Zobacz wÄ…tek - Yamaha r6, czy znajdÄ™ coÅ› sensownego ze swoimi kryteriami?
NAS Analytics TAG

Yamaha r6, czy znajdÄ™ coÅ› sensownego ze swoimi kryteriami?

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Yamaha r6, czy znajdÄ™ coÅ› sensownego ze swoimi kryteriami?

Postprzez Batoniasty » 11/2/2013, 20:10

Witam wszystkich!
Planuję zakup r6.Zależy mi na roczniku od 2003 w górę jednak do wydania będzie maks 14 tysi nie licząc w tym łachów. Czy idzie znaleźć coś sensownego w tej cenie z minimalnym rocznikiem podanym wyżej? Pytam bo nie bardzo orientuję się w cenach tego moto.

Czy przykładowo coś z tego jest warte oględzin? Pytam tych z bardziej wprawionym okiem :)

1.http://otomoto.pl/yamaha-r6-rok-2004-piekna-M3466336.html (otwórz link)

2.http://otomoto.pl/yamaha-yzf-600-r6-nie-600rr-gsxr-zx-636-M3502038.html (otwórz link)

3.http://otomoto.pl/yamaha-r6-M3509614.html (otwórz link)

4.http://otomoto.pl/yamaha-r6-M3497294.html (otwórz link)

5.http://otomoto.pl/yamaha-r6-M3449158.html (otwórz link)

A może wy natrafiliście na coś fajnego? Jeśli to nie problem podeślijcie wg. was ciekawą ofertę.
Pozdrawiam
Batoniasty
Świeżak

Postprzez Krmtzzz » 11/2/2013, 21:51

Spokojnie wyrwiesz w tej kasie te roczniki r6. Szukaj raczej od osob prywatnych. Szkoda ze teraz napisales, bo jakies 2 tyg temu byla fajna sztuka od goscia z forum podkarpackiego.

Swoja droga widze ze to pierwsze moto, najezdziles sie przez grudzien i styczen Banditem na youtube i stwierdziles ze za slaby ;> ?
Ostatnio edytowano 11/2/2013, 23:19 przez Krmtzzz, łącznie edytowano 1 raz
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez misiek1506 » 11/2/2013, 22:57

A musi być r6?
XJ 600N
misiek1506
Świeżak

Postprzez Batoniasty » 12/2/2013, 14:44

Po czym wnioskujesz, że pierwsze moto? Że nie znam się na cenach czy, że jestem na forum od niedawna, a może dlatego, że wspomniałem o ubiorze?Zapomniałem dodać o bardziej profesjonalnym może to coś zmieni w Twoich odczuciach. Żadna z tych rzeczy nie ma powiązania z moją "przeszłością" z motocyklami. Nie trzeba być zapalonym motocyklistą, fanem motoryzacji tylko i wyłącznie aby lubić pojeździć ;) Niestety nic nie poradzę, że od dawna mi się podoba r6 a wcześniej nie było funduszy ani doświadczenia na mniejszych pojemnościach tak apropo ;)

Czyli co 3,4 i 5 od prywatnych osób zasługują na uwagę?

Pozdrawiam
Batoniasty
Świeżak

Postprzez Kaai » 12/2/2013, 16:34

pewnie dlatego, ze chcesz kupić r6, za taką kasę mogąc kupić coś innego, lespzego.

ale tak to jest, bo więkoszść dzieciaków, na pierwsze moto właśnie chce r6, a jak ktiś na czymś polata, to wolałby gixa, czy kawę
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Batoniasty » 12/2/2013, 17:18

Kolego chyba za dużo na mistrzowie.org przesiadujesz bo jak czegoś złośliwego nie napiszesz to nie żyjesz. Zdaję sobię sprawę z tego, że mocny motocykl, mogą być lepsze ale o gustach się nie dyskutuje. Jestem młody ale nie jestem dzieciakiem i nie będzie to pierwsze moto i nie będę się teraz starał wszem i wobec udowadniać, że się mylisz.. Poprosiłem o radę najzwyczajniej w świecie i na dzień dobry docinki.Bo co, bo r6? tak jak dresy i bmki ten moto traktujecie czy o co biega. Nie kupuję dla szpanu, cipek, stawania dęba czy zapier.. w mieście. Ogarnijcie się chłopaki i doradźcie na poziomie.
P.S będzie to pierwsze moto owszem... Z tą pojemnością
Batoniasty
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 12/2/2013, 17:24

