.
- VanRiel
- Świeżak
Napiszę łagodniej niż koledzy.
Jest wiele motocykli a o wiele więcej wątków polecanych na pierwsze moto.
Poczytaj i wybierz wstępnie ew dopytaj jesli coś Cie zainteresuje.
Sporty odpuść.
Na każdym moto można zrobić sobie kuku ale te mają taką charakterystykę, że cieżko uczyć sie tym neździć (czytaj: trzeba juź umieć jezdzić) a o wiele razy zwiększa się ryzyko zrobienia sobie wspomnianego kuku.
Jest wiele motocykli a o wiele więcej wątków polecanych na pierwsze moto.
Poczytaj i wybierz wstępnie ew dopytaj jesli coś Cie zainteresuje.
Sporty odpuść.
Na każdym moto można zrobić sobie kuku ale te mają taką charakterystykę, że cieżko uczyć sie tym neździć (czytaj: trzeba juź umieć jezdzić) a o wiele razy zwiększa się ryzyko zrobienia sobie wspomnianego kuku.
-
Croowab - Bywalec
Od 125 nie musisz zaczynać jak masz prawko. Zależy ile masz kasy to coś byśmy ci mogli zaproponować.
YAMAHA XT660x (otwórz link)
- Kobial3k
- Świeżak
severian napisał(a):Po co mu odpisujecie?To przecież zwykły troll...
Ja np ludze sie, ze to dobry chlopak, ale malo wiedzacy. Troll'em zostanie jak zacznie sie przy tym wyborze upierac.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Kto ma kupić to i tak kupi. Ja raz chyba moze sprzedałem komus co obyty był z maszyną i moca. Reszta to napaleni tzw. jak mawiali o sobie "spokojni i nie wariujacy " - wypieki na twarzy, nogi jak z waty, ale dalej upiera się ze tylko taki. Bo plakat miał w młodosci kontakt z motocyklem to simson, mz-tka czyli żaden.
Miny żon czy kolegów im towarzyszących to takie jakby na wojne go wysyłali. Sprzedałem z 10 sportowych lekko. Wiekszość nie siedziała nawet na odpalonym moto. Podejrzewam ze jazda na kwadratowo, szlify itd to norma.
Miny żon czy kolegów im towarzyszących to takie jakby na wojne go wysyłali. Sprzedałem z 10 sportowych lekko. Wiekszość nie siedziała nawet na odpalonym moto. Podejrzewam ze jazda na kwadratowo, szlify itd to norma.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
Sportowe motocykle służą do jazdy sportowej, Ty narazie nie umiesz jeszcze jeździć cywilnie Poducz się na czymś, XJ6, ER6F (fajnie wygląda może Ci się spodobać) SV650s (też wyglądem może Ci leżeć)
Rozumiemy że podobają Ci się sportowe motocykle, ale one nie wyglądają tak żeby ładnie wyglądać, one tak wyglądają żeby przy 260 km/h nie urwać Ci głowy.
Ten sport to nie zabawa, i musisz sobie uświadomić, że wymaga nie tylko samozaparcia ale też doświadczenia i wyrobionych odruchów których Ty narazie nie masz. Przyjdzie czas i na większe maszyny, ale to jeszcze nie teraz
Rozumiemy że podobają Ci się sportowe motocykle, ale one nie wyglądają tak żeby ładnie wyglądać, one tak wyglądają żeby przy 260 km/h nie urwać Ci głowy.
Ten sport to nie zabawa, i musisz sobie uświadomić, że wymaga nie tylko samozaparcia ale też doświadczenia i wyrobionych odruchów których Ty narazie nie masz. Przyjdzie czas i na większe maszyny, ale to jeszcze nie teraz
Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Ścigacz.pl
Jeśli koniecznie musi być "sport", to chyba ninja 250-300. Albo, na bogato KTM RC390.
Z resztą, każde współczesne moto ma stosunek mocy/masy porównywalny z 400-konnym samochodem.
Z resztą, każde współczesne moto ma stosunek mocy/masy porównywalny z 400-konnym samochodem.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
jasnoksieznik napisał(a):Jeśli koniecznie musi być "sport", to chyba ninja 250-300. Albo, na bogato KTM RC390.
Jest jeszcze nowa R3.
Moc 42 KM
pojemnosc 320 ccm i to bym polecil.
- andy7
- Moderator
Ja też bym polecił R3 jeszcze z jednego względu (oprócz tych które kolega Andy napisał)- chodzi konkretnie o pozycje.
Nie jest tak mocno sportowa, kiera jest nieco wyżej niż w R1, R6 czy R 125, co daje taką fajną pół-sportową pozycje.
Nie jest tak mocno sportowa, kiera jest nieco wyżej niż w R1, R6 czy R 125, co daje taką fajną pół-sportową pozycje.
-
Movi - Moderator
Przykro mi trollem nie jestem. Nie mam jakiegoś dużego pojęcia na temat motorów, a podziwiam i zawsze szanowałem ludi jeżdżących na motorach. Bo to jest coś więcej niż jazda samochodem i zawsze gdy jezdże samochodem pamiętam o motocyklistach i ustępuje im drogę. A odnośnie motorów, to przecież nie moja winna, że najbardziej ze wszystkich podobają mi się ścigacze. Jak już napisaliście wyżej jest to zły wybór, to postaram się wybrać to co tutaj polecacie, żeby swoja przygodę zacząć bezpiecznie z motorem niż wylądować na pierwszym lepszym drzewie albo samochodzie.
- VanRiel
- Świeżak
Przykro mi trollem nie jestem. Nie mam jakiegoś dużego pojęcia na temat motorów, a podziwiam i zawsze szanowałem ludi jeżdżących na motorach. Bo to jest coś więcej niż jazda samochodem i zawsze gdy jezdże samochodem pamiętam o motocyklistach i ustępuje im drogę. A odnośnie motorów, to przecież nie moja winna, że najbardziej ze wszystkich podobają mi się ścigacze. Jak już napisaliście wyżej jest to zły wybór, to postaram się wybrać to co tutaj polecacie, żeby swoja przygodę zacząć bezpiecznie z motorem niż wylądować na pierwszym lepszym drzewie albo samochodzie.
- VanRiel
- Świeżak
- VanRiel
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A