Odpal sobie google. Poszukaj oryginalnych malowań i oceniaj motocykl. Niektóre eksploatacyjne rzeczy da sie zobaczyc na zdjeicach ale to tyczy opon i ewentualnie lancucha. Ogolnie ocenianie motocykla na podstawie zdjec to czesto jak wrozenie z fusów.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Krmtzzz » 12/2/2013, 18:29

Kolego, wnioskowalem to po twoim pierwszym poscie na forum, w ktorym to pisales ze chcesz kupic bandita. 2 miesiace pozniej piszesz o r6.
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Batoniasty » 12/2/2013, 20:07

Fakt dawałem taki temat i bez ściemy dodam, że nawet chciałem tu to ująć ale wydało mi się to mało istotne. Nie mniej jednak Bandity też mi się bardzo podobają no i są słabsze co pewnie nawet jest lepsze jak na pierwsza 6-setke. Plusem też będzie, że w moim zakładanym budżecie a i nawet mniejszym idzie coś dobrego wyhaczyć dlatego sam już nie wiem co by było lepsze:) Ehh.. Niewiedza boli niestety. Na szczęście są takie miejsca jak to gdzie można się poradzić, nakierować itp.
Może jednak faktycznie nie ma co szaleć i powoli do góry ale bez przeszkód. Na razie to wam chyba tylko dupe zawracam
Pozdrawiam
Batoniasty
Świeżak

Postprzez Krmtzzz » 12/2/2013, 20:46

Czyli sprecyzujmy sytuacje, to Twoje pierwsze moto, tak ? Jesli tak, to r6 jest zlym pomyslem, na prawde. Fakt moze ogarniesz, moze nie, ale bedzie ci na pewno ciezej niz na tym bandicie, czy czyms slabszym. Oczywiscie nie mozemy Ci zabronic zkupu r6.

Decyzja nalezy do Ciebie
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez saint » 12/2/2013, 23:20

r6 to moim zdaniem najostrzejsza 600 ze wszystkich dostępnych. to motocykl torowy, który nie wybacza już żadnych błędów.
za to siano dostaniesz nieco łagodniejszą 600rr chociaż to i tak jest konkretna moc.
rób to co CI podpowiada rozum. r sex są ładne, nawet bardzo. ale i wymagające. to tak jak z kobietami:)
suzuki gsx-r 750 k1
strony interentowe: chętni pisać
saint
Świeżak

Postprzez Batoniasty » 13/2/2013, 14:51

Pierwsze moto o tej pojemności, nie pierwsze, którym będę jeździć. Chłopaki ja nie jestem jakoś fest napalony na yamahe dlatego nie mam klapków na oczach i nie oczekuję poklepywania po ramieniu:) Chyba jednak na r6 przyjdzie czas kiedy indziej a może i wcale kto wie.. Rozum podpowiada żeby wziąć bandita z racji tego, że jest mniej agresywny a przy tym również mocny w mojej opinii. Podsumowując temat to macie racje że w cenie można złapać coś bezpieczniejszego i może lepszego pod równymi względami i liczę się z waszym zdaniem dlatego przemyślałem sprawę i poszukam bandita do 12 tysi a 3tysie wydam na porządne ciuchy bo z nimi u mnie mizeria. Do jakiego rocznika maks ogólnie chodzą w jakimś sensownym stanie? Wiem, że są wyjątki i można trafić okazję ale nie mam też złudzeń że jak ktoś wystawia 2005 rok za dyche przykładowo a 2008 za 12 no to trochę rozbieżność jest i mam podejrzenia czy aby ta młodsza nie ma jakiegoś zonka.
Batoniasty
Świeżak

Postprzez Krmtzzz » 13/2/2013, 15:31

W tym kraju raczej nie ma okzaji, a tymbardziej sprowadzonych zza granicy okazji. Zawsze cos trzeba wlozyc. Dobry sprzet, sprzedawca sobie ceni i nie odda go za bardzo niska kase. Nie orientuje sie teraz w cenach banditow szczerze ale mysle ze wersje z wtryskiem juz moglbys dostac, ta 2006-2007. Nie wiem jak one sie sprawuja, ale kiedys chorowalem na takiego, a kupowac mialem olejaka 2005. Ogolnie to wtrysk jest praktycznie bezobslugowy, wiec dlatego lepiej, no i ten na wtrysku ma bodajze wiecej mocy i lepiej idzie.
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Batoniasty » 13/2/2013, 17:02

Z okazjami jest tak jak mówisz i również uważam, że nie ma co na nie liczyć. Dużo pozytywnego słyszałem właśnie o wersjach z wtryskami. Z mocą to akurat nie jest aż tak ważne bo i tak myślę, że będzie mi starczać na tyle żebym pojeździł jakiś czas i był zadowolony. Jak znajdę coś fajnego to odświeżę, ewentualnie dodam nowy temat.
Dzięki za poświęcenie mi czasu i cenne rady.
Pozdrawiam

P.S Jakby coś wam się rzuciło w oczy gdzieś przypadkiem przy oglądaniu ogłoszeń to piszcie:)
Batoniasty
Świeżak

Postprzez finowski » 13/2/2013, 23:03

Ja też w pierwszym poście pisałełem o GS500 a później kupiłem zx6r , jak masz rozum to ogarniesz :)
ZX6R
finowski
Świeżak

Postprzez piotr_motoland » 14/2/2013, 08:18

Witam.Nie chodzi tu o pyskowkę tylko trzeba doradzić koledze,każdy ma swoj określony model i tyle.Jeżeli chodzi o R6 już pisalem,prędzej 6 trafisz w totka niż dostaniesz dobry egzemplarz w Polsce.Ja szukalem kumplowi od wrzesnia ubieglego roku a zakupiłem prawie w grudniu.Omijaj szerokim lukiem,malolatow,motocykli tzw.igiel,unikaj wlochów i francuzów.A jak upatrzysz jakiś egzemplarz,zabierz dobrego mechanika,wór narzędzi,rozbierz moto do ramy, a jak zlożysz i okaże się żę to nie R6,poproś o zwrot kosztów.pozdrawiam
piotr_motoland
Świeżak

Postprzez Black-Ghost » 14/2/2013, 12:56

Panowie ogarnijcie bajerę (szczególnie autor tematu) Bo za brzydkie słownictwo zaraz będzie czerwono. Ostrzegam :evil:
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez czajnik88 » 14/2/2013, 20:38

Piotr_motoland uwazam ze sie mylisz. Ja sprzedalem moto w niedziele a w poniedzialek juz znalazlem r6 z 2003r. :)) Nie mowie ze nie ma ulepow, ale 6 trudniej trafic :) jak chcesz moge ci poslac zdjecie albo zaprosic do siebie na ogledziny :)) Co do autora to jhak jezdzil i ogarnial poprzednie moto to da rade ;)) I napewno bedzie odkrecal jak kazdy zreszta. Wszyscy pier.... ze nie beda odkrecac a i tak wszyscy to robia ;]] sam bylem identyczny ;]]
r6
czajnik88
Świeżak

Postprzez piotr_motoland » 15/2/2013, 06:57

Witam,widocznie kolega miał więcej szczescia i życzę tobie abyś latał na niej cały sezon bez problemów.Pisałem o totku dlatego,gdyż większość ogloszeń mija się za stanem faktycznym oferowanych motocykli.Doradzam młodym ludziom przy kupnie motocykli z racji praktyki i czasu nie zdarzylo mi się zakupić ulepa lub moto z wadami.Przyciśniety do muru sprzedający przyznaje się iż,zakupil moto nie wiedząc o wadzie a koszt naprawy przewyższa jego budżet iprobuje pozbyć się go jak najszybciej i to najbardziej wyprowadza mnie z równowagi.
piotr_motoland
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê